Cântecul sabiei

volumul 4
din

seria 
Ultimul regat 

de
Bernard Cornwell

Editura Litera
Anul publicării în limba română: 2017
Titlul original: Sword Song (2007)
Traducere: Manuela Bulat
Numărul de pagini: 352
roman achiziționabil pe 
Cartepedia.ro

 

Revin cu recomandarea excelentei saga medievale The Saxon Stories / Povestiri saxone sau The Last Kingdom / Ultimul Regat – cum a fost păstrat titlul ciclului literar în traducerea ediției în limba română, în concordanță cu cel al serialului ecranizator și al romanului de deschidere.

Ultimul Regat este, așadar, primul roman din seria de succes cu același nume scrisă de Bernard Cornwell, o cronică a istoriei Angliei de la începuturile sale, „la fel de captivantă ca Urzeala tronurilor, dar inspirată din evenimente reale“ (The Observer)

La mijlocul secolului al IX-lea, fioroșii danezi năvălesc pe pământul britanic, avizi de jafuri și cuceriri. Micile regate saxone cad pe rând pradă invadatorilor nemiloși, până când rămâne doar unul.
Astfel, soarta întregii Anglii și cursul istoriei ajung să depindă de un singur om, de un singur rege.

Ultimul Regat

În Călărețul morții, Wessex, ultimul bastion saxon rămas neocupat, este privit cu nesaț de cruzii cuceritori vikingi.
Legat de pământul amenințat, prin naștere și căsătorie, dar crescut de invadatorii danezi, Uhtred, un tânăr de viță nobilă, stă în cumpănă – întrebându-se cui ar trebui să-i fie credincios.

Însă sângele este cel care i-a scris deja destinul, iar când hoardele daneze atacă, Uhtred trebuie să lase deoparte antipatia personală sau neîncrederea și să fie alături de apărătorul țării sale – regele creștin Alfred.

UR 3

Acțiunea din Stăpânii Nordului a ajuns în anul 878.
Uhtred, fiul unui nobil din Northumbria, i-a ajutat pe saxonii din Wessex să-i învingă pe danezii invadatori.
Eliberat de loialitatea față de regele victorios și nerecunoscător Alfred, se îndreaptă spre casă pentru a-și salva sora vitregă, ținută prizonieră de Kjartan cel Crud.

Speranța lui Uhtred stă în sabia sa, Răsuflarea-Șarpelui, aliați fiindu-i Hild, o călugăriță saxonă fugară, și Guthred, un rege căzut prizonier.
Rebeliunea, haosul și trădarea îi așteaptă în nord, forțându-l pe Uhtred să se întoarcă la cel alături de care a luptat înainte: Alfred cel Mare.

Stapanii nordului - coperta

Cântecul sabiei este al patrulea roman din serie.
E anul 885, iar în Anglia, divizată în regatul danez din nord și regatul Wessex din sud, domnește pacea.
Războinic din instinct și viking din fire, Uhtred Ragnarson de Bebbanburg are pământ, soție, copii… și o datorie față de regele Alfred: să mențină granița pe Temes.
Dar vikingii au invadat orașul Lundene, cu gândul să încerce din nou să cucerească Wessexul… De data asta cu ajutorul lui Uhtred.

Forțat să aleagă între jurământul față de rege și valul periculos de schimbări ce se prefigurează, Uhtred trebuie să ia acum decizia care va determina viitorul Angliei.

ultimul-regat-cantecul-sabiei

Bernard Cornwell desfășoară o serie de ficțiune istorică spectaculoasă, plină de aventuri, o saga despre înfruntări armate, curaj, trădare, datorie, devotament, măreție și dragoste, așa cum se văd prin ochii unui tânăr războinic a cărui loialitate este împărțită între două lumi

Ciocniri sângeroase, credințe confuze, iubiri imposibile, eroism dincolo de limite – toate dau viață uneia dintre cele mai importante epoci din istoria Angliei.

Romanele care alcătuiesc seria Ultimul Regat au apărut la
Editura Litera
și pot fi achiziționate
pe site-ul
Cartepedia
:

The Last Kingdom (2004) – Ultimul regat
The Pale Horseman (2005) – Călărețul morții
The Lords of the North (2006) – Stăpânii nordului
Sword Song (2007) – Cântecul sabiei
The Burning Land (2009) – Ținuturi în flăcări

Death of Kings (2011) – Moartea regilor
The Pagan Lord (2013) – Lordul păgân
The Empty Throne (2014) – Tronul gol
Warriors of the Storm (2015) – Războinicii furtunii
The Flame Bearer (2016) – Purtătorul torței

 

images (3)

 

Seria
poate fi
comandată pe

site-ul librăriei online
Cartepedia

– acum la preț de Black Friday –

cartepedia