Faimoasă
și
îndrăgostită

 

de
Rebecca Serle

 

Editura Corint
Colecția Leda Edge
Anul apariției în limba română: 2019
Titlul original: Famous in Love (2014)
Traducere: Iulia Dromereschi
Număr de pagini: 272

 

Faimoasă și îndrăgostită este o simpatică poveste young adult despre celebritate și iubire pasională, despre prietenie și rivalități, despre alegerile pe care le facem în viață și modul cum ele ne-o influențează.

Paige Townsen locuiește în Portland, într-o familie numeroasă, are 17 ani, visuri îndrăznețe, doi prieteni buni și o mare pasiune pentru actorie.
În timpul unei ieșiri cu amicii prin oraș, remarcă anunțul de casting care-i va schimba viața.
Tocmai se organizează preselecția locală pentru descoperirea celei mai potrivite adolescente care să interpreteze protagonista feminină din ecranizarea unei serii literare de mare succes, Locked.

faimoasa si indragostita 3

Spre deosebire de cea mai bună prietenă a ei, entuziasta Cassandra, Paige nu a citit încă primul roman din franciză, așa că decide să îl parcurgă rapid, înainte de selecție.
Se lasă absorbită în atmosfera bestseller-ului atât de intens, încât la proba din ziua următoare reușește încă să-și imagineze că este chiar August, eroina cărții, devenind favorita numărul unu pentru primirea rolului.

Producătorii trebuie doar să-i mai convingă părinții, care nu i-au luat niciodată în serios pasiunea pentru actorie, să-i permită să se dedice filmelor, și gata, saltul brusc înspre lumea strălucitoare a celebrității poate avea loc!

De îndată ce primește rolul, viața visătoarei și inocentei Paige se schimbă total.
Este cazată în hoteluri de lux, filmează în Hawaii și se distrează de minune în compania lui Rainer Devon, unul dintre cei mai sexy tineri actori din univers, partenerul ei de interpretare.

Când însă pe platourile de filmare ajunge un alt actor cu care trebuie să joace, Jordan Wilder, un bad boy cu trecut tulbure, Paige se simte atrasă irezistibil de acesta.

faimoasa si indragostita 3

Implicată într-o poveste de iubire cel puțin la fel de complicată precum a personajului pe care îl interpretează în film, lipsită de experiență, tânăra trebuie să își dea seama cine este și, mai ales, cine vrea să fie, lucru care se dovedește a nu fi tocmai ușor atunci când fiecare mișcare îi este urmărită de o presă tabloidă rapace.

Ce e de făcut când dragostea și celebritatea se afectează reciproc?
Oare va trebui Paige să renunțe la o parte din sine pentru a împăca toate contradicțiile apărute în viața ei?
O pot ajuta vechii prieteni să își regăsească reperele sub presiunea faimei obținute peste noapte sau sursa de stabilitate sentimentală trebuie căutată doar în ea însăși?

Povestea lui Paige are valoarea sa educativă, formativă, dar ambalată tentant, așa cum pot suporta adolescenții să o recepționeze.
Explozia de sentimente pasionale năucitoare pe care fata trebuie să învețe să le managerieze are loc într-un cadru de vis, în splendoarea hawaiiană a valurilor oceanice cu creste înspumate, a brizelor mângâietoare și a aromelor de flori tropicale.

Întreaga atmosferă este una de basm, doar că balul și prințul din Cenușăreasa s-au transformat/updatat într-un platou de filmare dintr-o locație exotică și unul-doi actorași-vedete, de dragul cărora suspină adolescentele din întreaga lume.

faimoasa si indragostita coperta

Cartea este scrisă la persoana întâi și a provocat, la rândul ei, apariția unei ecranizări.
Un film serial intitulat tot Famous in Love, ce poate fi urmărit pe HBO GO.

Opera literară care în carte e în curs de transpunere cinematografică, Locked, există în realitate și este, bineînțeles, o creație a aceleași autoare.
Astfel încât avem parte, pe lângă triunghiuri și patrulatere amoroase, și de un foarte reușit cross-promotion aici.
Are același an de lansare cu Faimoasă și îndrăgostită, 2014, dar faptul că este semnată cu pseudonimul Parker Witter – numele autorului ei inventat – , sugerează o premeditare localizată în acest roman, Locked fiind doar o deviație jucăușă.

„Rebecca Serle a reușit să surprindă cu precizie cum este să fii tânăr actor la Hollywood. Ador Faimoasă și îndrăgostită. O lectură obligatorie pentru toți cei care sunt curioși să afle cum sunt viața și dragostea în spatele camerelor de filmat.”
Bella Thorne, actriță

„Această poveste spumoasă, dar nu frivolă este visul pe care dorește să îl trăiască orice adolescentă în căutarea faimei și a dragostei.”
Kirkus Rewiews

„Serle imaginează o premisă fermecătoare, într-un cadru splendid, precum și o seducătoare poveste de dragoste în ramă.”
Publishers Weekly

 

images (3)

 

Carte disponibilă pe
site-ul Editurii Corint

GECORINT