Cele mai bune seriale „de baieti” la ProVideo

 

Indiferent daca sunt istorice, fantasy sau politiste, serialele violent-realiste cu scene socante si fara teama de nuditate s-au impus printre cele mai vizionate productii episodice in randul publicului masculin si nu numai. Sunt asa-numitele filme „de baieti”, cu batai/lupte/razboaie/crime/multa actiune, dar si foarte inteligent construite sau extrem de documentat reconstituite.

Iata un top cinci cu cele mai bune dintre ele, pe care le puteti achizitiona pe site-ul ProVideo:

 

images (3)

 

Urzeala Tronurilor / Games of Thrones

In aceasta adaptare a seriei Cantec de gheata si focA Song of Ice and Fire, scrisa de George R.R. Martin, mai multe familii nobiliare lupta pentru controlul politic si militar al celor Sapte Regate din Westeros.

Regele Robert Baratheon ii cere prietenului sau de-o viata, Eddard Stark, sa-i devina Mana, adica sa preia administrarea regatului. Banuind ca predecesorul sau a fost asasinat, Eddard incepe sa investigheze moartea acestuia.

Bogatul clan Lannister al reginei pare sa aiba propriile interese, iar membrii familiei fostului rege detronat Targaryen cauta modalitati pentru a reveni la putere.

In timp ce aceste intrigi, comploturi, planuri si contraplanuri se desfasoara in Westeros, in Nordul inghetat o forta malefica incepe sa coboare spre sud, odata cu apropierea Iernii…

urzeala-tronurilor

images (3)

 

Roma / Rome

Este anul 52 I.C. Pentru patru sute de ani de la fondarea Republicii, Roma a fost cel mai bogat oras din lume, o metropola cosmopolita populata de un milion de oameni, centrul unui imperiu in expansiune.

Republica a fost fondata pe principiul exercitarii puterii in comun si nu a permis niciodata unui singur om sa detina controlul absolut. Dar aceste traditii sunt erodate de coruptie si excese. Clasa de la conducere a devenit exagerat de bogata, iar vechile valori spartane de disciplina si unitate sociala au fost uitate. Intre paturile sociale exista o diferenta uriasa. Sistemele politice si legale se dovedesc pline de fisuri, iar puterea e aproape numai a armatei.

O drama care abunda de intensitatea dragostei si a tradarii, descriind relatiile dintre sclavi si stapani sau soti si sotii. Roma este prezentata amanuntit, in vremurile in care Republica urma sa dispara, petru a fi inlocuita de Imperiu.

Serialul original ROMA / ROME a starnit multe discutii si controverse. Este o productie care a implicat o munca de proportii uriase, atat din punct de vedere al cercetarilor istorice, cat si al eforturilor si resurselor folosite.

roma-serial

images (3)

 

Vikingii / Vikings

Vikingii / Vikings urmareste aventurile lui Ragnar Lothbrok, cel mai renumit conducator razboinic al vremurilor sale.

Serialul ne prezinta faptele si cuceririle salbaticilor navigatori vikingi, dar si viata familiei lui Ragnar si drumul sau catre tronul triburilor daneze.

Pe langa faptul ca este un luptator neinfricat, Ragnar imbratiseaza traditiile si devotamentul catre zei, legenda spunand ca era un descendent direct al lui Odin, zeul razboiului si al razboinicilor.

Populatiile Europei asupra carora navalesc vikingii sunt deja crestine si lupta pentru a se apara, dar si in numele credintei lor.

vikingii

images (3)

 

Detectivii din Louisiana / True Detective

In 1995, detectivii Marty Hart (Woody Harrelson) si Rust Cohle (castigatorul Premiului Oscar, Matthew McConaughey), erau parteneri in Departamentul de Criminalistica din Louisiana.

In acel an, cei doi au primit sarcina de a investiga o crima infioratoare al carei autor parea sa aiba inclinatii oculte. Pe masura ce incercau sa descopere secretele din spatele acestui caz bizar, vietile lor personale erau tot mai grav afectate…

In 2012, atunci cand un caz similar va conduce la redeschiderea anchetei crimei din 1995, Marty si Rust vor trebui sa rememoreze, prin metoda interogatoriilor separate, istoricul cercetarilor facute de ei si cum le-a influentat acel caz vietile, prietenia si relatiile cu cei din jurul lor.

detectivii-din-louisiana

images (3)

 

Pacific / The Pacific

Pacific relateaza povestea reala a destinelor intercalate a trei puscasi marini – Robert Leckie (James Badge Dale), Eugene Sledge (Joe Mazzello) si John Basilone (Jon Seda) – de-a lungul operatiunilor militare de pe frontul din Pacific, in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Miniseria merge pe urmele acestor oameni si a tovarasilor lor de lupta, de la prima lor victorie impotriva japonezilor, la Guadalcanal, pana in padurile tropicale din Cape Gloucester si fortaretele din Peleliu, de-a lungul dunelor de nisip insangerate de pe Iwo Jima si-a ororii numite Okinawa, pana la triumfatoarea si deloc usoara intoarcere acasa de dupa declararea victoriei impotriva Japoniei.

Serialul are la baza cartile “Helmet for My Pillow”, de Robert Leckie si “With the Old Breed”, de Eugene B. Sledge, dar si bucati din “Red Blood, Black Sand”, de Chuck Tatum si “China Marine”, de Eugene B. Sledge, precum si interviuri originale facute de realizatori.pacificimages (3)

 

provideo