un nou roman semnat

Ken Follett

lansat la

Editura RAO 

.

Noul roman al lui Ken Follett, intitulat Niciodată, va fi lansat și în România pe 9 noiembrie 2021, de Editura RAO!

O carte foarte așteptată de publicul larg, pentru că reprezintă și o noutate în cadrul temelor alese de autor.

Niciodată este un roman extraordinar, abundând de eroi și ticăloși, falși profeți și războinici de elită, politicieni istoviți și revoluționari oportuniști.

Abordând – cu o înțelepciune menită să avertizeze – un posibil scenariu al vremurilor noastre, Ken Follett ne oferă un roman visceral și profund, care ne transpune până în pragul inimaginabilului.

NEVER NICIODATĂ

 noul roman al lui
Ken Follett

Niciodata

După zece ani în care a scris thrillere și după ce a revoluționat romanul istoric, Ken Follett revine cu o surpriză palpitantă pentru milioanele sale de cititori.
Niciodată marchează o abatere de la romanele istorice, de un mare succes, ale acestuia.

Acţiunea romanului are loc în prezent și spune povestea unei crize globale care amenință să ducă la izbucnirea unui al treilea război mondial.
Cititorul nu știe dacă războiul mondial se va întâmpla de fapt, până la ultima pagină.

Mai mult decât un thriller, Never este bogat în detalii autentice, din inima dogoritoare a deșertului Sahara până în cele mai ascunse camere ale puterii din marile capitale ale lumii.

Explicând geneza cărții, Ken spune:
„Când făceam cercetarea pentru Căderea uriașilor, am fost șocat să-mi dau seama că Primul Război Mondial a fost un război pe care nimeni nu l-a dorit. Niciun lider european, din niciuna dintre părți, nu a intenționat să se întâmple acest lucru. Dar împărații și prim-miniștrii, unul câte unul, au luat decizii – decizii logice, moderate – și fiecare dintre ele ne-au dus cu un mic pas mai aproape de cel mai teribil conflict pe care l-a cunoscut lumea vreodată. Am ajuns să cred că totul a fost un accident tragic. Și m-am întrebat: «S-ar putea întâmpla din nou?»“

Buncărul nuclear secret Kelvedon Hatch, ce se află în districtul Brentwood din comitatul englez Essex, este un mare adăpost subteran din timpul Războiului Rece.
A funcționat ca potențial sediu al guvernului regional.
De când a fost dezafectat în 1992, buncărul a fost deschis publicului ca atracție turistică, având un muzeu focusat pe istoria Războiului Rece.
Numeroase filme și emisiuni de televiziune au fost realizate în acest loc.

Este cunoscut faptul că documentarea la fața locului reprezintă unul dintre secretele succesului lui Ken Follett.
Autorul nu ezită să meargă în cele mai îndepărtate regiuni, să viziteze muzee tematice sau să pătrundă în zone ascunse pentru a prelua informații corecte pe care le introduce în cărțile sale.

 Noul volum Niciodată, o istorie care nu ar trebui să se întâmple, dar care riscă să apară în orice moment, tratează despre un iminent atac nuclear.
Un al Treilea Război Mondial.
Un scenariu apocaliptic în care buncărele pot juca din nou un rol important.

Ne face plăcere să vă prezentăm un videoclip în care se explică limbajul folosit în cazul amenințării cu un atac nuclear.
Sunt cuvintele pe care le folosește și Ken Follett în romanul Niciodată:

 De asemenea, vă atașăm două fotografii realizate de autor în timpul vizitei la buncărul nuclear secret
Kelvedon Hatch.

Ken Follett

Peter Ritson and Kelvedon Hatch Nuclear Bunker

Romanul
Never / Niciodată
va fi publicat în SUA și Marea Britanie pe 9 noiembrie, și în aceeași zi ca și în România, de
Editura Rao

RAO