Informații și curiozități
despre

Michael Schumacher

 

Cel mai rapid, cel mai talentat, cel mai tenace, Michael Schumacher este considerat nu numai subiectiv (prin aprecierea fanilor), dar și obiectiv (statistic), cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile.

Șapte titluri mondiale câștigate, 91 de victorii Grand Prix și 77 cele mai rapide tururi sunt realizările sale – consemnate în cifre greu de egalat.

Groaznicul accident pe care l-a suferit, paradoxal, la puțin timp după retragerea din periculoasa sa activitate profesională, și revenirea din comă i-au sporit legenda de luptător dârz ce nu cedează niciodată.

În biografia septuplului campion mondial german pot fi descoperite multe informații sau curiozități simpatice, demne de trecut în revistă, care ne-ar ajuta să înțelegem mai bine cine a fost și ce a însemnat… Schumi:

Schumi

Băiatul de la karting

Michael Schumacher nu provine dintr-o familie bogată, precum majoritatea piloților de Formula 1.
Mama lui lucra într-o cantină, iar tatăl său era constructor, dar se ocupa și de circuitul de karting din Kerpen – de aici pasiunea lui Michael pentru curse.

Băiatul a început să conducă un kart de la 4 ani, pe acest circuit.

A participat la competițiile oficiale având o licență obținută în Luxemburg, unde documentul putea fi primit de la vârsta de 12 ani, în timp ce în Germania, eliberarea sa era permisă doar la împlinirea a 14 ani.

Până la majorat, devenise campion național, european și vicecampion mondial la karting.

schumi kart

Ascensiune rapidă

Pentru a ajunge în cursele de Formula 1, Schumi a trecut prin cele de la Formula König, Formula Ford, Formula 3 și World Sportscar Championship.

Marea lui ocazie s-a numit Willi Weber, care l-a acceptat în echipa sa de Formula 3, în schimbul acordului de a-i deveni manager – Weber mizând pe enormul potențial al lui Michael.

Debut norocos și impresionant în F1

Ca urmare a arestării pilotului Bertrand Gachot, în urma unei altercații cu un taximetrist londonez, s-a creat un loc în echipa Jordan Ford, la Marele Premiu al Belgiei din 1991, acesta fiind achiziționat de către Willi Weber pentru preferatul său.

După sesiunea de calificări, Michael a obținut al șaptelea timp al zilei, reușind astfel să egaleze cea mai bună performanță a echipei lui. Locul câștigat, în condițiile în care circuitul de la  Spa-Francorchamps este unul foarte dur pentru debutanți, a uimit pe toată lumea.

Directorul sportiv de la Benetton, care îl remarcase deja pe talentatul tânăr în World Sportscar Championship, l-a recomandat lui Flavio Briatore, iar acesta nu a ezitat să cumpere contractul lui Schumacher de la Jordan.

Rivali sportivi

Marele Premiu al Italiei 1991 a fost a doua cursă în care Michael a luat startul.
Noul său coleg era Nelson Piquet, multiplu campion mondial.
Statutul lui Piquet nu l-a intimidat însă pe ucenicul vrăjitor, care a reușit un timp mai bun în calificări și o cursă mai rapidă.
Competiția internă dintre cei doi coechiperi a fost benefică pentru Benetton.

Schumacher și-a îmbunătățit performanțele de la sezon la sezon.
Cel din 1994 a început foarte bine pentru el, a câștigat primele două curse – Marele Premiu al Braziliei și Marele Premiu al Pacificului -, luând un avantaj consistent în fața lui Ayrton Senna, considerat rivalul său la titlul suprem.
Din păcate, bătalia dintre cei doi avea să se încheie brusc, la Imola, când brazilianul a suferit un accident mortal.

schumi ayrton

Porecle

Odată devenit celebru, presa a început să se joace cu metaforele în jurul performanțelor lui Schumacher.
A fost supranumit Baronul Roșu, cu referire culoarea monopostului Ferrari și în amintirea eroicului aviator german din Primul Război Mondial, Manfred von Richthofen.
Însă pentru acei suporteri care îl îndrăgeau la fel de mult pe cât îl admirau, a rămas mereu Schumi.

Pasiuni și provocări

Renumitul pilot de Formula 1 a practicat cu pasiune orice gen de sport.
Este foarte cunoscută implicarea sa în fotbal, pe care l-a jucat la nivel de amatori.
A participat la curse moto pe circuit și a efectuat salturi cu parașuta, obținând chiar o licență în acest domeniu.

În 2012, a sărit cu paraşuta deasupra zgârie-norilor din Dubai, împreună cu soţia sa Corinna (aceasta fiind în tandem, alături de un instructor).

Actor în filme

Michael a avut mici experiențe și în domeniul cinematografiei.

În filmul Asterix la Jocurile Olimpice, a jucat rolul lui Schumix, unul dintre participanţii la cursele de care, iar în prima parte a francizei animate Mașini/Cars, cu vocea sa vorbea mașinuța Ferrari F430.

Test Driver

Chiar după ce a încetat activitatea de pilot la Ferrari, Michael a colaborat cu inginerii companiei în calitate de consultant.
A fost cooptat la dezvoltarea decapotabilei sport Ferrari California, ca şofer de testare, de la începutul acestui proiect până la momentul lansării în serie a maşinii, în 2008.

Accidentul

În decembrie 2013, Schumacher a suferit un grav traumatism cranian, în timp ce schia în stațiunea Meribel, din Alpii Francezi.
A fost transportat pe cale aeriană la spital, operat și i-a fost indusă coma artificială. S-a aflat în această stare din 29 decembrie 2013, până pe 16 iunie 2014, când și-a revenit suficient încât să poată părăsi spitalul pentru a se reabilita în clinici de recuperare și acasă.
Ultimele știri confirmate de familie și de cei apropiați sunt că nu se poate deplasa singur, dar poate privi la televizor cursele de Formula 1.

Michael Schumacher Badly Injured In Ski Fall

Atunci când ai în faţă fenomenul Michael Schumacher, este greu să cunoști omul Michael Schumacher.
Nu ajută nici faptul că întotdeauna a fost o persoană foarte rezervată, mereu atentă să nu permită presei și publicului să se apropie prea mult.
Etosul său sportiv de a „nu dezvălui niciodată nimic” s-a aplicat atât caracterului propriu, cât și concurenţei.

Dacă vreți să aflați mai multe despre Schumi decât ce reiese din spicuirile fanilor, o biografie foarte bine documentată, care reușește să pătrundă cu adevărat în intimitatea și motivațiile psihologice ale marelui campion, este cea cu titlul:
Michael Schumacher: Dincolo de măreție,
scrisă de jurnalistul-comentator TV de Formula 1 James Allen și apărută la
Editura Preda Publishing.

PP 1

 

images (3)

preda