Niciodată

.

Editura RAO
Colecția
RAO CLASS

Anul publicării în limba română: 2021
Titlul original: Never (2021)
Traducere: Alexandru Marinescu
Număr de pagini: 666
– ediție hardcover cu supracopertă –

.

În mijlocul deșertului Sahara, doi tineri agenți secreți, americanca Tamara Levit și francezul Tab Sadoul se află pe urmele unui periculos grup de teroriști islamici.

Kiah, o curajoasă văduva africană, al cărei soț tocmai a fost ucis, decide să își părăsească satul sărăcit de secetă și atacuri jihadiste împotriva creștinilor, riscând tot ce mai are pentru a încerca să ajungă în Europa, împreună cu bebelușul ei.

Pe parcursul călătoriei sale disperate, este ajutată de Abdul, un bărbat misterios care face pe vânzătorul de țigări, în timp ce își îndeplinește misiunea de a identifica traseele și taberele radicalilor islamiști.

Pauline Green, prima președinte femeie a Statelor Unite, trebuie să gestioneze relațiile complicate cu opoziția politică din țară, în timp ce întreaga planetă pare cuprinsă într-un turbion periculos de ostilitate internațională, atacuri teroriste șocante și dure represalii.

Cum încordarea e tot mai mare și acțiunile militare se amplifică într-o escaladare tot mai gravă, ce pare inevitabilă, președintele american încearcă prin toate mijloacele să oprească un război mondial care nici măcar nu are scuza necesității, fiind doar rezultatul unei evoluții dezastruoase în spirală.

Niciodata

Romanul Niciodată combină magistral speculația anticipativo-analitică a contextului politic actual cu tensiunea thrillerului, pentru a oferi un semnal de alarmă ficțional – teribil de realist – despre posibilitatea izbucnirii unei noi conflagrații mondiale.

Explicând geneza cărții sale, Ken Follett declara:

„Când făceam cercetarea pentru Căderea uriașilor, am fost șocat să-mi dau seama că Primul Război Mondial a fost un război pe care nimeni nu l-a dorit.
Niciun lider european, din niciuna dintre părți, nu a intenționat să se întâmple acest lucru. Dar împărații și prim-miniștrii, unul câte unul, au luat decizii – decizii logice, moderate – și fiecare dintre ele ne-au dus cu un mic pas mai aproape de cel mai teribil conflict pe care l-a cunoscut lumea vreodată.
Am ajuns să cred că totul a fost un accident tragic.
Și m-am întrebat:
«S-ar putea întâmpla din nou?»“ 

Ken Follett - lansare

La fel ca în Trilogia Secolului, în romanul Niciodată, devin protagoniste ale acțiunii… națiuni întregi: Statele Unite, China, Coreea de Nord, Coreea de Sud, Ciad – fiind reprezentate de o bogată galerie de personaje-oameni care le aplică politica și se zbat pentru interesele lor, uneori fără să își dea seama ce rol important au în modificarea întregii perspective.

Cei care au citit și alte romane ale lui Ken Follett știu că frescele sale sociale complexe sunt, în primul și-n primul rând, decorul pentru aventurile unor eroi înflăcărați, scriitorul fiind maestru al dramei și al suspansului.

Niciodată este o progresie de emoții individuale, reacții generale, tentative, lovituri surprinzătoare, evaluări și reevaluări, ce ajunge la apogeu într-un moment istoric decisiv pentru soarta întregii omeniri.

Un roman intens, dinamic, care informează, avertizează și își ține cititorul cu sufletul la gură, învolburându-și acțiunea la scară planetară, într-o distribuție absolut grandioasă.

.

images (3)

.

Puteți achiziționa volumul online
– pe site-ul editurii RAO –
sau în librării

RAO