Turbion
Axa
Vortex

 

de
Robert Charles Wilson

 

 

Editura Nemira
Categoria: SF & Fantasy
volume achiziționabile pe
Libris.ro

 

În trilogia Turbion, Robert Charles Wilson realizează o uniune armonioasă între hard SF și romanul literar, îmbinând vigoarea ideatică tehnologizată a celui dintâi cu elegantele subtilități narative ale celui de-al doilea.
Rezultatul este un mixaj ideal de concepte speculative din space opera și profunde reflecții psiho-sociologice asupra condiției umane, topite toate într-o proză de cristal.

Turbion

Într-o noapte de octombrie, Tyler Dupree împreună cu cei mai buni prieteni ai săi, Jason și Diane Lawton, asistă la dispariția subită a stelelor.

Curând, oamenii își dau seama că Pământul este înconjurat de o barieră artificială de origine extraterestră, dincolo de care timpul se scurge mult mai repede.
Luna a dispărut, Soarele a fost înlocuit de un simulacru, iar întreaga rețea a sateliților artificiali a fost distrusă.
Sofisticata tehnologie ce asigura fluxul informatic a devenit inutilizabilă. Știrile călătoresc acum ca niște șoapte, stârnind confuzie și paranoia.

În Turbion, treizeci de ani de viață bulversată sunt priviți prin ochii unei generații care se știe condamnată, conștientă că va trăi absorbirea planetei de bezna infinită.
O combinație  electrizantă între spectacolul cosmic al stingerii stelelor și spectacolul oamenilor în pragul apocalipsei.
Un convingător amestec de thriller și SF, saga generațională, poveste de dragoste, conflict părinți-copii, parabolă ecologică și fabulă apocaliptică, într-o proză care cântă muzica sferelor.

Turbion - Nemira

Axa

Continuare a romanului Turbion – în care omenirea asista la stingerea stelelor –, Axa își transpune acțiunea pe planeta construită de misterioșii Ipotetici pentru a salva specia umană, conectată cu Pământul printr-o Arcadă de sute de kilometri deasupra Oceanului Indian.

Oamenii colonizează lumea nouă, atrași în special de resursele petrolifere din continentul Equatoria.

Lisa Adams îl caută pe tatăl ei, un om de știință care a dispărut în mod misterios, probabil, din cauză că descoperise secretul Ipoteticilor.
Turk Findley transportă oameni cu avionul pe noua lume și are un trecut tulburător.
Isaac Dvali este rezultatul unor experimente genetice menite a crea indivizi capabili să comunice cu Ipoteticii.

O ploaie de cenușă spațială va cerne peste Equatoria rămășițe din mașinării ale Ipoteticilor, așa că noua planetă primitoare devine și ea foarte stranie, iar timpul este din nou pervertit de entități necunoscute.

Axa

Vortex

Capitolele ultimului volum al seriei alternează două perioade de timp: prima are loc la aproximativ 40 de ani după evenimentele din Turbion, iar cealaltă la 10.000 de ani după cele relatate în Axa.

Turk Findley, protagonistul din partea a doua a seriei, Axa, ajunge într-un viitor îndepărtat, grație unor entități misterioase, și descoperă că umanitatea a populat un lanț de planete legate între ele.

Pământul e în carantină, pe moarte, și acolo sosește Turk, însoțit de Isaac Dvali, transportați de o comunitate de fanatici care încercau să îndeplinească o profeție de mult anunțată: se va realiza comuniunea mistică între Ipotetici și oameni.

Cei doi vor trebui să deslușească adevărul din prevestirile profeției și adevărata natură a Ipoteticilor, într-o călătorie care îi va duce până la capătul universului.

Vortex desfășoară povestea unui pelerinaj religios, dar mai ales povestea oamenilor mânați de nevoia de a înțelege sensul vieților lor, care îi trimite într-o căutare înțeleaptă sau nu, în funcție de așteptările pe care le aveau fiecare.

Vortex

Un roman SF complex, ce încheie trilogia stelară a scriitorului
Robert Charles Wilson.

Autorul s-a născut în 1953, în California, iar din 2007 este cetățean canadian.
A debutat cu texte SF în revista Analog, la mijlocul anilor ’70.
Din 1986 s-a dedicat în întregime scrisului.
A publicat romane, povestiri și articole critice.
A primit numeroase premii, printre care: trei premii Aurora pentru romanele Blind Lake (2004), Darwinia (1999) și pentru povestirea The Perseids (1996), Premiul John W. Campbell Memorial (pentru The Chronoliths, 2002), Premiul Philip K. Dick pentru romanul Mysterium (1995), Premiul Theodore Sturgeon Memorial (acordat nuvelei The Cartesian Theater, 2007), Premiul Hugo pentru cel mai bun roman: Turbion (2005), primul volum din seria în care aveau să urmeze Axa (2007) și Vortex (2011).

 

images (3)

cărți
disponibile
pe site-ul librăriei online
Libris

Libris