În Țara Norului Alb

de
Sarah Lark

Editura RAO
Anul publicării în limba română: 2018
Titlul original: Im Land der weißen Wolke (2007)
Traducere: Graal Soft
Număr de pagini: 736
ediție cartonată
volum achiziționabil pe 
Portokal.ro

 

În Țara Norului Alb este primul volum dintr-o spectaculoasă saga familială în care romantismul cărților de dragoste se combină cu aventura ficțiunii istorice, într-o modalitate seducătoare pentru toate categoriile de cititori.

In-tara-norului-alb

Pseudonimul Sarah Lark aparține scriitoarei germane Christiane Gohl, născută în 1958, la Bochum.
Ea a lucrat mulți ani ca ghid turistic și în această perioadă a vieții s-a îndrăgostit pasional de Noua Zeelandă, fâșia de pământ ce a fermecat-o prin peisajele sale de o splendoare aproape ireală.

Mare parte din operele ei literare oglindesc această fascinație și ne transpun perfect într-o lume îndepărtată, atât geografic, cât și temporal, epoca istorică în care se petrece acțiunea poveștii din Oceania fiind cea a începutului colonizării europene.

noua zeelanda - in tara norului alb - lark

Un anunț:

«Biserica anglicană din Cristchurch, Noua Zeelandă, caută femei tinere, onorabile, cu experiență în treburile gospodăriei și în creșterea copiilor, care sunt interesate de o căsătorie creștină, cu membri importanți și prosperi ai comunității noastre.»

… publicat într-un ziar bisericesc londonez, în 1852, este cel care o determină pe Helen Davenport, tânăra guvernantă a celor doi băieți ai lordului Greenwood, să se gândească la călătoria spre Noua Zeelandă, un loc necunoscut și misterios, pentru a se căsători cu un bărbat pe care nu l-a întâlnit niciodată.

Fiica de preot, care după pierderea tatălui a făcut totul să își sprijine frații în a își termina studiile, se simte atrasă de ideea de a-și construi o viață tihnită, pe un tărâm virgin, unde orice întreprindere de cuplu pare realizabilă.

noua zeelanda sarah

Și rebela Lady Gwyneira Silkham, cea mai mică dintre fetele unei nobile familii din Țara Galilor, pentru care încep să apară probleme financiare, este în căutarea unui soț, dar nu are nicio intenție de a accepta pretendenții plictisitori care i-au cerut până acum mâna.
Nu poate refuza însă propunerea unei expediții romantice spre tărâmul maorilor, pentru a-l cunoaște pe fiul lui Gerald Warden, magnatul de peste mări al lânei și turmelor imense de oi. Chiar dacă aceasta vine după un dezonorant joc de cărți pe care tatăl ei l-a pierdut și în care miza a fost tocmai căsnicia fetei.

Gwyneira a avut mereu preocupări baiețești cum sunt vânătoarea, îngrijirea animalelor, a cailor și a câinilor, așa că nimic nu-i sună mai tentant decât posibilitatea de a scăpa de rutina ceaiului zilnic și de enervantele șuete feminine inutile, specifice clasei sale sociale, și a își cuceri libertatea cavalcadelor pe șesurile unei noi lumi, cu orizonturi infinite.

noua-zeelanda

Destinele celor două domnișoare, Helen și Gwyneira, atât de diferite între ele, dar animate ambele de dorința de-a deveni stăpâne asupra propriilor vieți, se intersectează pe Dublin, vasul ce își va ridica velele spre direcția Christchurch, Noua Zeelandă.

Este imposibil de prevăzut dacă la capătul drumului, pe tinerele pline de speranțe le așteaptă dragostea și fericirea, dar entuziasmul lor atinge apogeul când, după o lungă călătorie în care ajung să se cunoască și să se împrietenească, văd apărând la orizont țărmurile muntoase și înverzite, de-o frumusețe atât de promițătoare, unde începe viitorul lor…

noua zeelanda

Sarah Lark plăsmuiește o captivantă aventură cu parfum romantic și iz istoric, adesea de o intensitate dramatică tulburătoare, cu personaje înflăcărate, iubiri pătimașe și meandre imprevizibile ale sorții.

Acesta pare a fi secretul unei rețete reușite de bestseller european, poveștile epico-sentimentale din colonii aducându-i autoarei succesul în Germania, Spania, Anglia sau România, unde prima ediție a cărții s-a epuizat imediat și multă vreme, până la reeditare, a fost cel mai căutat titlu de către cititorii care nu mai găseau decât volumele doi și trei ale seriei. Chiar dacă ele se pot citi separat, legăturile narative fiind – din perspectiva personajelor – mai mult familial-generaționale decât continuator-personale, produc o irezistibilă poftă pentru începutul istorisirii.

Trilogia În Țara Norului Alb este alcătuită din romanele:

În Țara Norului Alb
Cântecul maorilor
Strigătul păsării kiwi

 

images (3)

 

Volum disponibil pe
site-ul librăriei online
Portokal.ro

portokal