Anotimpurile lecturii

cu interfața dorințelor
FAVI

 

Ați remarcat cât de mult din plăcerea lecturii este dată de atmosfera din jurul nostru? Nu e deloc totuna să devorăm o carte în spațiul literar preferat sau într-un mijloc de transport, în vreo sală de cursuri, la serviciu ori așteptând ceva, pe undeva…

Eu aleg mereu să amân un pic continuarea unui roman, oricât de captivant ar fi, dacă nu pot să-l savurez într-un loc perfect adaptat cititului. Mai bine un mic efort de răbdare, decât să-mi masacrez încântarea livrescă, prin vreo locație nepotrivită, doar din graba de a afla ce se întâmplă mai departe în el.

Când știi că ești așa, îți lași mereu imaginația să zburde spre conceperea unui colț ideal de lectură sau spre îmbunătățirea lui permanentă, odată amenajat.

Dacă până nu demult, trebuiau explorate individual nenumărate magazine, outlet-uri, depozite sau site-uri de mobilă și gadgeturi decorative, menite să transforme cuibușorul unde citești într-o întruchipare a perfecțiunii, acum avem motorul de căutare specializată FAVI, care găsește imediat asemenea lucruri de calitate, ca o veritabilă interfață acceleratoare a dorințelor noastre.

Cu ajutorul său, nu m-am mai oprit doar la conturarea și reconturarea unui singur loc de lectură, ci am mărit varietatea și mi-am programat câte unul pentru fiecare anotimp. Fiindcă orice schimare a vremii are efect asupra întregului ambient în care te lași absorbit de paginile cărții și a modalității în care l-ai vedea aranjat.

Astfel:

Pentru acest început de toamnă molcomă, surprinzător de însorită și fără ploi stresante, dar cu un covor romantic specific de frunze, în jur, mi-am zis că se poate încă degusta un roman bun, pe un balansoar de grădină capitonat cu comode moliciuni textile:

balansoar FAVI

Iar dacă ar începe precipitațiile, urgent, sus la balcon sau pe terasă, fiindcă hârtia și apa nu sunt prietene prea bune, dar noi ne putem relua acolo lectura, în răpăitul de ploaie romantică autumnală, pe un fotoliu cu taburet, cel puțin la fel de confortabil:

fotilu taburet FAVI

Când vine iarna, retrași prin căsuțe, avem nevoie de un fotoliu dublu ceva mai adânc, unde să ne putem cuibări, și peste care să mai așternem o pătură-două, lângă noptiera pe care-am pus cana cu ceai fierbinte.

fotoliu dublu FAVI

Iar când fulgii de nea bat înfuriați în ferestre, un șemineu dogorind plăcut devine dorința supremă!

semineu FAVI

Pentru primăvara clasică, necapricioasă, cu toată explozia naturii revitalizate și cu soarele strălucind deja jucăuș, după o iarnă care ne-a obligat să citim doar indoor, putem amenaja în curte un colțișor nou-nouț, cu hamac modern, de sezon.

hamac fotoliu FAVI

Dar să păstrăm și în casă, pregătită, cea mai comodă canapea, fiindcă zilele încă nu sunt chiar la fel de lungi ca pofta noastră de-a răsfoi cărți.

canapea FAVI

Vara! O, vară din nou! Când poți sta tolănit în șezlong, să citești la plajă sau pe orice gen de mobilier exterior, câtă vreme are atașată și un pic de umbră, pentru că de-acum încasăm atâta soare, încât trebuie să avem grijă să nu ne ardă pielea sau să nu ne fiarbă creierașii, cum suntem noi cufundați în torentul acaparator al lecturii.

pat FAVI

sezlong FAVI

 Toate aceste minunății și atâtea altele, după gustul fiecăruia, sunt mult mai la îndemână și mai ușor de descoperit cu ajutorul motorului de căutare pentru mobilă și decorațiuni FAVI.

……

Ah, era să uit de o nouă bibliotecă, suficient de mare cât să cuprindă proaspăt completatele colecții de cărți!

93 - cd869a2292c388e30b98e45fc025ba23b239f97f-600x600

Voi ce spațiu de citit preferat aveți și cum l-ați dotat?

FAVI