Barul Rooster

de
John Grisham

 

Editura RAO
Anul publicării în limba română: 2019
Titlul original: The Rooster Bar (2017)
Traducere: Gabriel Stoian
Număr de pagini: 386
– ediție hardcover cu supracopertă –

 

 

John Grisham, maestrul thrillerelor juridice, revine cu o poveste tensionată despre studenție, șantaj și finanțe.

O firmă de avocatură rău intenționată profită de inocența și nevoile financiare ale studenților, pentru a-i determina să acumuleze datorii economice imposibil de returnat.

Mark, Todd și Zola au optat pentru Facultatea de Drept din dorinţa de a schimba lumea și de a o transforma într-un loc mai bun. Dar ajunși în anul al III-lea de studiu, cei trei își dau seama că au fost înșelați.

Prieteni apropiați, ei au împrumutat sume mari de bani pentru a-și permite să urmeze o facultate de mâna a treia, într-atât de mediocră, încât absolvenții săi trec rareori examenul de intrare în barou, fiind lipsiţi de orice șansă de a obţine un loc de muncă avantajos.

Însă când află că universitatea lor face parte dintr-un lanț manevrat din umbră de un manager de fonduri din New York, care deține, totodată, și o bancă specializată în împrumuturi pentru studenți, cei trei realizează că au fost prinși într-o capcană malefică.

Rezultatul este un thriller alert și palpitant, abundând de întorsături de situație.

Barul Rooster - RAO

John Grisham excelează, tratând cu un simţ al umorului aproape diabolic etica discutabilă a lumii Dreptului și a băncilor.

Volumul se inspiră dintr-o problemă acută a vieții reale, și anume exploatarea persoanelor tinere.
De altfel, autorul dezvoltă, în Barul Rooster, ideea unei investigații realizate și publicate de un ziar.

Revelația studenților care își dau seama că justiția este atacată de persoane influente încă din aulele universitare devine o realitate cu care ei trebuie să lupte, chiar și total nepregătiți profesional.

Grisham scrie o poveste palpitantă despre lumea academică a Dreptului și a sistemelor financiare, despre combinarea lor mercantilă ce riscă să afecteze societatea și pentru care este nevoie de eroi gata să o demaște.

John Grisham s-a nascut în Jonesboro, Arkansas, la 8 februarie 1955, într-o familie modestă.
După absolvirea Facultații de Drept, a practicat avocatura timp de aproape un deceniu, în Southaven.
În 1983, a fost ales membru al Camerei Reprezentanților, în Mississippi, din partea democraților.

În timpul liber, ca hobby, Grisham a început munca la primul său roman, Şi vreme e ca sa ucizi. A avut nevoie de trei ani pentru a-l scrie, l-a publicat în 1987.

A continuat să lanseze cel putin un roman pe an, cele mai multe dintre ele devenind imediat bestselleruri internaționale.

Publishers Weeky l-a declarat „romancierul anilor ’90 cu cele mai bune vânzări“, având peste 60 de milioane de exemplare vândute.
În prezent, romanele scriitorului au fost publicate în mai mult de 255 de milioane de exemplare și traduse în 29 de limbi.

 

images (3)

 

Puteți achiziționa volumul online
– pe site-ul editurii RAO –
sau în librării

RAO