Chemarea
Omului Flămând

de
Kyle Perry

.

Editura Lebăda Neagră
Colecția: Black Spot
Anul publicării în limba română: 2022
Titlul original: The Bluffs (2020)
Traducere: Irina Moisoiu
Număr de pagini: 504

.

Tasmania – tărâmul insular cel mai sudic al Australiei – este scena ideală pentru un thriller desfășurat în mijlocul naturii sălbatice, așa cum este romanul Chemarea Omului Flămând.

Un grup de adolescente, adevărate variante feminine moderne, gadget-izate și updatate ale lui Tom Sawyer și Huckleberry Finn, au parte de aventuri la limita horrorului, într-o excursie școlară ce devine tot mai sinistră.

Cu trei decenii în urmă, în 1985, alte cinci fete au dispărut când escaladau Kooparoona Niara (Muntele Spiritelor), lansând în mentalul colectiv al comunității Legenda Omului Flămând, un mit urbano-forestier despre o specie de ucigaș canibal care atacă și devorează copile fără apărare ce hoinăresc prin pădurile sau tufișurile gigantice din zonă. 

Kyle Perry

Interesul pentru soarta noii serii de june care par să devină victime ale Omului Flămând este clădit migălos, prin prezentarea lor în cadrul familiilor și descrierea interacțiunilor acestora cu prietenele (sau dușmancele) din școală, alternativ cu scenele ce au dus la declanșarea crizei.

Atunci când patru dintre liceene dispar, apropiații lor se implică în căutare alături de poliție și de toți ceilalți locuitori din Limestone Creek, în mințile cărora s-au reactivat vechi temeri aproape superstițioase.

Specialistul chemat să conducă investigația este Con Badenhorst, un detectiv venit de pe continent. Dur, versat și obișnuit cu cele mai dubioase caractere umane, el este conștient că în orășelul cu polițiști corupți și politici mărunte, toată lumea ascunde câte ceva, așa că nu are de gând să menajeze niciun gen de sensibilitate locală.

Scriitorul Kyle Perry reușește să rămână la fel de credibil și în prezentarea protagoniștilor săi adulți, anchetatori, profesori, pedofili sau vânzători de droguri, și în surprinderea relațiilor îmbârligate dintre adolescente, inclusiv ale intereselor lor legate de rețelele sociale sau ale conflictelor ce s-au dezvoltat între ele. 

Chemarea Omului Flamand - recenzie

Chemarea Omului Flămând concentrează ferocitatea naturii și ferocitatea umană într-o poveste plină de tensiune despre sociologia comunităților izolate colonialo-aborigene, despre mistere, secrete îngropate și instinctul de supraviețuire ce izbucnește sălbatic în momente de disperare, chiar și din indivizii contemporani la care te-ai aștepta să îl găsești cel mai puțin. 

Proiect: Vrăjitoarea întâlnește aici Micuțele mincinoase, cu o doză zdravănă de Twin Peaks!
Alt nou romancier impresionant, care spune o poveste tasmaniană gotică foarte modernă.”
(Heather Rose, autoarea bestsellerului The Museum of Modern Love)

Kyle Perry este consilier și asistent social pentru probleme de tineret. A lucrat în licee, adăposturi și instituții pentru dezintoxicare.
Mama lui Kyle a crescut la poalele Great Western Tiers, în inima Tasmaniei, unde bunicul său era chemat pentru salvări în munți.
Kyle însuși s-a pierdut în munții Tasmaniei de două ori și o dată a folosit pagini rupte dintr un jurnal pentru a-și găsi drumul înapoi. A văzut lucruri ciudate în tufișuri, ce sfidează explicațiile și despre care crede că este cel mai bine să nu se vorbească.
Kyle își împarte timpul între micul său oraș natal din nord vestul Tasmaniei și Hobart.
Chemarea Omului Flămând este romanul său de debut. 

images (3)

Articolul face parte dintr-un blog-tur organizat cu ocazia lansării romanului.
Puteți citi alte opinii despre carte, pe paginile:

Literatura pe tocuri
Biblioteca lui Liviu
Cărțile mele și alți demoni
Anca și Cărțile
Ciobanul de azi
CITESTE-MI-L
Falled

 

images (3)

 

Volumul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii
Lebăda Neagră

Lebada Neagra - logo