Filosofia.
O istorie ilustrată a gândirii 

de
Tom Jackson

 

Editura RAO
Anul publicării în limba română: 2018
Titlul Original: Philosophy: An Illustrated History of Thought (2014)
Traducere: Lingua Connexion
Număr de pagini: 168
– ediție cartonată –

 

Filosofia. O istorie ilustrată a gândirii este un veritabil ghid prin universul cunoașterii, o spectaculoasă și riguroasă trecere în revistă a evoluției concepțiilor umane, din antichitate până în zilele noastre.

Într-o structură editorială elegantă, atractivă, accesibilă, volumul sistematizează doctrine, curente, școli de gândire și ramuri filosofice, prezentând integrat ideile lor de bază, personalitățile istorice care le-au codificat și corelațiile dintre ele.

Fiecare detaliere a unui sistem conceptual – ori a modului în care fondatorul său l-a formulat – este un fragment de istorie, o reflectare a societății și a vieții din diferite momente temporale, a interogațiilor care stau la baza transformării viziunii noastre despre lume și locul nostru în ea.

Istoria filosofiei este cronica gândirii umanității, a condițiilor de viață ale fiecărui om ce și-a pus vreodată întrebări existențiale.
Acest tom antologic reparcurge concis și clar etapele principale din dezvoltarea teoriilor filosofice și le asociază creatorilor lor sau principalilor lor promotori.

filosofia - editura rao

Filosofia. O istorie ilustrată a gândirii este o carte superbă, care poate fi răsfoită cu plăcere, consultată punctual sau studiată cu interes academic.
Ilustrațiile, planșele și graficele – integrate perfect în structura textuală – asigură accesibilitatea informației și memorarea sa într-o panoramare culturală extinsă, cât mai edificatoare.

Acest volum, în combinația sa optimă de scriptic și vizual, se constituie într-un instrument ideal de studiu interdisciplinar, dar și de delectare culturală. Este recomandat nu numai cititorilor interesați de filosofie, ci și celor pasionați de artă, istorie sau psihologie.

Tom Jackson e autorul mai multor cărți de știință și de popularizare a acesteia; a publicat peste 80 de titluri și a contribuit cu texte în și mai multe apariții editoriale, acoperind o gamă largă de subiecte, de la Axolotl, salamandra cunoscută ca „peștele umblător mexican”, la Zoroastrism.
A studiat la Universitatea din Bristol și locuiește încă în acest oraș, împreună cu soția și cei trei copii ai săi.
Pentru a-și documenta cărțile, a călătorit din Insulele Galapagos în Jungla Amazoniană și de la recifurile de corali din Indonezia în deșertul Sahara, dar cel mai adesea poate fi găsit în podul casei sale – locul preferat de meditație filosofică.

 

images (3)

 

Puteți achiziționa volumul online
– pe site-ul editurii RAO –
sau în librării

RAO