Cinci lucruri pe care nu le știai
despre 

Lionel Messi 

 

Lionel Messi este unul dintre marii jucători de fotbal care au intrat definitiv în legenda sportului rege (unii spun chiar cel mai mare din toate timpurile).
Ai impresia că nu există titlu ce să nu i se fi acordat și nici trofeu pe care să nu-l poată cuceri prin prestațiile sale extraordinare de pe teren.

Dar biografia sa ne dezvăluie faptul că viața lui nu a fost mereu glamouroasă.

Iată câteva amănunte din intimitatea celui ce a ajuns un idol al fotbalului, pe care s-ar putea să nu le cunoașteți:

messi 2

Portocala norocoasă

Atunci când a fost selecționat de FC Barcelona pentru a activa sub culorile clubului, era un puști ce a impresionat căutătorii de talente printr-o înregistrare video în care a bătut pe picior o portocală de 113 ori.
Uimiți de abilitatea deosebită a micului fotbalist, cei de la Barça l-au invitat la un trial, unde văzându-l cum joacă integrat în echipă, au semnat imediat primul contract cu el, pe o… măsuță.

Deficit hormonal de creștere

Când era copil, Leo Messi suferea de deficit hormonal de creștere.
Tratamentul la care a fost supus necesita injectarea hormonului de creștere în gambe, în fiecare seară, pe o perioadă de trei ani.
Era o procedură medicală foarte costisitoare și dacă suma necesară ei nu ar fi fost acoperită în întregime de clubul catalan, băiețelul bolnav nu ar fi putut ajunge niciodată fotbalist profesionist.

Cetățean universal

Lionel Messi are în genele sale un patrimoniu etnic cosmopolit.
El este rodul amestecului cultural dintre familia tatălui său, emigrată în Argentina din Italia, și a mamei, venită din Libia.
În descendența sa găsim și strămoși de origine engleză.

Pasiune pentru tatuaje

Messi are o mare pasiune pentru tatuaje.
Și-a tatuat pe umărul stâng chipul mamei lui și pe pulpa stângă, numele fiului său.
Aceste desene și inscripții nu țin, în viziunea sa, de estetică, ci simbolizează imensa apropiere sufletească pe care o are față de cei dragi din familie.

Bunica mult-iubită

Leo Messi sărbătorește marcarea oricărui gol în același mod. Indică spre cer cu ambele brațe, pentru a dedica reușita bunicii sale decedate, pe care o iubea enorm. El datorează chiar decizia de a deveni sportiv profesionist bunicii materne Celia, cea care l-a convins să-şi urmeze drumul şi să-și transforme pasiunea pentru fotbalul jucat cu băieții, într-o activitate practicată în cadru organizat.

messi 5

Mai multe detalii pitorești sau dramatice despre simpaticul star argentinian, care și-a confundat numele cu performanțele Barcelonei, puteți afla citind biografia sa scrisă de ziaristul italian Luca Caioli.

Cartea este un portret revelator al unui fotbalist rapid, ingenios şi uluitor. Prin declaraţiile în exclusivitate ale părinţilor, familiei, antrenorilor, colegilor şi ale lui Messi însuşi, Caioli ne dezvăluie un personaj complex, extrem de talentat, dar şi modest, atât un jucător genial, cât şi un om remarcabil.

 

images (3)

 

Preda Publishingpreda