Zeul Dorinței

– seria Păcatele Zeilor #2 –

de
Katee Robert

.

Midnight Books – Editura Bookzone
Anul publicării în limba română: 2023
Titlul original: Electric Idol (2022)
Traducere: Oana Badea
Număr de pagini: 400

.

Nominalizare la Premiile Goodreads 2022 în categoria Best Romance

Bestseller New York Times și USA Today

.

Zeul Dorinței este al doilea roman din seria Păcatele Zeilor, scrisă de Katee Robert.

Acest ciclu literar și-a propus să ofere reinterpretări moderne și condimentate romantico-erotic ale unora dintre miturile grecești.

Dacă prima carte, Zeul Infernului, a tratat povestea cuplului Hades și Persefona, noul volum îi are drept protagoniști pe Eros și Psyche.

Zeii imaginați de autoare nu sunt ființe eterne cu puteri supranaturale, ci muritori cu puteri politice, conducătorii unui Olimp modern, extravagant, care își păstrează însă misterul, capriciile, farmecul, îndrăzneala, furia și imprudența din mitologie.

În acest ultramodern Olimp, de unii oameni este mai bine să te ferești.
Mai ales dacă îți iese în față Eros, fiul și asasinul personal al celei mai periculoase femei din oraș, Afrodita.
Dar când îl vede rănit și vulnerabil, atât de diferit de monstrul infam pe care și-l imagina, Psyche Dimitriou nu poate să îi întoarcă spatele.

Actul ei de bunătate îi poate pune inima pe tavă la propriu, pentru că o poză compromițătoare cu Psyche împreună cu Eros stârnește furia şi gelozia Afroditei.
Sângele este singurul remediu pentru a spăla orice urmă de slăbiciune. Dar tocmai sângele e cel care se aprinde în venele lui Eros când se află din nou față în față cu Psyche, la ordinul mamei sale.
Incapabil să-i ia viața, asasinul face singurul lucru prin care o poate salva: o cere în căsătorie.

zeul-dorintei-katee-robert-recenzie

Psyche este o eroină voluptoasă, plus-size, ce are o mulțime de probleme de nesiguranță, parțial date de percepția proprie despre ea însăși, parțial provocate de obligația de-a fi mereu în centrul atenției. Adesea se chinuie să înțeleagă cum poate fi atrasă de ea o persoană minunată precum Eros, desconsiderându-se într-o modalitate care poate înduioșa (sau irita) cititorii.

Aș prefera să-mi rod un picior decât să mă mărit cu vreun om de aici. Fiecare dintre ei e apropiat de un membru al celor Treisprezece care conduc Olimpul: Zeus, Poseidon, Demetra, Atena, Ares, Hefaistos, Dionis, Hermes, Artemis, Apollo și Afrodita. Singurii care lipsesc sunt Hades și Hera – Hades fiindcă are un titlu moștenit și nici măcar Zeus nu poate să-i ordone să se prezinte la evenimentele acestea, și Hera fiindcă actualul nostru Zeus este necăsătorit, ceea ce înseamnă că titlul de Hera e neocupat.

Dar nu va rămâne așa multă vreme.

Pentru o sală atât de mare, e pur și simplu claustrofobică. Nici măcar ferestrele uriașe care se deschid către Olimp nu pot combate căldura emanată de atâtea corpuri. Sunt tentată să ies și să îngheț puțin, doar ca să iau niște aer curat, dar o să fiu blocată acolo dacă se hotărăște să vină cineva și să sporovăiască cu mine. Măcar la petrecerea principală pot să continui să mă mișc.

În seara aceasta, nu are loc oficial un târg de nunți, dar nu ți-ai da seama, dacă ai vedea-o pe Afrodita cum etalează fată după fată prin fața noului nostru Zeus care stă tolănit pe tronul tatălui său.

Eros este mâna dreaptă a mamei sale, Afrodita. Ceea ce înseamnă că toate acțiunile condamnabile, pe care Zeița Frumuseții nu vrea să le întreprindă personal pentru a nu-și murdări mâinile, îi sunt atribuite lui ca misiuni.
Tânărul se simte un monstru, frumos pe dinafară, groaznic pe dinăuntru.

Când Psyche vine în ajutorul lui, Eros nu se poate abține să nu simtă ceva, deși crede că ea ar trebui să stea departe de o bestie ticăloasă cum este el.

Afrodita, mama sa, îi poruncește să o omoare, dar el știe că nu va putea face asta.

Eros este unul dintre acele personaje cenușii din punct de vedere moral, leal până la uitarea de sine, complet dependent de capriciile altcuiva, dar cu o inimă generoasă.

E spectaculoasă aprofundarea relației sale cu Psyche, modul în care cei doi ajung să se cunoască foarte bine într-un timp limitat.
Deși la început, Psyche e personajul mai slab, până la urmă ea se dovedește a fi cea mai puternică și îi trage pe ambii în vârtejul unui turbulent destin comun.

Katee Robert - recenzie

Katee Robert
este o maestră a scenelor incendiare, știe cum să intensifice progresiv chimia și flăcările romantice, până la secvențele explozive.

*

Un monstru frumos. O femeie voluptuoasă și puternică.

O interpretare modernă a mitului grecesc dintre Eros și Psyche.

O poveste încântător de sălbatică despre dorință, atracție, pericol și romantism fierbinte.

.

images (3)

.

Romanul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii

Bookzone