Zeul Infernului

– seria Păcatele Zeilor #1 –

de
Katee Robert

.

Midnight BooksEditura Bookzone
Anul publicării în limba română: 2023
Titlul original: Neon Gods (2021)
Traducere: Oana Badea
Număr de pagini: 400

.

Nominalizare la Premiile Goodreads 2021 în categoria Best Romance

Premiul Swoon pentru Romance Erotic 2021

.

În Zeul Infernului, primul volum al seriei Păcatele Zeilor, autoarea americană Katee Robert a rescris mitul antic al relației dintre Hades și Persefona, îmbinând elemente din legenda originală și adăugând propriile intervenții imaginative, pentru a crea o poveste cu totul nouă, intens condimentată erotic.

Lumea în care se desfășoară acțiunea este foarte vag schițată, nu veți găsi motivații geopolitice complete ale structurării sale în șablonul Panteonului grec, unele sunt amintite pe parcurs, poate vor mai apărea explicații în volumele următoare, dar e clar că scena e neglijată în favoare scenografiei, scriitoarea concentrându-se pe atmosferă, personaje și psihologia acestora.

Pacatele Zeilor - Midnight Books

Persefona Dimitriou trăiește o viață privilegiată în înaltul Olimp, un oraș strălucitor și extravagant condus de către cei Treisprezece.

Însă atunci când e forțată de mama ei, Demetra, să se căsătorească cu Zeus, tiranul periculos cu un șir de soții moarte în urma lui, Persefona fuge peste râul Styx, direct în brațele lui Hades, temutul conducător al orașului de jos.

Departe de a fi monstrul închipuit de toți, Hades este singurul care poate să o protejeze de Zeus și să-i redea libertatea, iar Persefona este pentru Hades ocazia perfectă de a se răzbuna pe cel care i-a ucis părinții.

„Treisprezece, grupul care conduce Olimpul. Le rostesc numele în minte, pe măsură ce privirea îmi alunecă pe fiecare dintre ele – Zeus, Poseidon, Hera, Demetra, Atena, Ares, Dionis, Hermes, Artemis, Apollo, Hefaistos, Afrodita – înainte să mă întorc cu fața spre ultima statuie. Aceasta e acoperită cu o pânză neagră ce se revarsă peste ea, strângându-se în falduri pe podea, la picioarele ei. Chiar și așa, e imposibil să nu observi umerii lați, coroana cu țepi care îi împodobește capul. Parcă mă mănâncă degetele să apuc materialul și să-l smulg de pe statuie, ca să-i văd în sfârșit trăsăturile.
Hades.
Peste doar câteva luni, îmi voi dobândi libertatea, voi evada și nu mă voi mai întoarce niciodată în acest oraș. Nu voi mai avea altă șansă să-l privesc în ochi pe baubaul Olimpului.
— Nu-i ciudat că nu l-au înlocuit până acum?
— De câte ori am avut discuția asta? pufnește Psyche.
— Serios. Știi bine că e ciudat. Ei sunt cei Treisprezece, dar, de fapt, sunt doar doisprezece. Hades nu mai e. N-a mai fost de mult timp.
Hades, conducătorul orașului de jos. Sau, cel puțin, asta a fost. E un titlu moștenit, chiar dacă linia familială s-a stins demult. Acum, orașul de jos se află, în realitate, sub conducerea lui Zeus, la fel ca noi restul, dar, din câte am auzit, el nu pune niciodată piciorul pe partea aceea a râului. E greu să treci râul Styx, din același motiv pentru care e greu să părăsești Olimpul; din câte am auzit, fiecare pas prin barieră creează o senzație de parcă ți-ar exploda capul. Nimeni nu vrea să treacă de bunăvoie prin așa ceva. Nici măcar Zeus.”

zeul-infernului-katee-robert-bkz-bg1

Deși Persefona nu știe dacă să aibă sau nu încredere în Hades, ea crede că este singura sa cale de ieșire dintr-o căsnicie care ar duce la moarte sigură. Și atunci decide să-i ofere acestuia un troc.
El o va ține în lumea lui până când va putea accesa banii din contul fiduciar, de care are nevoie pentru a putea începe o nouă viață departe de Olimp, și, în schimb, ea va fi a lui și îl va ajuta să se răzbune pe Zeus.

Hades este ademenit de această propunere și intrigat de Persefona, așa că decide să accepte învoiala cu fata și să o conducă de mână către păcat, lăsând-o liberă să decidă, în funcție de dorințele ei, cum și când să fie a sa.

Noapte după noapte, fantezie după fantezie, înțelegerea dintre ei o introduce pe Persefona într-un univers al simțurilor cum nu credea că poate exista și îl împinge pe Hades să se războiască cu întregul Olimp pentru a o ține aproape.

Un zeu al infernului.
O zeiță care i se predă urmărită parcă de harpii.

O interpretare incendiară și modernă a mitului grecesc dintre Hades și Persefona.

Un mix între relația forțată din „365 de zile” și acordurile obținute pentru plăceri decadente din „Cincizeci de umbre ale lui Grey”.

„Această carte este un păcat pur! Cel mai delicios, irezistibil și incendiar păcat pe care îți place să-l comiți din toată inima și în mod voluntar! Hades și Persefona pot da foc întregului Olimp cu relația lor incendiară în care se topesc. În pat pot declanșa cutremurul care va zgudui întregul univers.”
Nilufer Ozmekik, Goodreads

„O maestră a tablourilor erotice, autoarea creează secvențe și scene mai fierbinți decât Zeul Infernului. Iar Hades este tipul de erou sensibil și chinuit pentru care au fost inventate poveștile de dragoste.”
Entertainment Weekly

„Delicios de inventivă… Această poveste de dragoste fierbinte te cucerește.”
Publishers Weekly STARRED Review

Dacă vă plac miturile antice repovestite pentru adulți, romantismul întunecat și erotismul fantezist, trebuie să citiți
Zeul Infernului!
O carte ce vă poartă printr-o lume sălbatică, vaporoasă și încărcată de pasiune.

.

images (3)

.

Romanul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii

Bookzone