Suflete pereche

Tărâmul Mistic
II

de
Alina Cosma

 

Editura Primus
Anul apariției: 2018
Număr de pagini: 120

 

Tărâmul Mistic este o saga fantasy încântătoare, în care războiul și iubirea pasională influențează surprinzător destinele tuturor personajelor prinse în turbulențele lor similar de periculoase.

Volumul doi al ei, Suflete pereche, marchează o evidentă schimbare de stil față de primul, Îngerul Luminii, venind cu o doză mai mare de actualitate terestră și o restartare aproape completă a jocurilor beligeranto-amoroase din universul magic creat de scriitoarea Alina Cosma.

Alina-Cosma-Taramul-mistic-2-Suflete pereche

Când Daria, protagonista seriei, alege să își folosesească puterile supranaturale pentru a se autodetermina să uite cumplitele suferințe sufletești provocate de conflagrația nemiloasă în care s-a trezit implicată, își șterge în același timp și amintirile frumoase ale acelei perioade, odată cu toate informațiile despre existența Tărâmului Mistic.

Acum este din nou doar o pământeancă neștiutoare, ce nu are cunoștință despre teribilele bătălii purtate la granița dintre lumea de aici și cea de dincolo, de mega-conflictul care perturbă echilibrul de forțe primordial, amenințând stabilitatea întregului univers.

Nu mai e luptătoarea și îngrijitoarea răniților de pe front, ci doar o doctoriță anonimă, dintr-o societate modernă pașnică și birocratică, așa cum ar fi ajuns dacă nu ar fi răspuns chemării de a deveni Gardian încă din studenție.

Au trecut doi ani de la evadarea Dariei din acea realitate pe care o considera insuportabilă, când în Tărâm se simte iarăși nevoia urgentă de calitățile celei numite deja aproape legendar: Îngerul Luminii.

Nyx, demonul-suprem al întunericului a scăpat din Infern și a pornit o campanie de exterminare împotriva ființelor Tărâmului Mistic, care ajung să apere astfel eroic nu numai propriul ținut-tampon neperceput de oameni, ci și însăși omenirea, în integralitatea sa, constituind ultimul obstacol ce împiedică revărsarea armatei demoniace pe Pământ.

Încărcat de resentimente pentru că a fost abandonat, dar și măcinat de dor, fiindcă o iubește încă la fel de mult, Gabriel este singurul care poate să o gasească pe Daria și să o convingă să se întoarcă într-un război chiar mai cumplit decât cel de care a fugit.

Există o puternică presiune transmisă de precipitarea evenimentelor dramatice din Tărâm spre necesitatea de a o readuce pe Daria la amintirile ei treptat, fără ca șocul revenirii lor să o dezechilibreze psihic din nou.
Încă îndurerat de alegerea fostei lui iubite de a uita și momentele înfiripării dragostei lor, odată cu suferința de care voia să scape, Gabriel decide să se apropie de ea încet, în cadrul realității unde s-a refugiat.

Îi apare alături ca simplu coleg de muncă, doar un alt doctor ce încearcă zilnic să amelioreze starea pacienților.
Chiar dacă Daria nu îl recunoaște conștient, subconștientul ei tresare la revedere, sub stratul amneziei autoimpuse, și muncind cot la cot cu Gabriel, împreună, începe să asimileze revelațiile lăsate de acesta să se scurgă picătură cu picătură.
Fata simte că se trezește dintr-un vis adânc al uitării, chiar dacă odată cu completa lui destrămare s-ar putea afla iar în plin coșmar.

«— Nu-mi amintesc, șopti ea.
— Nu-ți fă probleme, sunt convins că îți vei aminti!
— Cum ne-am înțeles?
O privi fix.
— Am crezut în tine, Daria.
— Eu aveam încredere în tine?
— Da. 
— Ești convis?
— Mi-ai demonstrat.
— De ce am plecat?
— S-a întâmplat ceva și a trebuit să pleci.
— M-ai căutat?
— Nu, am crezut că te vei întoarce…
— Cum m-ai găsit?
— Din întâmplare… 
— De ce nu mi-ai spus?
— Încă eram supărat…
— Îmi pare rău.
— Nu contează, oftă el privind în jur.
— Cât de apropiați am fost?
— Colegi, răspunse scurt.
Îl privi clipind.
— Îți plăcea să citești, încercă el să destindă atmosfera.
Daria zâmbi.»

Ador partea asta a recuperării iubirii celor doi, este mai tulburătoare chiar decât îndrăgostirea inițială. Ambii au de trecut peste ziduri ce s-au format între ei în perioada de despărțire și trebuie să își reevalueze sentimentele, astfel încât să le considere suficient de puternice pentru a nu mai putea renunța la ele, niciodată, indiferent ce alte dureri sfâșietoare ar trebui să suporte pentru a le păstra neschimbate.

Vor reuși Daria și Gabriel să își confirme definitiv predestinarea de suflete pereche?
Se va întoarce Îngerul Luminii în luptă, împotriva demonilor întunericului?
Va regăsi în sine destulă forță să o câștige?

taramul mistic - igerul luminii

Suflete pereche este un roman captivant pe filonul aventuros și profund emoționant pe cel sentimental.

Personajele sale au o capacitate de reinventare ce le păstrează mereu uimitoare, deși, în același timp, în esența lor, rămân ele însele, cele de care te-ai atașat inițial.

Seria Tărâmul Mistic fascinează ca tot unitar și idee integratoare, surprinzând cu fiecare volum, prin perspectivele diverse pe care le aduce asupra complexului său univers.

Până acum, din această saga a scriitoarei Alina Cosma, au fost publicate romanele:

Tărâmul Mistic: Îngerul Luminii
și
Tărâmul Mistic: Suflete pereche

 

images (3)

 

Puteți comanda cartea pe
librarie.net

sau
pe site-ul editurii

Petale Scrise

editura petale scrise
unde veți găsi toate titlurile semnate
Alina Cosma