Samuel Bjørk

are traduse in limba romana trei thrillere excelente care sunt legate in serie pentru ca sunt anchete ale acelorasi inspectori de politie (Holger Munch si Mia Kruger), dar ce pot fi citite si separat, fara probleme de intelegere sau spoilere despre romanul precedent.

Volumul intai a cam disparut din librarii, sper ca Editura RAO sa il reediteze cat de curand, volumul trei tocmai a fost lansat.

Calatoresc singura

Calatoresc singura

2006 – un bebelus dispare din maternitatea unui spital

2012 – o fetita este descoperita atarnand intr-un copac dintr-o padure, cu un ghiozdan in spate, imbracata ca si cand ar fi fost o papusa si avand la gat un bilet de avion pe care scrie:
„Calatoresc singura“

Aceste evenimente reprezinta inceputul unei anchete criminalistice tulburatoare, in care apar si alte fetite, gasite in aceleasi imprejurari, fara ca politia sa reuseasca sa inteleaga ce se intampla.

Cazul ii este incredintat inspectorului Holger Munch si echipei sale speciale de operatiuni in care acesta o coopteaza pe Mia Kruger, o fosta colega care a parasit politia, retragandu-se pe o insula, dupa ce a tras asupra unui drogat, ucigandu-l.

Bufnita vaneaza intotdeauna noaptea

Bufnita vaneaza intotdeauna noaptea

Atunci cand o adolescenta dispare dintr-un orfelinat, iar trupul ei este gasit pe un pat de pene, detectivul veteran Holger Munch si echipa lui primesc acest caz delicat.

Anchetatoarea-vedeta Mia Kruger, aflata intr-o pauza de serviciu pentru a se lupta cu propriii demoni, se intoarce la munca ei de detectiv si se implica profund in acest caz, tocmai la timp pentru a decoda indiciile lasate intr-o filmare ce o arata pe victima captiva intr-o cusca, inainte de a fi ucisa.

Intre timp, fiica lui Munch, Miriam, face cunostinta la o petrecere cu un strain atragator, un activist pentru drepturile animalelor, care o atrage in lumea lui si departe de familia ei.

Munch, Kruger si echipa lor trebuie sa-l vaneze pe ucigas inainte ca acesta sa loveasca din nou.

Cu alte cuvinte, un thriller psihologic cu o intriga palpitanta.

Baiatul din lumina farurilor

Baiatul din lumina farurilor

Un criminal care ucide la intamplare? Sau poate nu…

E iarna anului 1996. Pe cand se intorcea acasa, un barbat pare sa fi vazut in lumina farurilor un animal salbatic.
Apasa cu putere frana si descopera ca nu era vorba despre un animal, ci despre un baiat, singur si infrigurat, care purta pe cap o pereche de coarne de cerb.

Paisprezece ani mai tarziu, un cadavru este gasit intr-un lac de munte.
Peste cateva saptamani, apar si altele.
Langa fiecare corp, ucigasul a lasat un indiciu, invitandu-i pe detectivii Munch si Kruger sa intre intr-un joc extrem de periculos, fara sanse de castig, cu cel mai periculos tip de criminal, unul care isi alege victimele la intamplare.
Ca sa il gaseasca pe ucigas, ei trebuie sa sape adanc in propriul lor trecut.

Dar cum poti opri un criminal, cand nu reusesti sa-i anticipezi urmatoarea miscare?

Cu fiecare carte publicata, Samuel Bjørk intareste renumele de maestri ai suspansului, pe care si l-au castigat scriitorii scandinavi.

RAO