Șapte lucruri mai puțin știute
despre

Cristiano Ronaldo

 

De cinci ori câștigător al Balonului de Aur (premiul anual pentu cel mai bun fotbalist) și tot de atâtea ori victorios cu echipa lui în Champions League, talent extraordinar, golgheter prolific, fizic sculptural, personalitate provocatoare, cont în bancă stratosferic – lumea întreagă știe totul despre Cristiano Ronaldo.

Atunci însă când cercetezi biografia unui sportiv, descoperi mereu lucruri noi și interesante care îi definesc personalitatea.
Iată câteva dintre cele dezvăluite de alții și selectate de mine: 

CR7 - 5

Copilul cu nume de președinte

Când Maria Dolores dos Santos Aveiro, mama viitorului campion, a aflat că este din nou însărcinată, a decis să avorteze, din cauza condițiilor economice dificile în care trăia familia sa, ea având deja trei copii. Refuzul unui medic de a-i face întreruperea de sarcină a determinat-o să o ducă până la sfârșit.

Nou-născutul a primit numele Cristiano, legat de credința creștină, și Ronaldo, prenumele președintelui american Ronald Reagan, politicianul și actorul preferat al tatălui său.

Operat la inimă

La 15 ani, adolescentul Cristiano Ronaldo a suferit o intervenție la inimă cauzată de o disfuncție cardiacă. Fără ea, cariera fotbalistică a tânărului jucător ar fi trebuit întreruptă definitiv și ideea de CR7 n-ar mai fi existat.

Acum este un atlet serios și profesionist, care nu fumează și nu bea – asta și după ce tatăl lui a murit de alcoolism.

Superstiții

Înainte de a descinde în teren pentru un meci oficial, Ronaldo încalță întotdeauna mai întâi gheata dreaptă și face primul pas pe gazon cu același picior.
În autocarul echipei stă cât mai în spate, dar cu avionul zboară mereu în față.

Refuză categoric să poarte încălțăminte neagră când joacă, având convingerea că l-ar încetini.
Mania lui pentru freză se manifestă și în pauza meciurilor, când recurge chiar la intervenții de specialitate pentru a-și menține părul în ordine.

Dietă

Filosofia sa existențială prevede pierderea a câte unui kilogram pe an, pentru a nu-și reduce viteza odată cu înaintarea în vârstă.
Alimetația îi este urmărită în mod riguros și conține zilnic cereale integrale, fructe proaspete, proteine slabe și multă salată. În momentele de răsfăț culinar, un pahar de vin roșu acompaniază carnea la grătar sau peștele.

Un NU hotărât tatuajelor

Știți vorba aia: pe un Ferrari nu se pune abțibild?
Chiar dacă nu s-a luat după principiul ăsta, Cristiano nu are niciun tatuaj.
A explicat într-un interviu că donează foarte des sânge și procesul de tatuare l-ar împiedica să o mai facă timp de șase luni, din cauza precauțiilor medicale ce vizează transmiterea de infecții.

Tricoul fierbinte

Când s-a transferat din Portugalia, de la Sporting, într-un campionat străin, la Manchester United, Ronaldo nu a vrut să ia tricoul cu numărul 7, care a aparținut înaintea lui marilor Best, Cantona sau Beckham, ci a cerut modest numărul 28.
S-a insistat totuși să devină numărul 7…  Dacă nu s-ar fi întâmplat așa, brandul CR7 ar fi fost acum CR28.

Campionul generozității

Enorm de mulți bani încasați, dar foarte mulți și cei donați fondurilor umanitare care se ocupă de cauze nobile.

Deși atitudinea lui aparent arogantă și dichisirea exagerată i-au atras multe antipatii, Cristiano a dovedit în timp că are un suflet mare, oferind de multe ori sume record pentru a ajuta pe cei aflați în nevoie, fără a face publice aceste gesturi.

CR7 - 3

Dacă doriți să îl cunoașteți mai bine pe acest super-protagonist al fotbalului și al cancanului mondial, o puteți face și prin intermediul cărții biografice
Ronaldo – obsesia pentru perfecțiune,
scrisă de jurnalistul sportiv Luca Caioli și apărută la
Editura Preda Publishing
.

ronaldo-obsesia-pentru-perfectiune---luca-caioli

images (3)

preda