Daisy Darker

de
Alice Feeney

.

Editura Storia Books
Data publicării în limba română: 2023
Titlul original: Daisy Darker (2022)
Traducere: Oana Dușmănescu
Număr de pagini: 360

.

Romanul Daisy Darker este un mystery thriller cu elemente de horror gotic clasic, scris în stilul deja familiar din Piatră, hârtie, foarfecă, al autoarei de bestsellere Alice Feeney, o maestră a suspansului și a întorsăturilor de situație surprinzătoare.

Membrii familiei lui Daisy Darker încearcă să se evite reciproc. Aniversarea de 80 de ani a bunicii Nana, ce coincide cu sărbătoarea de Halloween, devine însă prilejul unei reuniuni forțate.
Nana locuiește într-o veche casă gotică, pe o (pen)insulă stâncoasă, Seaglass, la care se poate ajunge pe faleza inundabilă doar la reflux.

Daisy a trăit cu o afecțiune la inimă încă de la naștere.
Până la cei 29 de ani ai săi, a fost resuscitată medical de mai multe ori, de fiecare dată având impresia că revine din morți.
Din cauza sănătății problematice, în copilărie nu a frecventat școala și a crescut în singurătate, cu existența îndulcită doar de lectură, în timp ce surorile sale stăteau la internat.
Mereu a adorat perioadele de timp pe care le-a petrecut la Seaglass, împreună cu iubita ei bunică scriitoare și ilustratoare de cărți pentru copii.

Acum familia se reunește pentru a sărbători ziua de naștere a Nanei, iar părinții divorțați ai lui Daisy speră ca excentrica bătrână să le lase moștenire conacul, pentru a-l vinde și a-și finanța astfel propriile pasiuni.

Daisy Darker

Sunt prezenți ex-soții Frank și Nancy, fiicele lor cu nume de flori și personalități atât de diverse, Rose, Lily, Daisy, fata de cincisprezece ani a lui Lily, alintată Trixie, și Conor, un prieten din copilărie.
Toți invitații la aniversare ascund un secret… sau mai multe.

Când va reveni fluxul, vor fi izolați de restul lumii timp de opt ore.

La miezul nopții izbucnește o furtună teribilă, iar bunica este găsită moartă, așa cum i s-a prezis de o ghicitoare, chiar înainte de a împlini 80 de ani.

O oră mai târziu, este descoperit un alt cadavru… versuri-avertisment ciudate anunțând și acest deces.

Captivi pe insulă, membrii familiei Darker trebuie să dezlege misterul din prezent și să-și înfrunte greșelile din trecut, înainte ca mareea să se retragă și toate secretele să le fie dezvăluite.

Romanul Daisy Darker revalorifică într-o modalitate proprie o poveste enigmistică celebră scrisă de Agatha Cristie. O să vă dați rapid seama care dintre ele, dar finalul surprinde în mod ingenios și încununează reușit un fir epic ce te ține cu sufletul la gură pe toată desfășurarea sa întortocheată.

„E tare ciudat cum oamenii se transformă în numele pe care le primesc. De parcă literele astea așezate într-o anumită ordine pot prezice fericirea sau suferința care le va fi dată în viață. A cunoaște numele unei persoane nu e totuna cu a cunoaște persoana cu pricina, dar numele sunt cea dintâi impresie pe care o judecăm cu toții și după care suntem judecați. Daisy Darker a fost numele pe care mi l-a dăruit viața și cred că am crescut însușindu-mi-l.”

Alice Feeney a fost jurnalistă BBC timp de cincisprezece ani, iar acum locuiește în Devon cu familia ei.
Romanele sale au fost vândute în milioane de exemplare și traduse în zeci de limbi.

images (3)

Articolul face parte din blog-turul organizat cu ocazia lansării romanului.

Crime Club
Puteți citi alte opinii despre carte, pe paginile:

Literatura pe tocuri
Biblioteca lui Liviu
Cărțile mele și alți demoni
Anca și Cărțile
Ciobanul de azi
CITESTE-MI-L
Falled
Pălărisme

images (3)

Volumul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii
Storia Books

logo storia books