Pene, cenușă și Elfi

.

cartea a doua a trilogiei
PENE

.

de
M. K. Lynn

.

Editura Petale Scrise
Anul publicării: 2021
Număr de pagini: 566

.

După succesul obținut cu primul roman al seriei Pene, Pene, morminte și flori,  scriitoarea M. K. Lynn (Maria Buboc) revine cu un și mai spectaculos volum continuator al poveștii sale dark urban fantasy, Pene, cenușă și Elfi, unde demoni, îngeri, vampiri, elfi și gardieni utilizatori ai magiei își poartă războaiele camuflate chiar prin lumea oamenilor, cu tot mai multă încrâncenare, cu tot mai puțină discreție tradițională.

Școala londoneză Lumière, menită să-i educe, dar și să-i protejeze pe Îngerii adolescenți, nu își poate păstra rolul de fortăreață magică inexpugnabilă și în fața dorințelor elevilor săi de a fi niște tineri ca oricare alții, de a se distra și a se bucura de atracțiile metropolei umane, fără să țină seama de puterile lor speciale și de conflictele misterioase în care sunt implicați prin însăși natura lor.

Pene, cenusa si Elfi - recenzie

Fred Brown o însoțește pe sora sa Alexya, mezina de numai 14 ani a familiei, într-un club de noapte, la o petrecere, fără știrea adulților… doar pentru a se trezi prins într-o teribilă capcană demoniacă.
În groaznica debandadă creată de aparența unui atentat terorist, Alexya este răpită și dusă într-o Fermă de Vampiri pentru a fi folosită la hrănirea acestora.

Prinsă între durerea pricinuită de dispariția surioarei ei, la atât de puțin timp după moartea altui frate, și sentimentele pentru Ben Hart, Gardianul care și-a asumat protejarea familiei sale, Fleur Brown simte că totul îi scapă de sub control.
Oare va reuși să-l facă pe Gardianul de Gheață să-i destăinuie secretele lui tenebroase, ce ar putea ajuta la recuperarea Alexyei?
Va izbuti acesta să o salveze?
E suficient să aibă încredere în el?

Fred se simte vinovat pentru că nu a reușit să își protejeze sora și, la cei 18 ani ai săi, se transformă într-un xenofob fanatic, care ar vrea exterminarea tuturor adepților Întunericului.
Ar face orice pentru a o regăsi pe Lexy, iar când Ben îi atribuie o misiune în munții helvetici, oricât de îndepărtată legătură cu cazul ar avea, încearcă să o îndeplinească cu stoicism, în speranța că rezultatul ei va exercita o cât de mică influență în direcția dorită.

Dar pentru a reuși, Fred trebuie să învețe că lumea nu este mereu împărțită în alb sau negru, iar proveniența este doar una dintre pietrele sisifice pe care ești nevoit să le cari tot restul vieții.
Interacțiunea lui cu o frumoasă Demoniță luptătoare, de care are nevoie într-o lume a Elfilor unde amândoi sunt străini, îi clatină toate preconcepțiile și criteriile după care a decis să își activeze ura nestăvilită.

Pene, cenusa si Elfi - recenzie - Editura Petale Scrise

În paralel cu confruntările dintre Îngeri și Demoni, în fiecare dintre tabere are loc o dură competiție internă pentru preluarea puterii.

Manipulativul om de afaceri Seth Morfran, fost general al Întunericului, își găsește în sfârșit un adversar pe măsură – imprevizibilul Ben Hart, Gardianul de Gheață al Luminii, cel care distruge demonstrativ una dintre fermele de Vampiri.
Pe măsură ce preiau controlul, fiecare asupra propriei organizații, Seth și Ben dezlănțuie un joc de șah letal printre străzile meandrice londoneze, un adevărat război inter-specii.
Cine merită să câștige? Lumina sau Întunericul?

Scrisă la persoana a treia, cartea alternează perspectivele protagoniștilor.
Fred Brown, Fleur Brown, Alexya Brown, Ben Hart și Seth Morfran trăiesc atât de intens și divers evenimentele, încât capitolele ce le sunt dedicate transcend în viziuni intime care influențează inclusiv subiectivismul inițial al cititorului.
Suntem siguri că ar trebui să ținem cu Lumina?
Nu sunt, până la urmă, adepții ei, la fel de siniștri cum sunt aceia ai Întunericului?

Aventura mea preferată e misiunea montană – printre Elfi – a Îngerului Fred, cu relația contradictorie pe care e nevoit să o dezvolte între el și Kathryn, superba Demoniță sarcastică.
Sentimentele lor de ură străveche și dragoste imposibilă ce se înfiripă, aflate sub presiunea unor încercări violente, în care ambii pot pierde oricând totul, fascinează și captivează, prinzându-te total în desfășurarea peripețiilor improbabilului cuplu.

Pene, cenusa si Elfi - Editura Petale scrise - recenzie

Din partea dark a poveștii, rămân greu de uitat cioturile aripilor tăiate ale Îngerițelor, a căror regenerare nu este permisă de Demonii care le-au luat sclave, le torturează și le vând la licitații, prizonieratul în transă, din oribila fermă a Vampirilor băutori de sânge proaspăt direct de la sursă sau sărbătoarea nocturnă a Elfilor, care-i vânau în cadrul ei, prin păduri, pe Fred și Kathryn.
Secvențe memorabile – cu iz de thriller – ce definesc momente cheie dramatice, încărcate de tensiune.

Suspans, aventuri, pasiuni, mistere gotice și revelații răvășitoare, Pene, cenușă și Elfi are toate atributele celui mai reușit gen de urban fantasy.

Dacă primul roman al viitoarei trilogii se citea dintr-o suflare, acesta se soarbe chiar pe nerăsuflate, făcându-te să aștepți cu nerăbdare volumul finalizator.
Scriitura fluidă și vijelioasă, care parcă își mărește viteza de la un tom la altul, lasă cititorul cu senzația că ambele cărți grosuțe ar fi trebuit să fie și mai cuprinzătoare, că pentru saga familiei Brown, o trilogie e prea puțin, la cât de multe li se întâmplă membrilor ei.

M. K. Lynn este o scriitoare de-o tonică originalitate, ce dezvoltă – cu aceeași măiestrie – lumi paralele complex ierarhizate, strategii beligerante ingenioase sau relații romantice insolite.

.

images (3)

.

Puteți comanda
seria

pe site-ul editurii
Petale Scrise

editura petale scrise