Samuel Bjørk
are traduse in limba romana trei thrillere excelente care sunt legate in serie pentru ca sunt anchete ale acelorasi inspectori de politie (Holger Munch si Mia Kruger), dar ce pot fi citite si separat, fara probleme de intelegere sau spoilere despre romanul precedent.
Volumul intai a cam disparut din librarii, sper ca Editura RAO sa il reediteze cat de curand, volumul trei tocmai a fost lansat.
Calatoresc singura
2006 – un bebelus dispare din maternitatea unui spital
2012 – o fetita este descoperita atarnand intr-un copac dintr-o padure, cu un ghiozdan in spate, imbracata ca si cand ar fi fost o papusa si avand la gat un bilet de avion pe care scrie:
„Calatoresc singura“
Aceste evenimente reprezinta inceputul unei anchete criminalistice tulburatoare, in care apar si alte fetite, gasite in aceleasi imprejurari, fara ca politia sa reuseasca sa inteleaga ce se intampla.
Cazul ii este incredintat inspectorului Holger Munch si echipei sale speciale de operatiuni in care acesta o coopteaza pe Mia Kruger, o fosta colega care a parasit politia, retragandu-se pe o insula, dupa ce a tras asupra unui drogat, ucigandu-l.
Bufnita vaneaza intotdeauna noaptea
Atunci cand o adolescenta dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este gasit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch si echipa lui primesc acest caz delicat.
Anchetatoarea-vedeta Mia Kruger, aflata intr-o pauza de serviciu pentru a se lupta cu propriii demoni, se intoarce la munca ei de detectiv si se implica profund in acest caz, tocmai la timp pentru a decoda indiciile lasate intr-o filmare ce o arata pe victima captiva intr-o cusca, inainte de a fi ucisa.
Intre timp, fiica lui Munch, Miriam, face cunostinta la o petrecere cu un strain atragator, un activist pentru drepturile animalelor, care o atrage in lumea lui si departe de familia ei.
Munch, Kruger si echipa lor trebuie sa-l vaneze pe ucigas inainte ca acesta sa loveasca din nou.
Cu alte cuvinte, un thriller psihologic cu o intriga palpitanta.
Baiatul din lumina farurilor
Un criminal care ucide la intamplare? Sau poate nu…
E iarna anului 1996. Pe cand se intorcea acasa, un barbat pare sa fi vazut in lumina farurilor un animal salbatic.
Apasa cu putere frana si descopera ca nu era vorba despre un animal, ci despre un baiat, singur si infrigurat, care purta pe cap o pereche de coarne de cerb.
Paisprezece ani mai tarziu, un cadavru este gasit intr-un lac de munte.
Peste cateva saptamani, apar si altele.
Langa fiecare corp, ucigasul a lasat un indiciu, invitandu-i pe detectivii Munch si Kruger sa intre intr-un joc extrem de periculos, fara sanse de castig, cu cel mai periculos tip de criminal, unul care isi alege victimele la intamplare.
Ca sa il gaseasca pe ucigas, ei trebuie sa sape adanc in propriul lor trecut.
Dar cum poti opri un criminal, cand nu reusesti sa-i anticipezi urmatoarea miscare?
Cu fiecare carte publicata, Samuel Bjørk intareste renumele de maestri ai suspansului, pe care si l-au castigat scriitorii scandinavi.
3 de DA și 3 de WOW! Musai de citit!!!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Da! Da! Da! 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nu le-am citit, dar sunt tentante. Mulțumesc pentru recomandări!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cu triplu-drag! 🙂
ApreciazăApreciază
Am citit Bufnita vânează întotdeauna noapte și mi-a plăcut. Prima din serie nu am gasit-o . Mulțumesc ca mi-ai atras atenția la noutatea editoriala, Marius !
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cu drag, Vero! 🙂 E fain ca se pot savura si ca stand-alone-uri, multi cititori au inceput cu al treilea roman al seriei si se declara la fel de incantati de autor. Pe de alta parte… Editura RAO, vrem reeditare perntru „Calatoresc singura”!!! 😀
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Am citit si eu a doua carte din serie, mi-au placut cei doi detectivi. Atmosfera tipica thrillerelor scandinave.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Tot mai multi autori scandinavi buni de thrillere. 🙂
ApreciazăApreciat de 1 persoană