Cele mai bune seriale „de fete”
la
ProVideo

 

Incurajat de succesul articolului cu recomandari de seriale faine „pentru baieti”, ma incumet la o noua selectie, mult mai dificila, pe care indraznesc sa o intitulez, sperand sa nu-mi acuze nimeni de misoginism categorisirea, Cele mai bune seriale „de fete”.

Adica genul pe care le simtim ca potrivindu-se cel mai bine cu o personalitate feminina idealizata, diafana si romantica, ori, mai sec formulat, care n-au numai batai si actiune non-stop, ci si povesti frumoase de viata sau suspans psihologic.

Aria de selectie este strict din oferta ProVideo, cel mai mare distribuitor de filme inregistrate pe suport video in Romania. Unele seriale foarte in voga ce isi fac rotatia pe la televiziuni sau pe platformele de streaming nu au ajuns inca la noi ca inregistrari home video, asa ca nu au intrat in aceasta listuta. Poate se vor regasi in anunturile viitoare de noi lansari.

Pentru preferintele masculine am facut un top 5 mai asumat, de la cel mai bun in jos, dar acum nu o sa le ierarhizez altfel decat drept grup compact de cele mai bune cinci:

 

images (3)

 

Neveste disperate / Desperate Housewives

 

Desperate Housewives / Neveste disperate este genul acela de program de televiziune, de-o revigoranta originalitate, ce creeaza dependenta.
Serialul este o combinatie foarte reusita intre comedie, drama si thriller, ce si-a pus in gand sa demonteze eternul mit al familiei perfecte americane, care are o viata perfecta intr-o casa perfecta, dintr-o suburbie perfecta, cu vecini perfecti. Desperate Housewives demonstreaza ca in spatele usilor inchise se pot ascunde multe secrete.

Actiunea are loc intr-o suburbie americana unde existenta sotiilor instarite care locuiesc in Wisteria Lane nu este intotdeauna atat de fericita cum pare. Viata lor obisnuita ia o turnura neasteptata cand o buna prietena si vecina, pe nume Mary Alice, se sinucide in mod misterios.

Pe parcursul primului sezon ne este dezvaluita viata lui Mary Alice si motivele care au impins-o sa se sinucida.  Aflam astfel ca, in urma cu cincisprezece ani, ea se numea Angela Forrest si ducea o viata linistita alaturi de sotul ei Todd (in prezent numit Paul).
Dorindu-si un copil, Angela cumpara un baietel de la o dependenta de heroina, isi schimba numele si vine impreuna cu sotul ei in Fairview pentru a nu fi gasiti. Cand Deidre le da de urma, Angela refuza sa-i dea copilul si, disperata ca l-ar putea pierde, o loveste pe aceasta, provocandu-i moartea. Ingrozita de ceea ce a facut, Mary Alice ingroapa cadavrul in curte cu ajutorul lui Paul. Amenintata cu santajul de vecina Martha, care-i afla secretul, Mary Alice cedeaza si isi ia viata, lasandu-le pe prietenele ei fara nici o explicatie. Acum ea poate vedea tot ce se intampla in vietile vecinelor si prietenelor ei de pe Wisteria Lane si astfel ne ofera si noua perspectiva intima din spatele acestor usi inchise.

O cunoastem pe Bree, femeia clasica, eleganta si gospodina ideala, care desi pare rece, calculata si avand o familie perfecta, in realitate este deosebit de marinimoasa si incearca din rasputeri sa-si salveze casnicia si sa-si educe copii neascultatori.

Romantica Susan, proaspat divortata, ce viseaza sa intalneasca barbatul ideal, se foloseste de sarmul, frumusetea si inteligenta ei pentru a-l cuceri pe instalatorul sexy Mike. Pentru asta ea nu se da in laturi de la nimic, mai ales ca principala ei rivala, Eddie este o blonda atragatoare cu reputatia de femeie usoara.

Lynette, adepta a vietii de familie, este o femeie puternica si ambitioasa care are o familie numeroasa si incearca sa faca fata greutatilor de mama casnica, in timp ce frumoasa Gabrielle, fosta model de top, este stralucitoare, irezistibila si duce o viata libertina, inselandu-si barbatul bogat cu gradinarul tanar si atragator.

Serialul a declansat o adevarata nebunie in randul femeilor care au apreciat intriga si umorul, pe alocuri negru, si s-au regasit in personajele deosebite care-i dau sarea si piperul. Dovada a succesului din ce in ce mai mare pe care l-a inregistrat in cei sase ani de difuzare, o constituie cele 38 de premii castigate, dintre care sapte premii Emmy.

neveste disperate

 

images (3)

 

Pasarea Spin / Thorn Birds

 

Povestea din Thorn Bird / Pasarea Spin acoperă 60 de ani din viața membrilor familiei Cleary, veniți în Australia pentru a prelua o ferma lăsată moștenire de o mătușă, și se centrează pe povestea iubirii interzise dintre tânăra Meggie Cleary și preotul Ralph de Bricassart.

Mary Carson, proprietara unei mari ferme de animale, se indragosteste de preotul parohiei, Ralph de Briccasart, chiar daca el o remarca pe nepoata lui Mary, Meggie Cleary.

Desi atras de tanara, Ralph isi paraseste parohia pentru a-si incepe ascensiunea in ierarhia bisericeasca.
Hirotonisit ca arhiepiscop in Roma, el este chinuit inca de dragostea sa pentru Maggie, care se marita cu Luke, intr-o incercare disperata de a-l uita.

Ralph se intoarce in Australia pentru o idila senzuala alaturi de Maggie, desi amandoi stiu ca fericirea lor nu este de lunga durata…

pasarea spin

 

images (3)

 

Mildred Pierce

 

Miniseria HBO Mildred Pierce, cu Kate Winslet in rolul principal, da viata memorabilului personaj creat de James M. Cain in romanul omonim din 1941.

Aceasta drama in cinci parti spune povestea unei femei independente, proaspat divortata, care se straduieste sa-si faca un viitor pentru sine si familia sa in timpul Marii Crize Economice din anii ’30.

Povestea analizeaza imensul devotament al lui Mildred fata de vesnic nemultumita sa fiica, Veda, precum si relatiile complexe cu barbatii egoisti din viata ei.

mildred pierce

 

images (3)

 

Anatomia lui Grey / Grey’s Anatomy

 

Serialul Grey’s Anatomy / Anatomia lui Grey ne introduce in viata de zi cu zi a echipei de stagiari si a indrumatorilor acestora din spitalul Seattle Grace.

Personajele principale, Meredith Grey – protagonista care da si numele serialului, Cristina Yang, Izzie Stevens, George O’Malley si Alex Karev, isi traiesc primele experiente in medicina, vor evolua ca viitori chirurgi si ne vor dezvalui dramele lor profesionale, dar si problemele din vietile lor personale. Meredith incearca sa treaca peste sechelele copilariei petrecute alaturi de mama sa, Ellis Grey, chirurg renumit in spital, Cristina Yang vrea sa fie prima in tot ce face, fiind o persoana exagerat de competitiva, Izzie se straduieste sa scape de eticheta de blonda/fost model, George incearca sa isi invinga timiditatea si sa devina respectat de colegi, iar Alex isi ascunde originile obscure si compexul de inferioritate prin aroganta.

Meredith Grey este fiica unui chirurg celebru. În același timp, ca o predestinare, ea poartă același nume – Grey – ca și autorul unuia dintre cele mai cunoscute manuale de anatomie. Când începe primul an de activitate ca medic într-un spital din Seattle, Meredith încearcă să mențină relații bune cu toți colegii. Dar în această meserie dificilă, competiția este foarte dură!

anatomia-lui-grey

 

images (3)

 

Intrigi la New York / Gossip Girl

 

Bazat pe populara serie de carti cu acelasi nume, serialul Gossip Girl / Intrigi la New York , creat de Stephanie Savage si Josh Schwartz – producatori si scenaristi a mai multe seriale de succes – surprinde viata unor tineri nu doar foarte frumosi, ci si extrem de bogati, din Upper East Side, New York. Ca orice alti adolescenti de varsta lor, ei incearca sa faca fata relatiilor amoroase  dramatice si alegerilor privind viitorul lor universitar.

Blair Waldorf, impreuna cu prietenele ei, frecventeaza liceul si petrecerile pretentioase, alaturi de parintii lor bogati. Blair este invidiata de rivalele sale si pare sa aiba o relatie perfecta cu iubitul sau frumos, Nate Archibald, planuind sa ajunga la facultatea sa de vis, Yale.

Existenta ei ideala este ravasită de fosta cea mai bună prietenă, Serena van der Woodsen (Blake Lively), care se întoarce în oraș, după ce lipsise un an, fără a spune nimic nimănui. Serena reintră în viața sa și totodată în grațiile lui Nate, care o iubește și este motivul pentru care aceasta plecase.
Când totul începe să se destrame, Queen Bee (regina Blair) realizează că viața sa nu era tocmai perfectă și se consolează în brațele lui Chuck Bass (Ed Westwick), prietenul lui Nate, băiatul cel rău, dar fermecător al Upper East Side-ului.

Serialul urmărește și câțiva intruși, care devin incet-incet parte din crema Manhattan-ului: Dan Humphrey (Penn Badgley) – prietenul lui Nate și iubitul Serenei; Vanessa Abrams (Jessica Szohr) – cea mai bună prietenă a lui Dan și fosta lui iubită; și Jenny (Taylor Momsen) – sora lui Dan, timidă la început, apoi extrem de ambițioasă.

intrigi-la-new-york

 

images (3)

 

provideo