Crăciun la New York
Povești și rețete

de
Lisa Nieschlag și Lars Wentrup
fotografii:
Julia Cawley și Lisa Nieschlag

 

Editura RAO
Anul apariției: 2016
Număr de pagini: 176

 

Crăciun la New York. Povești și rețete este una dintre acele cărți minunate, în ediții splendide (pe care nu le poți numi altfel decât de lux), ce ne transpun total, prin paginile lor ilustrate, într-o atmosferă de basm modern.

O invitaţie în lumea magică a Crăciunului, pentru a descoperi cincizeci de reţete pline de gust şi savoare, însoţite de poveşti fermecătoare dintr-un New York inedit, în care aromele de scorţişoară, ciocolată şi marţipan plutesc pe străzile agitate ale metropolei americane.

NY

Cine nu visează să hoinărească pe înzăpezitul Fifth Avenue, printre pomii de Crăciun împodobiți colorat din Rockefeller Center, să patineze și să încheie ziua savurând o felie de cheesecake de neuitat într-una din cafenelele ademenitoare?
Cu rețete pentru brioșe cu afine, friptură glazurată de porc, lichior de ouă delicios și multe altele, această carte poartă cititorul în superbul și gustosul decor newyorkez sărbătoresc.

«… prima ninsoare peste New York. Fulgii de nea încep să danseze pe străzi și, pe neașteptate, transformă metropola într-un decor alb. Timpul pare să se oprească pentru un moment, iar forfota newyorkeză își încetinește ritmul. Emoția se răspândește pe chipuri. Orașul dispare sub o glazură strălucitoare de zahăr pudră – la fel ca într-un glob newyorkez cu zăpadă, de altfel unul dintre cele mai îndrăgite suvenire de către numeroșii turiști… New York sclipește mai mult ca oricând și îmbată localnicii și oaspeții cu mii de luminițe colorate și pomi de Crăciun iluminați…»

Rețete, istorisiri, fotografii și versuri de colinde – toate recreează magia atmosferei locale.

NY 2

BRIOȘE CU ACADELE 

Despre apariția acadelelor în dungi roșii și albe, cu aromă de mentă, circulă multe povești. Una dintre ele spune că un meșter dintr-o catedrală din Koln, în secolul al XVII-lea, a comandat bastoane din bomboane pe care să le dăruiască apoi copiilor care au ajutat în timpul liturghiilor sau care s-au comportat bine în biserică. Forma trebuia să semene cu cea a unui toiag și, astfel, să amintească de păstorii care l-au căutat pe Hristos. Astfel, s-a ajuns să se împartă bastoane de zahăr în timpul punerii în scenă a Nașterii Domnului. Obiceiul a dus la răspândirea bomboanelor în toată Europa, acestea ajungând, în cele din urmă, și în SUA. Până în prezent, acadelele au rămas printre americani un important simbol al Crăciunului.ny - imagineSe preîncălzește cuptorul la 180°C. Pentru aluat, se amestecă făina, cacaoa, praful de copt și sarea. Untul se topește într-o oală mică, apoi se adaugă laptele, după care se lasă să se răcească. Se înglobează untul topit, apoi se adaugă în aluat compoziția cu făină, amestecând ușor. 

8 forme de brioșe se îmbracă în hârtie specială pentru brioșe. Formele se umplu 3/4 cu aluat și se coc în cuptor timp de cca 18 minute. Încercați-le cu un bețișor! La final, brioșele se lasă deoparte până se răcesc complet. 
Pentru glazură, se amestecă într-un bol untul și brânza proaspătă. Se înglobează treptat zahărul pudră. Se adaugă apoi esență de vanilie. Glazura se întinde peste brioșe cu un cuțit sau se aplică folosind un poș pentru decorat. Se ornează cu acadelele mărunțite.

… Doar una dintre delicatese …

NY1

O incursiune enciclopedică, estetică și informativă, în poveștile unui oraș fascinant, pentru a gusta esența incomparabilă a New Yorkului.

 

images (3)

 

Puteți achiziționa cartea online – pe site-ul editurii RAO – sau în librării.

 

RAO