Wayward Pines

 

Orașul din munți – Șeriful – Ultimul oraș

 

de 
Blake Crouch

 

Editura RAO
Categoria: Carti thriller

Traducere: Laura Monica Ciubotariu
volume achiziționabile pe
Libris.ro

 

Trilogia Wayward Pines, publicată oarecum discret la editura RAO, fără tam-tam-ul promoțional pe care îl merită, este una dintre cele mai surprinzătoare și acaparatoare serii mystery thriller ever.

Povestea ei, desfășurată într-un spațiu muntos feeric izolat, seamănă întrucâtva cu cele mai reușite scrieri ale lui Stephen King sau Dean Koontz, dar curge mai direct, mai fluid, mai puțin profund, fără băltiri introspective.

Pines

The Wayward Pines Trilogy este compusă din titlurile: Pines (2012), Wayward (2013) și The Last Town (2014).
Prin traducere în limba română au rezultat trei volumașe de buzunar, care se sorb în viteză, unul după altul, cu nerăbdarea de a descifra tot lanțul lor de enigme.

volumul
1

Orașul din munți

Agentul serviciilor secrete americane Ethan Burke descinde în localitatea montană Wayward Pines, Idaho, cu misiunea de a localiza și recupera alți doi agenți federali dispăruți, cu o lună în urmă, în acest orășel bucolic.
Însă, imediat după sosire, este implicat într-un grav accident de circulație.

Ajunge semi-amnezic la spitalul local, fără acte de identificare, fără telefon mobil, fără servietă. Personalul medical se comportă cu el amabil, chiar prietenos, dar ceva pare… ciudat.
Pe măsură ce zilele trec, ancheta lui Ethan legată de dispariția colegilor lui scoate la iveală mai multe întrebări decât răspunsuri.

WP - Orasul din munti

volumul
2

Șeriful

Un gard electrificat prevăzut cu sârmă ghimpată încercuiește orașul Wayward Pines, care se află non-stop sub stricta supraveghere a unor lunetiști.
Fiecare dintre cei 461 de locuitori ai orașului s-a trezit aici în urma unui accident catastrofal.
În fiecare clădire și în fiecare locuință există camere de supraveghere ascunse. Rezidenților li se spune unde trebuie să lucreze. Unde să locuiască. Cu cine să se căsătorească.
Unii cred că sunt morți și că trăiesc astfel viața de apoi. Alții au impresia că sunt prizonieri într-o închisoare experimentală. Fiecare visează în secret să plece, dar cei câțiva care îndrăznesc să încerce au parte de o surpriză terifiantă.

Ethan Burke a văzut lumea de dincolo.
El este șeriful și unul dintre puținii oameni care știu adevărul – Wayward Pines nu e doar un oraș. Iar ceea ce se află de cealaltă parte a gardului împrejmuitor este o lume de coșmar ce depășește orice imaginație.

WP - Seriful

volumul
3

Ultimul oraș

Bun venit în Wayward Pines, ultimul oraș de pe Pământ!

Blocat în straniul orășel Wayward Pines, agentul secret Ethan Burke descoperă o teribilă realitate – un secret care e pe cale să năvălească prin gardul împrejmuitor, pentru a șterge de pe fața pământului până și ultima rămășiță fragilă de umanitate.
Populația se află sub controlul unui psihopat și al armatei sale de adepți.
În acest oraș, cetățenilor li se impune cu cine să se căsătorească, unde să locuiască și unde să lucreze.
Nu mai există televizoare, mail, Facebook, Twitter, iPhone sau iPad – oamenii sunt nevoiți să interacționeze așa cum o făceau în secolele trecute: față în față. Nu există niciun fel de conexiune cu lumea exterioară.
Copiii sunt învățați că David Pilcher, creatorul orașului, este Dumnezeu.
Nimeni nu are voie să plece, iar pentru o simplă întrebare poți fi ucis.

Va izbuti omenirea să supraviețuiască? Vor reuși cei câțiva oameni din Wayward Pines să asigure perpetuarea speciei?

WP - Ultimul oras

Nu poți nicio clipă ghici în ce parte o va lua povestea trilogiei.
Este un clasic thriller poltist, are o componentă fantastică, horror ori SF, e doar delirul oniric – deosebit de logic – al unui muribund?

S-a încercat transpunerea sa într-un serial, destul de bine realizat (în genul Lost combinat cu Under the Dome), dar care nu a reușit să refacă tocmai strălucit atmosfera de claustrofobie în spațiu deschis idilic, emanată de cele trei romane.

O serie de cărțulii care trebuie neapărat încercată de toți fanii genurilor literare ce dau fiori.

 

images (3)

 

volume
disponibile
pe site-ul librăriei online
LibrisLibris