Străinul

.

de 
Stephen King

.

Editura Nemira
Colecția Armada
Categoria: Literatură Universală

Anul publicării în limba română: 2019
Titlu original: The Outsider (2018)
Traducere: Ruxandra Toma
Număr de pagini: 696
volum achiziționabil pe
Libris.ro

.

Stephen King se întoarce în noul lui roman Străinul / The Outsider (2018) la un subiect des abordat în primele sale opere publicate.
La analiza socio-psihologică, aproape monografică, a modului în care un pericol necunoscut, care sfidează rațiunea, imposibil în manifestările proprii, poate destrăma rapid țesătura comunitară a unei localități mici și preschimba într-o masă panicardo-agresivă cetățeni altfel respectabili, definiți, în stare normală, de bune intenții.

Strainul

Cadavrul mutilat al unui băiețel de unsprezece ani este găsit într-un parc.
Martorii oculari și probele criminalistice îl indică, fără urmă de îndoială, drept autorul cumplitului omor pe unul dintre cei mai îndrăgiți cetățeni ai orașului Flint.

Terry Maitland este antrenor de baseball, profesor de engleză, soț iubitor și tată a două fete.

Detectivul Ralph Anderson îl arestează imediat, cazul pare rezolvat, însă apar detalii noi, care sporesc tensiunea în întreaga comunitate.

Terry pare un tip simpatic, cu suflet de aur, ce nu ar putea face rău nimănui… E posibil ca atitudinea sa de până atunci să fi fost doar o mască sub care se ascundea un monstru?

Însă cum mai poate fi cineva sigur că el e criminalul, când alibiul lui este la fel de puternic precum sunt probele acuzării?

Strainul Libris

În momentul crimei, profesorul Maitland era plecat din oraș la o conferință, împreună cu alți colegi.
O conferință publică, ofertantă în a furniza ea însăși dovezi ale prezenței sale acolo, pe lângă mărturiile celor care l-au însoțit.

Cum se poate rezolva un asemenea caz?

Fiecare locuitor din Flint City rămâne să decidă singur ce variantă să creadă, dar odată aleasă o tabără, se trezește prins în reacția sau contrareacția unei colectivități înspăimântate ce încearcă să se protejeze de propriile angoase, negând una dintre cele două realități la fel de (im)probabile.

Furie împotriva ucigașului, îngrijorare pentru soarta unui inocent, două valuri de emoții puternice și indignări sincere, aflate într-o confruntare care devine ea însăși metoda principală de propagare a răului.

Strainul Nemira

Străinul este un roman cum numai Stephen King reușește să scrie.
Începe ca un thriller foarte realist, cu depoziții ale martorilor, arestare cvasi-abuzivă a poliției și interogatorii supravegheate avocățește, dar pe parcurs e invadat de supranatural, pentru că încearcă să identifice maleficul și toate formele pe care răul este capabil să le asume – ce sunt mult mai multe decât pot fi percepute de o minte educată limitativ.
Ancheta polițistă se transformă într-o investigație paranormală a felului în care e conceput universul și a misterelor sale, pe care numai mințile deschise le pot accesa.

Insidios, tulburător, feroce, dătător de fiori, noul titlu semnat Stephen King se constituie într-un alt bestseller al maestrului genului horror care nu dezamăgește nicio clipă.
Îndrăzniți să-l citiți!

S-a bucurat foarte repede și de o ecranizare serializată, reușită și relativ fidelă, pe care o puteți savura pe HBO GO, dar preferabil după ce veți parcurge cartea, care este mult-mult mai bună.

.

images (3)

.

volum
disponibil
pe site-ul librăriei online
LibrisLibris