Cabana
de la
sfârșitul lumii

de
Paul Tremblay

.

Editura RAO 
Anul publicării în limba română: 2022
Titlul original: The Cabin at the End of the World (2018)
Traducere: Oana Barbu
Număr de pagini: 272

.

Romanul Cabana de la sfârșitul lumii spune povestea unei pașnice familii netradiționale, compusă din Eric, Andrew și fiica lor adoptivă Wen.
Ei se refugiază într-o cabană izolată din New Hampshire pentru a petrece vacanța împreună, sperând să se deconecteze și să se relaxeze.

Totul pare să meargă bine până când se confruntă cu un grup de străini care apar din senin la cabana lor.
Aceștia se prezintă ca fiind în căutarea unui refugiu din cauza unei „crize mondiale” și cer permisiunea de a rămâne pentru o noapte.
Deși gazdele lor sunt inițial reticente, se simt totuși obligate să le ofere adăpost.

Situația devine din ce în ce mai tulbure când acești străini încep să afișeze comportamente bizare și amenințătoare, iar familia din cabană se simte tot mai izolată și neputincioasă.
Eric și Andrew încearcă să înțeleagă cine sunt străinii și ce doresc de la ei, doar pentru a descoperi că adevărul este mai terifiant decât orice și-ar fi putut imagina.

Cartea se desfășoară într-un ritm alert, creând o tensiune continuă și stârnind emoții puternice.
Personajele sunt bine conturate, iar descrierile detaliate ale naturii și ale cabanei creează o atmosferă de claustrofobie în spațiu deschis.

O familie unită este pusă în fața unei alegeri imposibile, care va avea consecințe uluitoare și va schimba viețile tuturor pentru totdeauna.
Cabana de la sfârșitul lumii este un thriller psihologic captivant, care te va ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Cabana de la sfarsitul lumii - recenzie

Paul G. Tremblay e un scriitor american de gen horror, suspans și science fiction, cunoscut pentru lucrările sale inovatoare și provocatoare.

Este autorul romanelor The Cabin at the End of the World, A Head Full of Ghosts și Disappearance at Devil’s Rock și al colecției de povestiri Growing Things and Other Stories.

El abordează teme tulburătoare și provocatoare în lucrările sale, precum anxietatea, paranoia și controlul social.

Bestsellerul The Cabin at the End of the World / Cabana de la sfârșitul lumii a fost nominalizat la premiul Bram Stoker și a câștigat premiul British Fantasy.

.

images (3)

.

Puteți achiziționa volumul online
– pe site-ul editurii RAO –
sau în librării

RAO