Doamna Palatului

de
Maria Philip

.

Editura Petale Scrise
Colecția: Venus (18+)
Anul publicării: 2023
Număr de pagini: 210
Copertă: Maria Cătălina Buboc

.

Scriitoarea Maria Philip este recunoscută și apreciată pentru romanele sale originale, care încorporează elemente de historical romance, aventură, suspans, fantasy, mister și erotism.
Stilul său literar complex abundă în imagini spectaculoase, acțiune rapidă, scene fierbinți și dialoguri efervescente, oferind o experiență literară fascinantă.

Personajele acestora trec prin experiențe intense sau emoționante, fiind descrise cu sensibilitate și măiestrie, transmițând astfel cititorilor toate sentimentele profunde care le motivează.

Relațiile romantice din istorisirile autoarei sunt adeseori turbulente, dar tocmai aciditatea ironică le oferă condimentarea specială care le face atât de atractive și amuzante.
Replicile verbale, tachinatoare ca niște încrucișări de spade, devin esențiale în construirea intrigii și în dezvoltarea personajelor. Ele ilustrează personalitatea și gândirea protagoniștilor, creează tensiune sau dramatism și integrează valori sociale ori culturale, prin desfășurarea lor.
Conversații ce curg fluid, natural, reînvie genuin eroii unor epoci trecute sau aparținând unor lumi paralele cu substanță medievală și îi fac să pară reali, autentici, ca și cum ar fi unii dintre cunoscuții noștri.

Noul titlu semnat Maria PhilipDoamna Palatului, păstrează toate aceste caracteristici ce au cucerit publicul, dar adaugă și multe tentații surprinzătoare, mai ales în domeniile misterului și ale eroticii, care explorează zone sălbatice nedezvirginate încă de imaginația altor scriitori.

Doamna Palatului - recenzie

Lady Lisa-Claire Wilford face parte dintr-o familie de nobili scăpătați ai regatului.
Pentru familia ei, tânăra de 25 de ani, cu o problemă de sănătate la șold ce-i afectează mersul, este văzută doar ca o povară sau o posibilă sursă de venit, așa că atunci când apare propunerea de a fi încredințată un an bogatului doctor Wilton Woodrow, pentru orice ar avea de gând acesta să experimenteze pe ea, nimeni nu se împotrivește.

Nici măcar Lisa, care se lasă atrasă în aventura de a rămâne la dispoziția acestui bărbat misterios, sumbru și dominant, mai ales că întrezărește și o mică speranță ca afecțiunea ei să poată fi în sfârșit vindecată.

Wilton o transportă într-o lume gotică tenebroasă, ce pare dintr-un alt univers.
Palatul lui este sufocat de-o atmosferă apăsătoare, claustrofobică, pe care nici măcar străduințele doctorului de a trata și alina suferințele bolnavilor nu o pot însenina complet.

Stăpânii fortăreței sunt ierarhizați în clanul lor familialo-patriarhal pe baza neclare, aproape mistice.
Personalitățile dure ale tatălui și ale fratelui vitreg al lui Wilton îi dau fiori reci Lisei, la fiecare întâlnire cu ei.

Fetei i se oferă tot ce își dorește, de la rochii frumoase la o biblioteca bogată, cât timp sunt testate pe ea leacuri minune care o fac să se simtă tot mai bine, iar când ajunge în totalitatea capacităților sale fizice, doctorul începe să-i predea lecții despre practicarea științei medicale.

Însă primejdii tot mai mari se acumulează ca nori negri peste lumea în care Lisa și-a găsit un nou sens al vieții.
O fiară teribilă sau poate un monstru uman masacrează femeile însărcinate, smulgându-le copiii nenăscuți din pântece, rudele lui Wilton se comportă tot mai agresiv și amenințări nenumite plutesc în aer la adresa fecioarei neprihănite care descoperă primii fiori ai iubirii.

Relațiile dintre cei doi protagoniști se dezvoltă sub semnul senzualității intense.
Atracția dintre ei este una a extremelor care se completează.
Însușirile lor supranaturale (pe care nu am să le dezvălui foarte clar, pentru că descoperirea progresivă a acestora reprezintă unul dintre punctele forte ale cărții) sunt ele însele complementare, esențele feminine hrănind masculinitatea feroce și catalizându-i toate potențele… înspre magia unui cuplu perfect.

Cu scenografie parcă desprinsă din romanul clasic Rebecca și personaje ce-și urmează pasiunile (ori Sindromul Stockholm) la fel de instinctual ca și cele din bestellerul 365 de zile, cartea Doamna Palatului poate fi savurată cu aceeași plăcere de fanii genului literar historical romance, ai aventurilor enigmatice sau ai erotismului – elegant ori animalic – descătușat.

.

images (3)

Puteți comanda cartea pe site-ul editurii
Petale Scrise

editura petale scrise