Harry Potter

colecția completă
Blu-Ray
la
ProVideo

 

images (3)

 

Harry Potter și Piatra Filozofală

Harry Potter and the Philosopher’s Stone
(2001)

Actori: Richard Harris, Emma Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint
Regizor: Chris Columbus

In Harry Potter si piatra filozofala / Harry Potter and the Socerer’s Stone, aceasta superba adaptare a bestsellerului omonim a lui J.K. Rowling, Harry Potter (Daniel Radcliffe) afla in ziua in care implineste 11 ani ca parintii sai care murisera cu mult timp in urma erau, de fapt, un cuplu de vrajitori puternici. Mai mult decat atat, este informat ca a mostenit si puterile lor magice.

Odata ajuns la Scoala de Magie si Vrajitorie Hogwarts, Harry va incepe aventura vietii sale. El invata sa joace Vajthat – un sport vrajitoresc care se desfasoara in zbor pe matura la mare inaltime – si sah cu piese vii. Insa toate acestea vor culmina cu prima infruntare pe viata si pe moarte dintre Harry si Vrajitorul Intunecat – inamicul sau care doreste sa il elimine cu orice pret.

large_harry-potter-1-piatra-filozofala-editie-iconica_1906

 

images (3)

 

Harry Potter și Camera Secretelor

Harry Potter and the Chamber of Secrets
(2002)

Actori: Julie Walters, Emma Watson, Daniel Radcliffe, Bonnie Wright, Rupert Grint
Regizor: Chris Columbus

Harry Potter nu a avut o vară prea bună. Nu numai că a trebuit să stea cu tiranica sa mătușă Petunia, cu unchiul său Vernon Dursley și cu spaimele lor privind calitățile sale magice, dar se pare că cei mai buni prieteni ai săi, Ron Weasley și Hermione Granger l-au uitat, de vreme ce nu i-au trimis niciun singur răspuns la scrisorile sale.

Apoi, brusc și misterios, spiridușul casei Dobby apare în dormitorul lui Harry și-l avertizează de un mare pericol dacă el se va reîntoarce la Hogwarts – Școala de Vrăjitorie și Magie.

large_harry-potter-2-camera-secretelor-editie-iconica_1907

 

images (3)

 

    Harry Potter și Prizonierul din Azkaban

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
(2004)

Actori: Emma Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Gary Oldman
Regizor: Alfonso Cuarón

In Harry Potter si Prizonierul din Azkaban / Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) si Hermione (Emma Watson), acum adolescenti, se intorc la Hogwarts pentru cel de-al treilea an, unde sunt nevoiti sa faca fata lui Sirius Black (Gary Oldman), considerat de întreaga lume vrăjitorească drept un criminal notoriu – în urmă cu 13-14 ani el omorâse o mulțime de „încuiați” și pe un vrajitor care a încercat să-l oprească, faptă considerată a fi fost provocată de dispariția lui Voldemort. Faptul că acesta evadase din Azkaban reprezintă o știre atât de importantă, încât a fost transmisă și prin sistemele de informare ale încuiaților! Însă când intră în Hogwarts, în ciuda multor măsuri de precauție luate de directorul și de profesorii școlii, se dovedește a nu fi atât de sângeros pe cât părea…

Impreuna cu prietenii sai, Harry avanseaza in arta magiei si reuseste sa treaca chiar peste barierele timpului.

large_harry-potter-3-prizonierul-din-azkaban-editie-iconica_1908

 

images (3)

 

  Harry Potter și Pocalul de Foc 

Harry Potter and the Goblet of Fire
(2005)

Actori: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Rupert Grint
Regizor: Mike Newell

În al patrulea an la Hogwarts, Harry Potter are din nou probleme. Primul semn al acestora se manifestă înaintea Cupei Mondiale de Vâjt-Haț când are un vis cu Cap-de-Mort și Peter Pettigrew, vorbind despre asasinarea sa. Altul apare imediat după finala Cupei Mondiale, când un grup de Devoratori ai Morții creează haos în campingul unde stăteau specatatorii finalei, iar pe cer apare Semnul Lordului Voldemort – creat tocmai cu bagheta lui Harry!

La Școală, este anunțată suspendarea Cupei Hogwarts la Vâjt-Haț, datorită reluării tradiției Turnirului celor Trei Vrăjitori (Tri-Wizard Tournament). Acesta este un concurs pentru studenți la diverse Școli de Magie din întreaga lume, în care participanții trebuie să treacă de trei probe foarte dificile pentru a aduce trofeul în posesia școlii lor. Pentru a participa la concurs, un student trebuie mai întâi să se înscrie prin introducerea unui bilet cu numele său în Pocalul de Foc.

large_harry-potter-4-pocalul-de-foc-editie-iconica_1909

 

images (3)

 

 Harry Potter și Ordinul Phoenix 

Harry Potter and the Order of the Phoenix
(2007)

Actori: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Ralph Fiennes, Robert Pattinson, Rupert Grint
Regizor: David Yates

Harry Potter creează o vrajă Patronus când este atacat de dementori, lucru care îi poate aduce exmatricularea. Membrii Ordinului Phoenix sosesc la scurt timp după aceea pentru a-l duce pe Harry la cartierul lor general, unde se alătură familiei Weasley, Hermionei Granger, și nașului său, Sirius Black. El află că lordul Cap-de-mort adună o armată pentru a recupera o „armă”. Între timp, datorită mărturiei lui Albus Dumbledore și a vecinei sale, Arabella Figg, este achitat de toate acuzațiile pentru folosirea nepermisă a magiei.

La Hogwarts, un nou profesor, în persoana lui Dolores Umbridge a fost numită de Minister pentru a ține sub control școala. Materia este schimbată, fiind predată doar teoria impusă de Minister, și nu lucrurile practice de care ar avea elevii nevoie.
Umbridge este numită ulterior Inchizitor, impunând reguli stricte și pedepse aspre.

large_harry-potter-5-ordinul-phoenix-editie-iconica_1910

 

images (3)

 

Harry Potter și Prințul Semipur

Harry Potter and the Half-Blood Prince
(2009)

Actori: Bonnie Wright, Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
Regizor: David Yates

Vara este în toi, dar o ceață neobișnuită pentru acest anotimp se adună la ferestre. Harry (Daniel Radcliffe) este în camera sa, așteptând ca pe ace vizita domnului profesor Albus Dumbledore (Michael Gambon), nefăcându-și însă bagajele. Una dintre ultimele ocazii în care l-a văzut pe director a fost când acesta purta un duel aprig cu Lordul Cap-de-Mort, iar lui Harry nu-i vine să creadă că domnul profesor Dumbledore chiar își va face apariția tocmai în casa familiei Dursley. De ce îl vizitează acum? Ce este atât de important, încât nu poate aștepta până cand Harry se va întoarce la Hogwarts, peste câteva săptămâni?
Al șaselea an la Hogwarts al lui Harry a debutat deja într-un mod ciudat, dat fiind că lumea Încuiată și cea magică încep să se împletească. J. K. Rowling proiectează cele mai recente aventuri ale lui Harry Potter, cu o măiestrie desăvârșită și într-un mod care îți ia răsuflarea, foarte bine surprinse în fidela ecranizare.

large_harry-potter-6-printul-semipur-editie-iconica_1911

 

images (3)

 

Harry Potter si Talismanele Morții
Partea I

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1
(2010)

Actori: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Julie Walters, Ralph Fiennes
Regizor: David Yates

Harry Potter and the Deathly Hallows / Harry Potter și Talismanele Morții, cea de-a șaptea și ultima din seria aventurilor lui Harry Potter este realizată în două părți.
În partea întâi, Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) și Hermione (Emma Watson) pornesc într-o misiune extrem de periculoasă: aceea de a găsi și a distruge Horcruxurile, cheia imortalității Lordului Cap-de-Mort. Singuri, lipsiți de îndrumarea și protecția profesorilor lor, cei trei prieteni trebuie să se bazeze doar pe propriile lor puteri. Forțele Întunericului îi pândesc la fiecare pas.

Lumea Vrăjitorilor a devenit un loc nesigur și periculos pentru toți inamicii Lordului Cap-de-Mort. Lupta cea mare a început – Devoratorii Morții preiau controlul Ministerului Magiei și a școlii Hogwarts, terorizând și arestând pe toți cei care li se opun. Însă scopul lor principal este acela de a-l găsi pe Harry Potter și de a i-l aduce, viu și nevătămat, Lordului Cap-de-Mort.

large_harry-potter-7-2-talismanele-mortii-partea-2-editie-iconica_1913

 

 

images (3)

 

Harry Potter si Talismanele Morții
Partea II

Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2
(2011)

Actori: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint
Regizor: David Yates

Odată cu lansarea în cinema a mult-așteptatului Harry Potter și Talismanele Morții – Partea 2, cea mai de succes serie a tuturor timpurilor ajunge la final. În acest ultim capitol, tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter și cel mai mare dușman, Lordul Cap-de-Mort. Lunga călătorie ia sfârșit cu dramatica încleștare între bine și rău.

După ce au distrus un Horcrux și au aflat semnificația magicelor Talismane ale Morții, Harry împreună cu Ron și Hermione continuă căutarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o șansă de a-l distruge pe Cap-de-Mort. Însă, spre ghinionul lor, maleficul personaj reușește să pună mâna pe Bagheta de Soc și acum vrea cu orice preț să atace Școala Hogwarts și să pună stăpânire pe cele două lumi.

large_harry-potter-7-1-talismanele-mortii-partea-1-editie-iconica_1912

 

 

images (3)

 

provideo