Editura RAO
lansează
cartea

 

COVID-19

PANDEMIA CARE NU TREBUIA SĂ EXISTE
ȘI
CUM SĂ FIE OPRITĂ URMĂTOAREA

 

de
Debora MacKenzie

 

 

„O lectură esențială, revelatoare, în vremuri de panică și pandemie.“
Kirkus

„Jurnalista MacKenzie, specializată în subiecte științifice, oferă un raport înțelept și precis al pandemiei COVID-19, furnizând cititorilor o evaluare obiectivă a momentului în care ne aflăm, cum am ajuns aici și cum să ne pregătim pentru viitoarele infecții emergente.“
Booklist

„O privire fascinantă în spatele scenei… Dacă cineva vă întreabă cum a fost posibil să apară epidemia de COVID-19 și cum ar putea fi prevenită următoarea pandemie, recomandați această carte.“
Dr. Steffanie Strathdee, decan asociat la Departamentul Științelor Medicale al Universității din San Diego, California

Într-un stil captivant și accesibil, Debora MacKenzie, jurnalistă cu experiență în domeniul medical, ne dezvăluie șocanta poveste a apariției pandemiei Covid-19, cu un accent puternic pus pe ceea ce trebuie să întreprindă omenirea pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple.

În ultimii 30 de ani de epidemii și pandemii variate, am învățat fiecare dintre lecțiile necesare pentru a opri atacul acestui coronavirus.
Niciuna însă nu a fost luată în seamă. Consecințele s-au reflectat în prezenta pandemie, la o scală nemaiîntâlnită în timpurile noastre.

Covid 19 Editura RAO

În paginile acestei cărți pline de autoritate profesională, semnale de alarmă și limpeziri de privire, aflăm istoria completă despre cum virusurile anterioare ar fi trebuit să ne pregătească, dar și despre eșecurile dure și continue care au pavat drumul acestei pandemii.
În plus, autoarea prezintă în detaliu pașii care vor trebui urmați pentru a preveni apariția unui astfel de flagel în viitor.

Până în acest moment, nimeni nu a adunat laolaltă cunoștințele acumulate despre Covid-19, cu atât mai puțin în modul amplu, informativ și accesibil în care o face Debora MacKenzie.
Era necesară și obligatorie apariția acestui volum, atât pentru prezent, dar mai ales pentru vremurile care vor veni.
Trebuie să înțelegem că, deși e prea devreme să spunem că pandemia Covid-19 a dispărut și imprudent, deocamdată, să afirmăm că aceasta va dispărea, nu este prea târziu pentru a analiza ce am greșit și cum ne putem îndrepta.

În cazul tuturor subiectelor arzătoare, precum SARS, SIDA sau rabia, Debora MacKenzie s-a aflat în linia întâi, informând despre felul în care au apărut aceste epidemii, cum s-au răspândit ele și, cel mai important, cum ar putea fi stopate.

Pe lângă bolile infecțioase, Debora MacKenzie s-a spe cializat în știința sistemelor complexe și a organizării sociale.

În 2010, a obținut premiul pentru informare a publicului, acordat de Societatea Americană de Microbiologie.

 

RAO