Editura Lebăda Neagră

are plăcerea să vă anunțe noutățile editoriale ale lunii noiembrie 2022!

Pentru ce sunt bune fetele

 Incredibila poveste a lui Nellie Bly

de
David Blixt

Editura Lebăda Neagră
Colecția: Green Spot
Data apariției: Octombrie 2022
Traducere: Smaranda Enache
Domeniu: Literatură străină contemporană / Ficțiune / Roman biografic
Dimensiuni: 130×200 mm
Pagini: 672
Format: softcover
Preț: 88 lei

 „Dramatic, captivant și plin de spirit, romanul Pentru ce sunt bune fetele îl poartă pe cititor direct în inima unei eroine americane – o emblemă a feminismului a cărei voce sună clar și răspicat.”
(Olivia Hawker, autoarea bestsellerului The Ragged Edge of Night)

Înfuriată de un articol intitulat „Pentru ce sunt bune fetele”, Elizabeth Cochrane scrie o scrisoare înverșunată către Pittsburgh Dispatch, fără să-și închipuie că un ziar victorian ar angaja vreodată o femeie ca reporter. Sub pseudonimul Nellie Bly, își începe lupta cu industria dominată de bărbați și corupția guvernamentală, relatând subiecte inedite. Feministă, aventurieră, sursa de inspirație pentru toate ziaristele bătăioase din literatura ultimului veac, celebră pentru călătoria sa în jurul lumii și expozeul sub acoperire dintr-un spital de psihiatrie, Nellie Bly a lansat un nou tip de jurnalism de investigație.
Bazându-se pe fapte reale din viața personală și profesională a lui Nellie Bly, Pentru ce sunt bune fetele e o poveste despre furie, hotărâre și triumf – povestea unei femei iute la mânie din Pennsylvania care a refuzat să lase lumea să-i spună cum să-și trăiască viața și care a schimbat ea însăși lumea.

David Blixt 
este dramaturg, actor și regizor american. asociat artistic la Festivalul Shakespeare din Michigan. Acțiunea romanelor sale se desfășoară de la începuturile Imperiului Roman (seria Colossus, piesa de teatru Eve of Ides) și din Renaștere (seria Star-Cross’d) până în epoca elisabetană (savuroasa comedie de spionaj Her Majesty’s Will).
Cărțile autorului îmbină dragostea pentru teatru cu un respect profund pentru ciudățeniile istoriei.
David a fost dat afară din Muzeul Vaticanului și binecuvântat de Ioan Paul al II-lea, s-a prăbușit cu un balon cu aer cald, a sărit de pe stânci pe insulele Greciei, a luat masa cu conți și criminali și a urcat până în vârful Muntelui Sinai. Dar cel mai fericit e la biroul său. Se descrie ca fiind „actor, scriitor, tată, soț – în ordine inversă”.

David Blixt

Ucenicul lui Goya

de
Sara Di Furia

Editura Lebăda Neagră
Colecția: Green Spot
Data apariției: Octombrie 2022
Domeniu: Literatură străină contemporană / Ficțiune / Roman istoric / Suspans / Mister
Traducere: Alina-Monica Țurlea
Dimensiuni: 130×200 mm
Pagini: 306
Format: softcover
Preț: 48 lei

Cel mai sângeros eveniment pe care l-a cunoscut vreodată lumea artei

„Povestea celebrului artist Francisco de Goya se împletește cu măiestrie cu enigme tulburătoare.
Autoarea ne oferă un thriller uluitor, în care vinovatul crimelor odioase comise la Madrid în 1791 nu este deloc ușor de identificat.”
(Thriller Nord)

Madrid, 1791. Arta înflorește sub privirile atente ale Inchiziției. Manuèl Alvèra este ales de Goya însuși să-i devină ucenic.
În același timp, în oraș sunt descoperite mai multe cadavre – artiști celebri uciși prin același modus operandi. Madridul e cuprins de freamăt și, în timp ce întâmplările sunt puse pe seama păcatului trufiei săvârșit de pictori, Manuèl bănuiește că în spatele acestor crime se află chiar Goya. Studiind opera maestrului său pentru a-i imita geniul, tânărul ucenic descoperă un secret cumplit și devine deopotrivă victimă și complice într-o țesătură de intrigi și minciuni elaborate, care îi vor pune sub semnul întrebării întreaga viață.

Sara Di Furia
s-a născut și trăiește în Italia, la Brescia.
Predă istoria, filosofia și teologia la un liceu din localitatea natală.
Ucenicul lui Goya a apărut în urma unei excursii cu clasa la Madrid, unde a fost atât de impresionată de lucrările pictorului spaniol, încât a decis să-i dedice un roman.
Este autoarea mai multor volume de factură istorică, printre care La regina rossa, I segreti di Kane Town, Cuore d’istrice, Anima nera.

Sara Di Furia

Chemarea Omului Flămând

de
Kyle Perry

Editura Lebăda Neagră
Data apariției: Octombrie 2022
Colecția: Black Spot
Domeniu: Literatură străină contemporană / Ficțiune / Thriller
Traducere: Irina Moisoiu
Dimensiuni: 129×190 mm
Pagini: 504 pagini
Format: softcover
Preț: 59 lei

 „Proiect: Vrăjitoarea întâlnește aici Micuțele mincinoase, cu o doză zdravănă de Twin Peaks!
Alt nou romancier impresionant, care spune o poveste tasmaniană gotică foarte modernă.”
(Heather Rose, autoarea bestsellerului The Museum of Modern Love)

La capătul lumii e o insulă, un ținut sălbatic și aspru, unde se spune că nu doar tigrii dau târcoale.
Când un grup de adolescente dispare în sălbăticia izolată a Tasmaniei, locuitorii din Limestone Creek intră imediat în alertă.
Cu trei decenii în urmă, alte cinci fete au dispărut în zona falezelor periculoase. Legenda „Omului Flămând” continuă să-i bântuie pe localnici. Detectivul Con Badenhorst știe mult prea bine că, în orășelul cu polițiști corupți și politici mărunte, toată lumea ascunde câte ceva.

Kyle Perry
este consilier și asistent social pentru probleme de tineret. A lucrat în licee, adăposturi și instituții pentru dezintoxicare.
Mama lui Kyle a crescut la poalele Great Western Tiers, în inima Tasmaniei, unde bunicul său era chemat pentru salvări în munți.
Kyle însuși s‑a pierdut în munții Tasmaniei de două ori și o dată a folosit pagini rupte dintr‑un jurnal pentru a‑și găsi drumul înapoi.
A văzut lucruri ciudate în tufișuri, care sfidează explicațiile și despre care crede că este cel mai bine să nu se vorbească.
Kyle își împarte timpul între micul său oraș natal din nord‑vestul Tasmaniei și Hobart.
Chemarea Omului Flămând este romanul său de debut.

Kyle Perry

A felhők fölött mindig kék az ég

de
Jung Ildikó Judit

Editura Lebăda Neagră
Limba: Maghiară
Colecția: Green Spot
Data apariției: Octombrie 2022
Domeniu: Literatură străină contemporană / Ficțiune / Proză scurtă
Dimensiuni: 130×200 mm
Pagini: 228 pagini
Format: softcover
Preț: 35 lei

Jung Ildikó Judit már jól ismert név a kispróza barátok világában az erdélyi magyar közösségben. Ez az új kötet az erdélyi magyar társadalom melankólikus varázsát őrzi a múlt század második felétől, és a témaköröket tekintélyes ügyvédi, plasztikus és írói pályafutása során szerzett gazdag élettapasztalata ihlette. Erős karakterek, érdekes életesemények és egyéni sorsok, amelyekből végtelen szeretet sugárzik embertársai, szülőhelye és a család, mint társadalmi intézmény iránt.

A felhők fölött mindig kék az ég, nemcsak kiválóan megírt próza könyv, hanem tisztelgés is az egyszerű ember, szenvedései és sorsa előtt. Jung Ildikó Judit írásaival ismerté tesz egy olyan világot, amely a kihalás felé halad, ahol a szeretet, a méltóság és a társadalmi tudat képviselte a törvény betűjét. Egy világ, amelyet a szerző az optimizmus és a gyengédség nem sejtett tartalékaival ragad meg. (Adrian Christescu – szerkesztő)

Jung Ildikó Judit Marosvásárhelyen született. Középiskolai tanulmányait a Képzőművészeti majd az Unirea líceumban végezte. Bukarestben a Jogi Egyetem hallgatója, majd annak elvégzése után az Ügyvédi Kamara tagja. Ügyvédként dolgozott Bukarestben, Segesváron és Marosvásárhelyen.

A hetvenes évektől kezd írogatni, majd 1995‑től a Népujságban közli alkotásait. Első önálló elbeszélése­ket tartalmazó kötete 2017‑ben jelent meg, Gondolatok címmel, majd a következő évben Amiről nem beszélünk című kötete. 2020‑ban jelent meg a „Lebăda Neagră” kiadónál a Sorsok és szerelmek című kisprózakötete.

A fedőlapon, valamint a könyvekben megjelenő festmények a szerző munkái. Nemcsak ír, hanem fest is, a Marosmegyei Képzőművészek Egyesületének tagja, több egyéni és közös kiállitáson vett részt.

Jung Ildiko