Vicios

de
Alexandra Condrat

.

Editura Petale Scrise
Anul publicării: 2021
Număr de pagini: 234

 .

Vicios este un chick lit estival autohton, un roman al distracției la mal de mare și al îndrăgostirilor confuze, cu secvențe decupate din viață și dialoguri tachinatoare spumoase.

Personajele cărții sunt adunate împreună de un loc cu gravitație proprie, un bar de lemn amplasat pe plajă, ce atrage irezistibil prin pitoresc, petreceri tematice și aura de paradis al păcătoșilor.

Beatrice (alintată Beibi, Bea sau Beatrix) ne introduce din perspectiva proprie, în stilul autopersiflator amuzant atât de specific genului chick lit, într-o lume haotică în care mereu se întâmplă ceva surprinzător și evenimentele sunt în continuă precipitare.

Vicios - recenzie

Atunci când primește misiunea de a avea grijă pentru trei luni de localul de la malul mării al prietenului ei Vladi, blonda zăpăcită Beibi trebuie să se tranforme rapid într-o veritabilă tacticiană capabilă să mențină pe linia de plutire întreaga afacere.
Fata vrea neapărat să reușească, fiindcă are o pasiune de lungă durată pentru fostul său coleg de liceu, pe care îl admiră încă de la 15 ani.
Însuși barul de lemn, cu tentantul nume Vicios, este un proiect comun, visul lui Beatrice transformat în realitate de Vladi.

Chiar dacă rolul de manageriță clasică nu o prea prinde și lucrurile-i scapă deseori de sub control, coordonatoarea conjuncturală a echipajului pestriț pe care și l-a format la Vicios cucerește mereu prin felul ei deschis și generos de a fi, prin talentul de a-și apropia cele mai diverse genuri de oameni și prin ideile geniale în alegerea temelor petrecerilor tematice.

Mâna sa dreaptă a ajuns să fie un individ bizar, Luci (zis Punkerul), pe care l-a angajat în pofida tuturor sfaturilor altora, un nonconformist cu caracter extrem de dificil, mereu sarcastic, pe care Bea îl protejează în orice circumstanță.

Pe parcurs se dovedește însă că și el ar putea fi una dintre alegerile ei inspirate, făcute instinctual, pentru că modul acestuia direct de a trata problemele e foarte util în situații de criză.

Iar crizele nu contenesc să apară, cea mai mare devenind cataclismul produs de vestea că nonșalantul-adorat-nesimțit Vladi se căsătorește cu posesiva lui iubită, turbulenta Andreea.

Cum va reuși să treacă Beatrice peste acest șoc din viața ei sentimentală și ce se va întâmpla în continuare cu barul magic, merită să descoperiți citind savurosul roman al Alexandrei Condrat.

Multitudinea de personaje care gravitează în jurul barului Vicios dau un colorit în permanentă schimbare poveștii.
Toate își oglindesc viciile proprii într-o denumire complice care pare să le accepte prietenește și să le transforme în variante ale lor mai senine.
Vicios devine astfel mediul ideal unde comedia și tragedia, tristețea și fericirea, imperfecțiunea și perfecțiunea pot conviețui neantagonic, într-o oază a relaxării tolerante.

Alexandra Condrat - Editura Petale Scrise

Romanul Vicios este un cocktail efervescent de amuzament, autoironie, dramolete romantice, alegeri existențiale, psihologie aplicată și atmosferă de vacanță.

Autoarea sa, debutanta Alexandra Condrat, ne lasă pe mâna unei protagoniste adorabile care îi seamănă un pic, în unele aspecte, în altele nu, dar pentru cine vrea să citească un chick lit cu blonde scris de o blondă, cartea asta este exact ce trebuie.

Până la urmă, nimeni nu spune mai bine bancurile cu blonde ca blondele.

.

images (3)

.

Puteți comanda
romanul
pe site-ul editurii
Petale Scrise

editura petale scrise