Casă de piatră

de
Malin Stehn

.

Editura Bookzone
Anul publicării în limba română: 2023
Titlul original: Lycka till (2023)
Traducere: Sînziana Demian
Număr de pagini: 432

.

Ar trebui să fie nunta visurilor pentru Emily și William.
Un castel a fost ales pentru ceremonie, întreaga familie și prietenii au fost invitați, dar Emily este îngrijorată că un eveniment de acum opt ani ar putea umbri momentul festiv.
Într-adevăr, în culise se iscă tensiuni care sunt direct legate de întâmplările din trecut și curând apare chiar și un mort.

Un secret teribil revine în viața celor două familii implicate.

Perspectivele narative se schimbă între patru personaje principale ale romanului Casă de piatră, dar și între prezent și evenimentele de acum opt ani.

Emily a visat mereu la o nuntă ca în povești – cu un castel idilic pe fundal și cele mai mici detalii puse la punct.
În tot scenariul ei ideal, există doar trei lucruri pe care nu le poate controla: vremea, pe mama ei, Annika, și pe fratele ei mai mare, Erik.
Chiar dacă vremea se dovedește a fi excelentă, tensiunile dintre invitații extravagantului eveniment par să atingă un punct critic.

Cu opt ani în urmă, un groaznic accident de mașină a legat definitiv destinele familiilor mirilor și, acum, în noaptea care ar fi trebuit să vindece rănile trecutului, o descoperire înfiorătoare din grădina castelului le dă tuturor planurile peste cap.
Pe măsură ce secrete întunecate de familie sunt scoase la lumină, loialitățile sunt puse la încercare, minciunile sunt dezvăluite, iar gazdele se văd nevoite să rezolve două mistere într-o singură noapte.

Nunta este adesea descrisă drept „cea mai frumoasă zi din viață” – cel puțin aceasta este așteptarea pe care mulți o au.
Pentru Emily, însă, pregătirea nunții ei este dificilă.
O mamă care nu îi place viitorul soț, părinți divorțați și apoi incidentul dintre fratele ei și logodnicul său, care s-a întâmplat acum câțiva ani, dar planează ca o umbră întunecată asupra păcii familiei.

Autoarea reușește în această carte să împletească cu măiestrie diferite salturi în timp, astfel încât pentru cititor să se contureze treptat ceea ce s-a întâmplat în toți acei ani până la momentul nunții.
Diversele perspective sunt transformate în voci narative, dar întotdeauna știi exact unde are loc acțiunea și când. De multe ori, astfel de salturi în timp pot fi mai degrabă confuze decât să ofere claritate, dar aici sunt utilizate reușit ca mijloc de tensionare.

Poți încerca să ghicești care ar putea fi marele secret pe care unii dintre protagoniști îl păstrează, dar totuși ești surprins de final.

casa-de-piatra-recenzie

Stilul de scriere este plăcut de citit, foarte fluent și descriptiv, fără să devină plictisitor.
Sunt abordate multe probleme familiale și sociale, asupra cărora merită să reflectăm.

Chiar dacă nu e tocmai un thriller care să te țină cu sufletul la gură, romanul Casă de piatră este o experiență de lectură extrem de plăcută – perfectă pentru timpul liber!

Evenimentele trecute, care au fost tăinuite, duc la distrugerea prieteniilor, dar și a familiilor.
Rezolvarea vine treptat, iar la final toate legăturile devin clare.

În acest joc al intrigilor, construit de Malin Stehn, rămâne de văzut cine va prinde buchetul și cine va apuca răsăritul.

Ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva însângerat!

Două familii în relații precare.
O nuntă fastuoasă la castel.
O moarte suspectă cu reminiscențe din trecut.

Trebuia să fie cea mai frumoasă zi din viața lui Emily și a lui William.
În schimb, o descoperire macabră din curtea castelului a transformat ceremonia într-o avalanșă de intrigi, secrete de familie și trădări, totul într-un thriller psihologic efervescent ca o șampanie bine agitată.

Fanilor thrillerelor scandinave, acest roman realist și inteligent construit le va aminti că jurămintele pasionale se pot dovedi uneori mortale.

„Malin Stehn este o maestră a suspansului – iar Casă de piatră este un thriller cu adevărat savuros, pe care îl vei devora într-o singură noapte. Autoarea țese atât de bine fundalul povestirii, ritmul și oamenii încât rămâi hipnotizat de ce se va întâmpla mai departe.”
Skånska Dagbladet

„Cu același sentiment înfiorător și intensitatea apăsătoare că un lucru este foarte, foarte greșit din Un An Nou Fericit, Casă de piatră este un roman greu de pus jos.”
Barometern

„Autoarea Malin Stehn a scris încă o dată un roman cu suspans de primă clasă – Casă de piatră este la fel de bun ca Un An Nou Fericit. Aceasta este o carte pe care ar trebui să o citească oricine intră într-o nouă relație.”
Smålandsposten 

logo Analogii - Antologii

Romanul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii
Bookzone
Bookzone