Ecodesign Decathlon

 .

Accesibil, distractiv și ecologic, sportul pe două roți – ciclismul – poate fi practicat de oricine, copii, femei și bărbați, de la cele mai mici vârste, până la cele mai înaintate.
Parcă nicio altă activitate fizică nu combină atât de reușit ideea de a depune efort susținut cu cea de recreere. Pedalajul este plăcut și benefic, în același timp.

Tot mai multe țări încurajează mersul pe bicicletă, la nivel administrativ local sau central, prin politici ecologiste.
Persoane publice, artiști și manageri îl aleg drept mijloc de transport – ca pe un simbol al libertății, o declarație de independență față de traficul infernal al metropolelor.

bicicleta 6

Iată doar câteva dintre numeroasele motive pentru care merită să facem acest gen de mișcare, nu numai vara, ci pe parcursul întregului an:

Ne menține în formă

Ciclismul este un sport aerobic, deci indicat pentru cei care vor să își păstreze suplețea sau să piardă din greutate.
Caloriile arse depind de viteza cu care pedalăm. La un ritm mediu, cel în care putem conversa de pe șaua bicicletei, se ard aproximativ 500 de calorii pe oră.

Constanța exercițiului dezvoltă acel tip de rezistență a organismului utilizabilă în orice context al vieții de zi cu zi.

Protejează inima

Pedalarea este utilă în prevenirea afecțiunilor cardiovasculare. Mușchiul cardiac se tonifică, ajungând să reziste mai bine oboselii.
O activitate aerobică regulată, la intensitate scăzută, permite controlul nivelului glicemiei și al colesterolului, cu efecte pozitive în patologii cum sunt: hipertensiunea arterială, bolile ischemice și diabetul zaharat.

Plimbările pe bicicletă cresc – în timp – ventilația pulmonară, tonusul pereților vasculari, îmbunătățind circulația venoasă si limfatică.

bicicleta 5

Nu dăunează articulațiilor

Spre deosebire de alte sporturi, ciclismul se bazează mult mai puțin pe impact cu terenul. Pedalând, nu se exercită presiune pe articulații, mișcarea rotativă protejând cartilajele.

Nici coloana vertebrală și genunchii nu au parte de suprasolicitare, pentru că greutatea corpului se distribuie în punctele de sprijin șa-ghidon.

Ne face fericiți

Mersul pe bicicletă scade stresul și îmbunătățește starea de spirit.
Ca toate sporturile, ciclismul stimulează producția de endorfine, hormonii care atenuează oboseala și au efect revigorant asupra întregului organism. După efort fizic, receptorii din zonele creierului implicate în procesele emoționale și adaptarea la stres devin mai active, fiind stimulate de hormonii fericirii.

Descinderea în natură, unde au loc de cele mai multe ori antrenamentele, ne face să ne simțim mai energici, mai viguroși.

Prelungește viața

Cu cât se pedalează mai mult, cu atât  crește speranța de viață, în principal pentru că se evită problemele cardiace.
Un studiu danez susține că o plimbare periodică pe bicicletă, într-un ritm alert, poate prelungi viața bărbaților cu patru ani și a femeilor cu cinci.

Un alt articol științific, publicat în 2011, în International Journal of Sports Medicine, a revelat că, în medie, cicliștii participanți la Turul Franței trăiesc cu opt ani mai mult decât alți sportivi.

Ești o persoană pasionată de mediul înconjurător și îți dorești ca ceea ce cumperi să fie produse ecologice sau produse care să aibă un impact cât mai mic asupra mediului?
Decathlon a găsit soluția pentru a crea produse din materiale reciclate, astfel încât să poată reduce impactul asupra mediului pentru fabricarea echipamentelor sportive și pentru crearea accesoriilor.
Iar, pentru a veni în sprijinul tău, a creat o categorie dedicată, unde vei găsi doar produse ecodesign realizate din produse reciclate și care respectă reglementările în vigoare.

Iată doar două exemple de astfel de biciclete:

Bicicletă MTB Rockrider ST500 26″ Portocaliu 

Produs conceput pentru MTB, practicare consecventă. Ideal pentru copiii cu vârsta între 9-12 ani (cu înălțimea între 135-150cm).

Bicicletă eficientă. Datorită roților mai mari, această bicicletă MTB vă ajută să înfruntați trasee cu denivelări. Confortabilă: o distanță mai mare parcursă la un tur de pedale.

Bicicletă de apartament eco Woodbike 

Produs conceput pentru fitness cardio. Bicicletă de apartament cu cadru din lemn, pentru practicare de până la 5h pe săptămână. Se vinde în două părți separate.

Domyos Woodbike a fost concepută pentru utilizare în interior. Are cadru din lemn masiv, fabricat în Franța și este un produs eco.

Alege ceea ce ai nevoie la prețuri mici și contribuie la un mediu de viață mai sănătos.

Planeta este terenul nostru de sport.
Protejeaz-o!

Decathlon
este insiprație!