În visul meu
am
un cuțit în mână 

de
Ashley Winstead

.

Editura
CRIME SCENE PRESS

Anul publicării în limba română: 2022
Titlul original: In My Dreams I Hold a Knife (2021)
Traducere: Mihnea Arion
Număr de pagini: 384
Format: trade paperback cu supracopertă

.

În visul meu am un cuțit în mână este un thriller psihologic cu titlu incitant, care în ediția sa românească arată super, e excelent tradus și are premise provocatoare, prezentând un caz de crimă petrecut în mediul studențesc, anchetat peste timp, la întâlnirea de zece ani a grupului de colegi implicați în el.

Povestea culisează planurile temporale, alternând evenimentele de acum, când se pregătește și are loc reuniunea promoției 2009 a absolvenților Universității Duquette, cu cele de atunci, din urmă cu un deceniu, când viața acestora orbita în jurul aceluiași campus.

Între zidurile de cărămidă ale căminului studențesc East House, unde petrecerile tematice se țineau lanț și muzica sau luminile stroboscopice semnalau nopțile nedormite ale tinerilor învățăcei puși pe distracție, s-a format un grup de prieteni-vedete ale colegiului, ce și-a primit chiar o poreclă colectivă care-i confirma notorietatea:
Cei Șapte din East House.
Adică: Jessica, Caro, Mint, Heather, Jack, Frankie și Coop, fiecare dintre ei cu propria personalitate și cu propriile probleme existențiale.

In visul meu am un cutit in mana - recenzie

Peste zece ani de la absolvirea facultății, Jessica Miller și-a planificat minuțios întoarcerea triumfală la Universitatea Duquette.
Își dorește ca foștii colegi să o vadă ca pe o femeie realizată, încrezătoare, frumoasă si lipsită de griji, pe care nu a afectat-o atât de distrugător cum a afectat-o de fapt uciderea prietenei ei Heather Shelby.

Însă nu toți sunt dispuși să lase uitării ce s-a întâmplat atunci.
Cineva dorește cu disperare să-l identifice pe criminal.

Când vechii prieteni se întâlnesc din nou, măștile lor atent fixate cad rând pe rând, dezvăluind secrete care ar fi trebuit să rămână ascunse pentru totdeauna.

Ce taine cumplite ascunde fiecare?
Cât de bine se cunoșteau unul pe altul, cu adevărat?
Ce s-a întâmplat în noaptea crimei?

Cartea În visul meu am un cuțit în mână desfășoară o poveste emoționantă despre iubiri și trădări, speranțe și amăgiri, ambiții și neîmpliniri, nevinovăție și cruzime, pe care o încununează cu un final absolut surprinzător.

Ashley Winstead

Autoarea romanului, Ashley Winstead, a absolvit Universitatea Vanderbilt cu o diplomă în Limbă engleză, scriere creativă și istoria artei, iar doctoratul l-a obținut la Southern Methodist University, unde a studiat beletristica secolului al XXI-lea, filosofia limbajului și politica formelor narative.
Eseurile ei academice au fost publice în Studies in the Novel and Science Fiction Studies.

Este pictoriță, a fost profesor universitar, ca romancier scrie despre putere, ambiție, complicitate si iubire în lumea modernă.
Locuiește la Houston, în statul Texas, împreună cu soțul ei și cele două pisici.

images (3)

Articolul face parte dintr-un blog-tur organizat cu ocazia lansării romanului.
Puteți citi alte opinii despre carte, pe paginile:

Literatura pe tocuri
Biblioteca lui Liviu
Cărțile mele și alți demoni
Anca și Cărțile
Ciobanul de azi
CITESTE-MI-L

images (3)

Volumul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii

Crime Scene Press