Pene, morminte și flori

cartea întâi a seriei
PENE

.

de
M. K. Lynn

.

Editura Petale Scrise
Anul publicării: 2019
Număr de pagini: 376

.

În tulburătorul roman Pene, morminte și flori, dark fantasy-ul urban se încarcă de mister gotic și efluvii thrilleristice, pentru a desfășura o aventură umano-angelico-demoniacă de neuitat.

Autoarea M. K. Lynn
(pseudonimul tinerei scriitoare Maria Buboc)

Pene - scriitoare

recreează o întreagă cosmogonie complexă, perfect logică și funcțională, ce definește lumea de dincolo, Leeferionul, palatul infinit unde morții și ființele mitice bântuie tărâmul nesfârșit al umbrelor.

Universul lor este destinat să rămână neperceput de al nostru, dar în ultima vreme, scăpări de supranatural în realitate au loc tot mai des, semnalizând o perturbare cumplită în ordinea primordială.

Fleur Brown se ascunde împreună cu familia în Londra, încercând să păstreze secretul despre ceea ce sunt, în mai mică sau mai mare măsură, ea, mama și frații săi, și să se integreze neremarcați în societatea oamenilor obișnuiți.

Într-o dimineață, fata găsește un Înger agonizând în transformare – proces ocult și sfâșietor pe care doar cei asemeni lor pot să-l recunoască.
Ajutându-l să ajungă la adăpost, îl întâlnește pe camaradul său Ben Hart, un Gardian din rara specie a deținătorilor de supraputeri care pot folosi Magia Luminii din sângele îngerilor.
Recunoscător pentru ajutorul dat de Fleur, acesta se oferă să o sprijine și el oricând i-ar putea fi de folos…

pene morminte flori

Klauss, fratele mai mic al lui Fleur, un artist interiorizat și dedicat picturilor sale, părăsește ezitant siguranța locuinței familiale pentru a ajunge la magazinul de artă, plonjând în sufocantul trafic subteran al metroului londonez ca într-o criză acută de claustrofobie.

În timpul înaintării lui angoasante prin șuvoiul de populație, brusc, atenția-i este atrasă de comportamentul extravagant al unei Nimfe, care încălcând toate regulile de conviețuire paralelă a lumii reale cu cea mitică, fură cu nerușinare de la oameni.
Înainte să realizeze cum ar trebui să reacționeze, Klauss constată cutremurat că se află în fața unei fantome a trecutului.
Nimfa vagaboandă, despre care află că se numește Ley, seamănă perfect cu Adaya, prima și unica lui dragoste, pierdută definitiv în urmă cu trei ani.

Năpădit de toate amintirile unei mari iubiri ce l-a lăsat cu sechele și înduioșat de Ley, infractoarea rătăcitoare, o va lua cu el acasă, sperând să o poată ascunde chiar și de-ai lui…

În Leeferion, lumea morților, se încoronează noua regina Sirin și nimic nu va mai fi cum a fost, dacă ea va reuși să își ducă planurile la îndeplinire.
Cei treisprezece Îngeri ai Morții – ființele sinistre ce apără porțile prin care Sufletele ajung în infinitul palat – își declară supunerea și-i înmânează coroana, deschizându-i drumul spre distrugerea ordinii universale.

Căci Sirin își dorește o invazie a morții și întunericului în lumea celor Vii, în ideea de a produce fuziunea forțată a celor două tărâmuri…

Cum vor evolua micile destine personale sub amenințarea unui cataclism generalizat și care este locul fiecărui personaj aparent neînsemnat în acest joc apocaliptic ce se desfășoară la scara întregului univers?

pene, morminte si flori

Povestea din Pene, morminte și flori este captivantă, dinamică și clocotitoare.
Protagoniștii ei au credibilitatea psihologică dată de vârsta similară a scriitoarei și pasiuni sau preocupări bine documentate/cunoscute.
Romantismul plutește în aerul cețos și în răceala nopții, fără să devină motivația principală a tot și a toate.
Clișeele, șabloanele, orice fel de calchieri ideatice sunt evitate cu grație.
Îngerii apar misterioși sau terifianți, total diferiți de cei din alte romane fantasy.

Din ce am citit eu, singura istorisire fantastică renumită cu îngeri și atmosferă dark ce ar rezista comparației cu aceasta ar fi cea din seria Penryn și Sfârșitul lumii, scrisă de Susan Ee. Pene, mormite și flori este însă un pic mai rafinată și mai puțin young adult.

Volumul are o finalizare de etapă a aventurilor, dar te lasă așteptând cu nerăbdare continuarea sa, fiind doar primul dintr-o trilogie în lucru.

M.K. Lynn debutează strălucit ca romancieră și iși impune pseudonimul drept demn de reținut și de urmărit.

.

images (3)

.

Puteți comanda
cartea 
pe site-ul editurii
Petale Scrise

editura petale scrise