Licența de difuzare filme
în
spațiul public

 

Răspândirea rapidă a pandemiei de COVID-19 în lumea întreagă a avut un impact major, afectând toate sectoarele artistice. Cinematografele s-au închis, iar festivalurile de film ori s-au amânat, ori s-au anulat.
Multe blockbustere programate pentru lansare în perioada martie-noiembrie 2020 au pierdut cursa, după ce industria a pus o frână bruscă, și au rămas în expectativă.

Chiar dacă cinematografele rămân închise pentru o perioadă nedefinită, trebuie să ne reinventăm pentru a respecta recomandările autorităților și a menține distanțarea socială.
Pentru o vreme, evenimentele vor funcționa diferit de algoritmul obișnuit, iar natura capătă o importanță extraordinară pentru socializarea responsabilă.

Ne-am mutat de pe o canapea pe alta, sau chiar am organizat un cinematograf acasă – dar avem nevoie de evadare și de divertisment.
Marele ecran ne fascinează, ne stârnește încă imaginația și încântarea. În plus, experiența cinematografică este și o încurajare a activităților sociale si culturale. De ce nu am combina-o cu o ieșire în aer liber, în parc, la picnic, la plajă sau la o terasă, la teatrele de vară, în grădinile publice sau… la un cinema drive-in?

cinema

Cinema drive-in poate fi o experiență inedită, alături de cei dragi, în cele mai sigure condiții oferite chiar de mașina ta, cu o interacțiune umană minimă. Filmele sunt proiectate pe un ecran de mari dimensiuni, iar sunetul, transmis pe o frecvență pe care spectatorii o vor recepționa în propriul sistem audio al mașinii, tocmai pentru ca participanții să se bucure de o experiență completă, la cel mai înalt nivel.

Pentru vizionarea filmelor în afara domiciliului este necesară o autorizație legală (licență), în vederea evitării încălcării drepturilor de autor. Pentru difuzarea oricărui film în alte locuri decât cele destinate, proprietarii trebuie să achiziționeze o astfel de licență.

Pro Video își propune nu doar să informeze asupra pașilor de parcurs pentru obținerea și exploatarea Licenței de Difuzare Publică, dar să și atragă atenția cu privire la condițiile legale de difuzare a filmelor în spații publice, altele decât cinematografele.

Pro Video pune la dispoziție licența video de difuzare publică pentru cele mai recente filme lansate de Warner Bros, Sony si Fox în format DVD sau Blu-Ray, dar și pentru pelicule clasice, documentare sau animații.
Colecția
cuprinde peste 9000 de titluri, care pot crea ambianța perfectă pentru seri tematice, întâlniri speciale pentru copii, evenimente organizate de instituții culturale, sau orice altă ocazie care include vizionarea unui film.

colectie

Pro Video este cel mai important distribuitor de home entertainment de pe piața românească din 2009 până in prezent, având ca principal obiect de activitate exploatarea licențelor pentru produsele Warner Bros, Universal și Paramount, independenți și locali, în format UHD, BLU-RAY 3D, BLU-RAY și DVD.

Slide24