Fiicele Mafiei

.

de
Naomi Krupitsky

.

Editura Bookzone
Anul publicării în limba română: 2022
Titlul original: The Family (2021)
Traducere: Talida Elena Boengiu
Număr de pagini: 358

.

Două fiice. Două familii. Un destin fatal.

Poate prietenia supraviețui într-o lume în care loialitatea față de Familie este mai presus de orice?

.

– una dintre cele mai bune cărți de ficțiune istorică din 2021, conform Cosmopolitan –
– una dintre cele mai bune cărți ale toamnei anului 2021, conform Parade –
– una dintre cele mai bune cărți noi ale lunii noiembrie 2021, conform PopSugar, Bustle și Good Morning America –

.

Fiicele Mafiei
este o carte despre o mare prietenie formată din copilărie, ce oferă, în paralel, o perspectivă romanțată, feminină, familială, casnică, intimă a vieții mafioților de origine italiană din Brooklyn (New York), începând cu perioada anilor ’20 ai secolului trecut.

Sofia Colicchio este un spirit liber, o tânără vocală și neîmblânzită. Antonia Russo este retrasă, însă mereu atentă la lumea din jurul ei.
Prietene încă din primii ani de viață, ele trăiesc permanent în umbra organizației secrete din care fac parte tații lor: Familia.
La cinele de duminică, membrii Familiei se adună în jurul mesei pentru a petrece, a discuta afaceri și a întări legăturile de dragoste și sânge care îi unesc.

Pe măsură ce fetele devin femei, soții, mame și lideri, Antonia și Sofia luptă pentru a-și păstra prietenia, mai ales după ce dispariția tatălui Antoniei ridică între ele un zid invizibil.
Personalitățile lor se dezvoltă odată cu cartierele din jurul lor, sfidând limitele impuse de societate, până când, într-o noapte fatidică, loialitatea lor reciprocă și cea față de Familie este pusă la încercare.

Doar una dintre ele poate apăsa pe trăgaci până nu este prea târziu.

Fiicele Mafiei - Bookzone - recenzie

„O lectură plină de viață, autentică și plină de răsturnări de situație… Odată ce ai citit acest roman despre legături de sânge și iubire, promisiuni și trădare, îți vei schimba complet perspectiva asupra familiei.”
Washington Post

„Loialitatea, iubirea, pierderea și mântuirea poartă această poveste minunat scrisă spre o concluzie incendiară. Nu vei putea să o lași jos din mâini! ”
Adriana Trigiani, autoarea romanelor Tony’s Wife și The Shoemaker’s Wife

„O poveste puternică despre prietenie și loialitate… Fiicele mafiei este un roman captivant pe care nu l-am mai putut lăsa din mână imediat ce l-am început”
Jennifer S. Brown, autoarea romanului Modern Girls

„Naomi Krupitsky o să te facă să râzi, să plângi și să tânjești după o farfurie generoasă de spaghete. Fiicele mafiei te face să te simți ca acasă.”
Emily Beyda, autoarea romanului The Body Double

„Am adorat această carte! Povestea descrie legătura puternică dintre două fete care se maturizează împreună și găsesc înțelepciunea și curajul de a depăși toate barierele ridicate de bărbați și societate pentru a le ține captive într-o lume a distrugerii.”
Sherry Cooper, Amazon Reviews

„Nu este orice familie, ci una dintre cele mai temute din Brooklyn. În sânul ei se află două prietene de nedespărțit, Sofia și Antonia, care, în decursul a 20 de ani, au crescut împreună și au împărțit totul. Fiicele Mafiei este o carte scrisă extraordinar care redă atmosfera din romanele Elenei Ferrante.”
Liz, Amazon Reviews

„Dacă te-ai întrebat vreodată cum ar fi arătat filmele despre mafia italiană din perspectiva femeilor din familie, atunci ai nevoie chiar acum de un exemplar din romanul Fiicele Mafiei scris de Naomi Krupitsky”
PopSugar

„O combinație palpitantă între Clanul Soprano și romanele Elenei Ferrante… Rezultatul este absolut uimitor.”
San Francisco Chronicle

.

images (3)

.

Romanul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii

Bookzone