Cifrul criminalului

de
Isabella Maldonado

.

Editura Bookzone
Anul publicării în limba română: 2022
Titlul original: The Cipher (2020)
Traducere: Oana Stănescu
Număr de pagini: 432

.

Cifrul criminalului este un thriller polițist care urmărește confruntarea peste ani dintre un criminal în serie și unica sa victimă care i-a scăpat vreodată, o fată ce în vremea atacului avea 16 ani, devenită între timp, peste mai bine de un deceniu, agent FBI.

Nina Guerrera, cândva Nina Esperanza, este singura care a reușit să fugă din capcana Cifrului, iar acum este singura care îl poate opri înainte să ucidă din nou.

„După ani de căutări, am crezut că nu voi mai găsi niciodată Speranța. Dar totul s-a schimbat astăzi. Spune că este Războinică acum, dar pentru mine ea va fi mereu… Cea Care Mi-a Scăpat.”
Cifrul

Viața nu i-a oferit multe șanse Ninei, însă i-a dat puterea de a rezista și de a lupta.

La 16 ani, ea reușește să scape din capcana criminalului în serie care o răpise și decide să se dedice pedepsirii ucigașilor ce atacă persoanele vulnerabile.

Unsprezece ani mai târziu, agentul special FBI Nina Guerrera pare să fi lăsat în urmă trecutul, însă atunci când o înregistrare video cu ea ajunge pe rețelele sociale, răpitorul său o recunoaște și începe să-și pună la cale răzbunarea.

Pentru a o atrage din nou în capcana sa, criminalul atacă tinere nevinovate și transmite apoi indicii încifrate poliției, prin intermediul rețelelor sociale.

Întreaga lume urmărește mesajele sale, iar ucigașul devine un superstar înfricoșător al mediului online, primind numele de Cifrul.

Agentul Guerrera știe că, în spatele acestei măști populare, se ascunde un criminal sadic și continuă să îl vâneze, chiar dacă acum ochii întregii lumi sunt ațintiți asupra sa și a trecutului său.

Hotărâtă să-și înfrunte trecutul dureros, Nina, eroina romanului, reușește să-și transforme traumele în surse de putere, știind că atunci când monstrul se întoarce, singura ei șansă este să lupte din nou.

De data aceasta e însă mult mai bine pregătită…

Cifrul criminalului

„Cu trupul vibrând de nerăbdare, Ryan se concentră și așteptă. În secunda în care femeia alergă pe lângă el,se năpusti înainte, înfigându-i umărul în spate, cu toată greutatea. Femeia căzu la pământ, cu fața înainte, pe iarba de lângă potecă. Rămăsese fără aer, dar Ryan își dădu seama că avea să își revină suficient cât să țipe în doar câteva secunde. Așa ceva nu putea să se întâmple.

Femeia se rostogoli în timp ce tânărul se aruncă iar asupra ei și o trânti la pământ, zdruncinând-o sub toată greutatea trupului său. Ryan o auzi că rămâne iar fără aer și își dădu seama că mai câștigase câteva secunde de liniște.

În câteva clipe, femeia începu să riposteze. Una dintre palmele ei țâșni în sus, lovindu-l puternic în nas.

Ryan urlă și îi îndepărtă mâna. În timp ce încerca să îi cuprindă brațele, femeia îl lovi cu genunchiul între picioare. Tânărul scrâșni din dinți și reuși să își păstreze poziția și să nu se ghemuiască de durere.

Ryan își dădu repede seama că dacă nu redobândea iute controlul, nebuna aia avea să-l bată măr.

Blocându-i picioarele cu coapsele, tânărul încercă să-i prindă încheieturile. Erau atât de delicate, că le-ar fi putut cuprinde ușor cu o singură mână. Ryan îi apucă o încheietură și, când să i-o prindă și pe cealaltă, simți o durere arzătoare în carnea moale de sub lobul urechii, de-a lungul maxilarului.

Ryan își trase capul pe spate, ridicându-se ușor de pe femeie, și zări un obiect negru pe care aceasta îl ținea în mâna liberă. Oare îl înjunghiase? Nu se vedea sânge.

Încă ținându-i una dintre încheieturi, Ryan își înălță celălalt braț ca să îi tragă un pumn în față, când agonia reveni, aprinzându-i fiecare nerv din umăr. Femeia continua să îl înțepe cu obiectul negru într-o parte a gâtului.

Durerea teribilă – cea mai rea din viața lui – îi alungă orice gând ar fi avut în acea clipă. Senzația era copleșitoare, devastatoare, paralizantă.

Unde era Zippo? O parte a minții lui, încă funcțională, înțelese că avea nevoie de ajutor ca să doboare o femeie pe jumătate cât el. În ce mama dracului se băgase? Aruncându-și privirea spre stânga, Ryan îl văzu pe Zippo fugind, cu tricoul gri fluturându-i în spate. Avea să-l omoare pe ticălosul ăla cu prima ocazie. Zvâcnirea din zona gâtului se potoli pentru o fracțiune de secundă și Ryan își dădu seama că femeia de sub el vorbea.

— Cum te cheamă?

Durerea intensă îi redusese judecata la nivelul de bază. Sinapsele lui se aprinseră sub impulsul unui singur gând.

— Mă doare.

— Zău?

Femeia îl înțepă și mai adânc cu obiectul și privirea lui Ryan se încețoșă.

— Îmi pare așa de rău. Uite ce îți sugerez: nu mai ataca femei în parc.

Ryan reuși să protesteze slab.

— Nu am… A fost doar o glumă proastă. Nu era ceva serios.

— Ține-ți fleanca.

Femeia își strâmbă gura a dezgust.

— Ești arestat.

Lumea lui Ryan se prăbuși când cuvintele femeii îi aruncară viitorul odată luminos într-o prăpastie de întuneric. Cu mai puțin de cinci minute în urmă, Ryan era mândru licean cu o bursă completă de fotbal. Acum avea să joace baschet în curtea unei închisori.

Ochii lui înlăcrimați întâlniră privirea fixă a femeii.

— P-polițistă?

— Agent special Nina Guerrera.

Vocea femeii se transformă într-o șoaptă.

— FBI.”

Cifrul criminalului, romanul scris de Isabella Maldonado, este o cursă contra-cronometru care îți taie răsuflarea.

Înainte de a deveni scriitoare, Isabella Maldonado a fost Comandant al Departamentului de Investigații Speciale și Criminalistică.

A absolvit FBI National Academy și a petrecut peste 20 de ani în cadrul forțelor de ordine, interacționând direct cu criminali periculoși.

Experiența profesională a ajutat-o să confere romanelor sale mai mult realism și să creeze personaje convingătoare precum Nina Guerrera și Detectivul Cruz, implicate în anchete ale căror proceduri sunt oglindite exact și te țin cu sufletul la gură până la ultimele pagini.

Cifrul criminalului este primul volum dintr-o serie de romane care o au ca protagonistă pe Nina Guerrera și va fi ecranizat în curând, cu Jennifer Lopez în rolul principal.

.

images (3)

.

Romanul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii

Bookzone