Bijuteriile Kabbalah
și
Lumina Lor

 

de
Thea O. Haimovitz

 

Editura RAO
Anul apariției: 2016
Număr de pagini: 210

 

Cartea Bijuteriile Kabbalah și Lumina Lor este o bijuterie ea însăși.

Una dintre acele ediții enciclopedice splendide (pe care nu le poți numi altfel decât de lux), care ne transpun total, prin paginile lor ilustrate, într-o atmosferă de basm modern.

Basm cu giuvaiere superbe, toalete somptuoase, locații pline de farmec, vechi istorii de familie, glamour, artă și cultură îngemănate.

Bijuteriile Kabbalah si Lumina Lor

Autoarea volumului, Thea O. Haimovitz, s-a născut în România, într-o familie mixtă, monarhistă, anticomunistă, cu mult patriotism față de țară.
Evenimentele istorice care au tulburat destinul României, amintite meteoric, dar profund emoționant, într-unul din capitolele de început ale cărții, i-au determinat familia să emigreze în Israel.

Aici, Thea a ajuns în timp să studieze Kabbalah, conectându-se astfel la fluxul pozitiv al universului, accesând o știință antică, cunoașterea care acumulează întreaga înțelepciune oferită Omului de către Creator.

Thea-Haimovitz

În cartea sa, prin texte academice de specialitate inserate între minunate imagini de artă fotografică, se trec în revistă elementele definitorii ale mișcării Kabbalah și zbuciumata istorie a acesteia, ce a obligat-o să devină tot mai enigmatică – practici secrete adăugându-se misterului ei originar.

Kabbalah nu este o religie în sine, cum mulți eronat cred, deși conceptele ei mistice se pot aplica la apropierea de orice Credință.
E doar înțelepciune cu valențe profund științifice și filosofice, propunând o nouă abordare a vieții și o deschidere totală spre înțelegerea universului.

bijuterii 9

Derivând din rădăcina ebraică qbl, care înseamnă a primi, Qabbalah reprezintă Percepția și Recepția umană.

Această învățătură a fost preluată și de marii gânditori ai creștinătății, existând din cele mai vechi timpuri o mișcare cabalistică creștină.

Cartea reușește să evidențieze legăturile ezoterice activate de cabalism în societatea europeană, inclusiv mulți oameni de cultură români fiind influențati de principiile sale.

bijuterii 1

Descoperirile introspective personale ale autoarei au îndreptat-o spre o aplicare artistică a conceptelor Kabbalah.

Thea O. Haimovitz a început să creeze bijuterii cu convingerea că inspirația ei vine de undeva din suflet, viziunea lor magică fiind acolo de multă vreme și așteptând doar să fie întrupată natural, frumos și puternic.

Căci, da, există o forță specială a acestor bijuterii, chiar dacă nu sunt amulete sau talismane.
Ele încapsulează artă străveche și înțelepciune primordială din Știința Luminii, în zămislirea fiecăreia dintre ele.

Lumina este sursa lor supremă de inspirație și vor retransmite mereu senzații benefice tuturor celor care le apreciază.

bijuterii-kabbalah

O bijuterie Kabbalah vorbește sufletului și se alege doar cu sufletul, iar atunci când vibrația receptivității este suficient de puternică, își alege chiar ea posesorul.

În carte găsim articole despre personalități cultural-istorice și actual mondene, într-o reînfiripare a continuității aprecierii a tot ceea ce este frumos și pozitiv în societate.

Bijuteriile Kabbalah și Lumina Lor
echilibrează perfect arta, cultura, istoria, estetica naturală și imaginația creatoare, în combinații de aure strălucind a seninătate.

 

images (3)

 

Puteți achiziționa cartea online
– pe site-ul editurii RAO –
sau în librării.

 

RAO