Messi și Ronaldo

rămân în cărți

 

Semizeii ultimului deceniu de fotbal au părăsit prematur Campionatul Mondial, după primele meciuri eliminatorii, dar admirația pentru jocul lor rămâne. Fanii le pot descoperi biografiile scrise de jurnalistul sportiv Luca Caioli, în oferta promoțională a editurii
Preda Publishing

 

images (3)

 

Messi

Povestea băiatului devenit legendă

 

Ce poţi să mai spui despre Leo, după ce îl vezi jucând? Doar că e pur şi simplu cel mai bun. Şi aceasta este o concluzie unanimă, atât de general acceptată încât, pentru prima data în istorie, mass-media engleză şi cea argentiniană sunt de acord, ambele folosind cuvântul rege pentru a-l descrie. „Trăiască regele”, titrează Olé, aluzie la dragostea pe care o au britanicii pentru familia regală, în timp ce Sunday Times publică titluri precum „Domnia Regelui Messi”. În 2009, când fusese deja încoronat Rege al Europei, un fan din Valencia a fost îndeajuns de îndrăzneţ încât să încerce să îi atribuie titlul de rege al Spaniei – chiar în faţa regelui Juan Carlos.

În vârstă de 30 de ani, Lionel Messi este considerat de numeroşi analişti cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor. În 2009, 2010 şi 2011 a primit Balonul de Aur, egalând performanţa lui Michel Platini, singurul jucător din istorie care reuşise să câştige, până în acel moment, trei baloane de aur consecutive. În 2012 depăşeşte acest record, câştigând al patrulea Balon de Aur consecutiv. În 2015 câștigă cea de-al 5-lea Balon de Aur din carieră, fiind singurul jucător din istorie cu această performanță.

„Messi. Povestea băiatului devenit legendă” este un portret revelator al unui fotbalist rapid, ingenios şi uluitor. Prin declaraţiile în exclusivitate ale părinţilor, familiei, antrenorilor, colegilor, dar şi ale lui Messi însuşi, Caioli ne dezvăluie un personaj complex, extrem de talentat dar şi modest, jucător genial dar şi om remarcabil.
messi
images (3)

Ronaldo

Obsesia pentru perfecțiune

 

În 2003, când un tânăr jucător portughez care juca sublim, a ajuns la Manchester United, Sir Alex Ferguson i-a înmânat tricoul cu numărul 7, purtat în trecut de Cantona şi Beckham. Aşteptările erau clare, iar Cristiano Ronaldo nu a dezamăgit.

Ronaldo, protagonistul acestei biografii impresionante, a câştigat Balonul de Aur în 2008, 2013, 2014 și 2016, fiind singurul portughez care a reuşit această performanţă. Din momentul în care s-a mutat la Real Madrid, doborând toate recordurile vremii cu transferul său de 80 de milioane de lire sterline, flerul său de marcator şi-a găsit expresia supremă şi a făcut ca rivalitatea cu Lionel Messi de la Barcelona să devină legendară.

„Am câştigat tot ce era de câştigat şi nu mă voi opri până în ziua în care mă voi retrage. Acesta sunt eu. Uneori nu sunt în cea mai bună formă, dar nu las asta să mă dărâme. Concentrarea psihică supremă este atunci când vrei să îţi atingi obiectivele. Drept urmare, cheia succesului este să nu te opreşti din a-ţi stabili obiective.” declară cel căruia Luca Caioli i-a dedicat una dintre cele mai frumoase biografii.”Nu contează unde jucăm sau cu cine jucăm, la fiecare meci eu ies pe teren şi dau tot ce am mai bun, joc aşa cum ştiu eu şi fac orice îmi stă în putinţă să mă asigur că vom câştiga.”

„Care este cea mai mare slăbiciune a mea? Nu ştiu. Mi-ar plăcea să fiu perfect în toate aspectele, nu doar fizic ci şi mental. Nu există o zonă pe care să o lucrez mai mult decât cealaltă. Vreau doar să ajung să fiu din ce în ce mai puternic.”

Pentru fanii lui Cristiano și pentru pasionații de fotbal, „Ronaldo. Obsesia pentru perfecțiune” este o carte cu adevărat specială. Luca Caioli dezvăluie povestea neștiută a acestui superstar global, atât de pe teren, cât și din afara lui.

Ronaldo
images (3)
 

Puteți comanda cărțile separat sau sub forma unui pachet promoțional cu reducere substanțială de preț.

preda