Yupiiii!!!!
Editura Corint a lansat noul site

Corint Junior

 

Un loc drăguț, nou-nouț, unde toți iubitorii mititei, mici, mijlocii și mari, de cărți frumoase, le pot găsi grupate pe categorii de vârstă, într-o prezentare prietenoasă și cu mega-reduceri, ajungând până la 45% din preț.

Mă uitam cu încântare, cât de multe dintre minunățiile de acolo am citit deja și ce interesante sunt noutățile lansate recent.

M-am gândit să fac o mini-listă cu volumele preferate, dintre cele deja savurate. Lista de dorințe pentru viitoare lecturi este muuult mai luuungă!

…….

Enciclopedia pentru copii 

o bibliotecă într-o singură carte

Enciclopedia pentru copii este genul acela de carte fermecată, care prin combinația de ilustrații splendide și conținut interesant, foarte bine structurat, te absoarbe în universul ei informativ ca într-un muzeu plin cu toate comorile lumii.

Enciclopedia - 1

E recomandată încă din titlu copiilor, și într-adevăr, ar fi un cadou perfect pentru orice baiețel sau fetiță ce au început să frunzărească paginile cărților cu poze, dar cititori de toate vârstele vor fi fascinați de mini-articolele educative, dublate de fotografiile și desenele realiste superbe, ajungând să le descopere cu ochi de copii însetați de cultură. Mai ales că, deși în acest minunat tom sunt selectate informații de bază, ele nu sunt deloc formulate simplist, banal sau infantil, ci așa cum le place și copiilor, pe un ton didactic cursiv și captivant, care să-i facă și pe cei mici și pe cei mari să se simtă mai cunoscători ai domeniilor trecute în revistă, odată parcursă enciclopedia.

…….

Mowgli. Povestiri din Cartea Junglei

Editura Corint Junior vă propune un titlu special din literatura pentru copii: Mowgli. Povestiri din Cartea Junglei. Volumul într-o formă grafică de excepție apărut la Corint Junior în noua colecție Povești ilustrate este o adaptare de Maxime Rivere după Cartea Junglei și A doua carte a junglei. Ilustrațiile aparțin lui Justine Brax.

Mowgli

Așa încep aventurile lui Mowgli, puiul de om crescut printre lupi și animalele junglei. Maxime Rovere ne propune o nouă adaptare, care, fidelă textului original al lui Rudyard Kipling, ne apropie de povestea integrală a lui Mowgli, dar și a lui Baloo, Bagheera și Shere Khan. Redescoperiți o poveste clasică adusă la viață de ilustrații poetice și luminoase, realizate de Justine Brax.

…….

Tronul secret. Regina viselor

Taggie şi sora ei mai mică Jemima sunt ca oricare fete de vârsta lor. Ele locuiesc cu mama, se duc la şcoală, fac sport şi îşi petrec vacanţa la ţară, împreună cu tatăl lor. Dar într-o bună zi, când o veveriţă albă cu ochelari purpurii apare în peisaj, totul se schimbă… tatăl le-a fost răpit şi stă în puterea fetelor să îl aducă înapoi. Dar se pare că el le ascunsese unele secrete. Fiindcă Măria Sa nu este nimeni altul decât un prinţ nepământean în exil, iar împărăţia pe care ar trebui să o conducă, Tărâmul Dintâi, a fost răsturnată de Regele Nopţii. Taggie şi Jemima pot găsi drumul dintre lumi pentru a-şi salva tatăl? Nu după multă vreme, cele două surori îşi dau seama că miza nu este doar viaţa tatălui lor, ci şi viitorul întregii lumi.

tron 5

O poveste inteligentă, plină de suspans, cu un mesaj moral simplu, ce traversează cartea ca un fir roşu, fără a fi vreodată exagerat. Înţelepciunea şi farmecul cărţii înving diferenţele dintre generaţii, iar povestea va fi cu siguranţă pe gustul cititorilor de toate vârstele.

…….

Berlin. Focurile din Tegel

O nouă distopie pe gustul fanilor seriei Divergent, la Corint Junior.

Zidul Berlinului străjuiește un oraș în ruină, fără electricitate și bântuit de animale. Doar adolescenții sub 18 ani au reușit să supraviețuiască unei molime misterioase, care a șters toți adulții de pe fața pământului.
Împărțiți în facțiuni, fetele și băieții din Berlin luptă, se coalizează, urăsc, iubesc, ucid și mor.

Berlin1

Seria urmărește trei ani din viața lui Jakob, ce face parte din gruparea Gropiusstadt, și a Christei, care aparține grupului cunoscut sub numele de Havel. Trei ani care îi vor apropia de inevitabilul prag al morții, timp în care vor trebui să comprime sentimente, emoții și experiențe cât pentru o viață.

Focurile din Tegel este primul volum al unei serii formate din șapte cărți.

…….

Arena 13

Leif, un tânăr care se înscrie la școala de lupte din Gindeen, are o singură ambiție: să devină cel mai bun luptător în Arena 13.
Aici, spectatorii fac pariuri despre care luptător va înfige primul sabia în trupul adversarului.
Iar în meciurile de revanșă, fac pariuri despre care adversar își va pierde viața.

arem5

Dar ținutul Midgard este terorizat de Hob, o creatură malefică ce provoacă din când în când la o luptă pe viață și pe moarte un combant din Arena 13.
Iar aceasta este exact ce își dorește și Leif, care știe prea bine crimele lui Hob și arde de dorința să le răzbune.
În primul volum al trilogiei Arena 13, Leif se va înfrunta cu monstrul care i-a distrus familia…
Chiar dacă acest lucru l-ar putea costa viața.

…….

Summerlost sau visul unei vacanțe de vară

Este prima vară pe care Cedar trebuie să o petreacă fără tatăl său și fără Ben, fratele ei mai mic, dispăruți într-un accident de mașină. A trecut un an de la evenimentul care le-a dat viața peste cap, iar familia fetei—ce a mai rămas din ea—alege să își petreacă vacanța de vară la Iron Creek, orașul natal al mamei lui Cedar. Abia ce s-au instalat în noua lor casă și un băiat pe nume Leo, îmbrăcat cu niște haine de modă veche, trece cu bicicleta pe strada ei. Curioasă, Cedar se ia dupa el și astfel ajunge în campusul unde are loc renumitul festival de teatru Summerlost.

summerlost-ally-condie

Curând, se trezește nu doar cu un nou prieten și cu o slujbă, ci și înconjurată de fel de fel de mistere, cum este cel al scurtei existențe a unei actrițe de la Hollywood, care debutase la Summerlost. Împreună, Cedar și Leo încearcă să scoată la lumină adevărul și să înțeleagă nu doar ce s-a întâmplat cu vedeta de cinema, ci și faptul că un vis se poate împlini învățând să mergi mai departe, chiar și după ce ai crezut ca totul este pierdut.

…….

Misterul ceasului din perete

Lewis Barnavelt, un băiat de vreo zece ani, orfan, merge să locuiască în orășelul New Zebedee, la unchiul său Jonathan Barnavelt, într-o casă din ai cărei pereți se aude un ticăit ciudat. Unchiul și prietena sa cea mai bună, Florence Zimmermann, se poartă minunat cu Lewis, făcând, cu ajutorul magiei, un periplu prin istoria marilor bătălii navale de care Lewis e peste măsură de pasionat. Un singur lucru îi interzice Jonathan lui Lewis, și anume să dea iama în rafturile pe care își ține tratatele de magie, dar, pentru a-și impresiona un prieten, băiatul ignoră această rugăminte și învață o vrajă prin care îi poate învia pe cei morți. Pe negândite, Lewis dezlănțuie furia unei perechi de vrăjitori malefici care doresc să aducă sfârșitul lumii.

misterul_ceasului_din_perete

Vor reuși Jonathan și Florence, maeștri ai magiei, să facă față forțelor răului sau va fi nevoie de curajul lui Lewis pentru a se lămuri pentru totdeauna misterul ceasului din perete? Această tulburătoare poveste gotică, creată de maestrul misterelor John Bellairs, este acum transpusă pe marile ecrane într-un proiect cinematografic de proporții, avându-i în distribuție pe Jack Black și Cate Blanchett!

…….

corintjunior