Editura RAO

lansează

Chanel NO 5

Biografie neautorizată

de
Marie-Dominique Lelièvre

Jurnalista Marie-Dominique Lelièvre porneşte într-o călătorie de descoperire a misterului creat în jurul legendarului parfum Chanel NO 5 şi a muzei acestuia, Coco Chanel.
Nimic nu este simplu în lumea celor celebri şi bogaţi, ne spune scriitoarea, conducându-ne prin labirintul evenimentelor şi al personalităţilor epocii.
Pe lângă detalii surprinzătoare despre originea parfumului, a compoziţiei acestuia, a mecanismelor de fabricare, vânzare şi publicitate a legendarului Chanel 5, cititorul este introdus în atmosfera efervescentă din perioada interbelică şi în cea tensionată şi complicată a celui de-al Doilea Război Mondial.
După război, graţie geniului comercial al fraţilor Wertheimer, parfumul Chanel NO 5 va cuceri inimile femeilor din Statele Unite şi din toate colţurile lumii.
La un secol de la crearea parfumului, Chanel NO 5 îşi păstrează farmecul şi identitatea şi în zilele noastre.

MARIE-DOMINIQUE LELIÈVRE este jurnalistă şi autoare de romane, dar şi de biografii precum cele ale lui Brigitte Bardot, Yves Saint Laurent, Françoise Sagan.
În anul 2008 a primit Premiul Grand Prix de l’héroïne Madame Figaro de la biographie.

Data de publicare: 8.12.2020
Format: BIBLIOTECA RAO
Categorie: NONFICȚIUNE ADULȚI
Domeniu de editare: BIOGRAFIE
Număr de pagini: 224
Preț: 36 lei

Chanel No 5 RAO

Manualul Marthei

Cum să faci (aproape) totul

de
Martha Stewart

Cine nu a auzit de Martha Stewart?
Una dintre cele mai cunoscute, dar și mai controversate femei de afaceri din Statele Unite ale Americii, guru al stilului de viață luxos, dar și al bunului-gust, model de reușită în viață, autoare a peste 100 de cărți, despre gătit, amenajări interioare, sfaturi culinare și de grădinărit.

Manualul Marthei este o carte practică, plină de idei și instrucțiuni – cum să așezi masa, cum să îngrijești plantele din casă, cum să îți decorezi casa pentru fiecare ocazie și multe altele.
Indiferent dacă organizezi, sărbătorești ceva, faci curățenie, decorezi, Martha Stewart a testat și a oferit soluții utile însoțite de o mulțime de fotografii spectaculoase care te vor ajuta să faci – aproape – totul singur.

„Atrăgător din punct de vedere vizual și plin de idei care te inspiră și instrucțiuni clare, acest manual încântător de util va fi un element de bază în biblioteca oricărui fan al Marthei Stewart.“ – Publishers Weekly

„Cel mai recent compendiu oferă tot ceea ce vă puteți aștepta de la un manual Stewart – un design curat și elegant, împreună cu instrucțiuni detaliate. Pentru toți cei cu experiențe similare de bricolaj și pentru oricine dorește să înceapă.“ – Meagan Storey, Library Journal

MARTHA STEWART a fost pe rând model, broker pe Wall Street, autoare și acum controlează un imperiu media.
În ultimele două decenii, a deținut o poziție importantă în industria editorială americană, ca autor, redactor al unei reviste naționale de gospodărie, gazdă a două emisiuni populare de televiziune și purtător de cuvânt pentru K-Mart.
În 2001, a fost numită a treia cea mai puternică femeie din America de către Ladies Home Journal.

Data de publicare: 8.12.2020
Format: 20,3 x 22,8 cm
Categorie: NONFICȚIUNE ADULȚI
Domeniu de editare: PRACTIC, LIFESTYLE
Număr de pagini: 400
Preț: aprox. 84 lei

Martha Stewart

DIN SUFLET

Biografie

de
Demi Moore

„O destăinuire sinceră a supraviețuirii câștigate cu greu.“ – Kirkus Reviews

Celebra actriță americană Demi Moore, îndrăgită de public pentru filme ca Propunere indecentă și Fantoma mea iubită, se deschide cititorilor prin cartea sa plină de detalii intime și emoționante.
Oare drumul actriței către succes a fost unul simplu?

Răspunsul îl aflăm cu toții chiar de la Demi Moore, care ne absoarbe în lumea ei scandaloasă, traumatizantă, dar și plină de împliniri.
Povestea actriței este un adevărat roller coaster: de la o copilărie plină de nesiguranță și îndoieli, o relație tumultuoasă cu mama sa la succes și faimă, iar de la succes și faimă la incertitudinea că este o mamă și o actriță bună.

Confesiunea aduce cu ea reflectări asupra imaginii de sine care este pusă adesea sub semnul criticii exterioare.
Lumea efervescentă a Hollywoodului poate distorsiona într-o clipă realitatea, iar ceea ce înseamnă succes este adesea o luptă continuă pentru supraviețuire, după cum ne dezvăluie actrița.

Cartea nu este numai o autobiografie, dar și o lecție pentru cititori.
Demi Moore spune la un moment dat:
„Dacă porți în suflet apăsătoarea greutate a rușinii și a traumelor nerezolvate, oricâți bani și oricât succes și celebritate ai avea, nu înseamnă nimic“.

DEMI MOORE, faimoasa actriță de la Hollywood, și-a făcut debutul în film în 1981.
Rolul ei principal în Fantoma mea iubită, filmul cu cele mai mari încasări din acel an, i-a adus o nominalizare la Globul de Aur.
În 1996, Moore a devenit cel mai bine plătită actriță din istoria filmului, când a primit un onorariu de 12,5 milioane de dolari pentru rolul din filmul Striptease.
Viața ei personală a fost larg mediatizată, în special căsătoriile ei cu actorii Bruce Willis și Ashton Kutcher.
Ea și Willis au trei fiice împreună: Rumer, Scout și Tallulah.

Data de publicare: aprox. 30.11.2020
Format: BIBLIOTECA RAO
Categorie: NONFICȚIUNE ADULȚI
Domeniu de editare: AUTOBIOGRAFIE
Număr de pagini: aprox. 296
Preț: aprox. 49 lei

Din suflet