Băiatul pierdut

roman din seria
Helen Grace

de
M.J. Arlidge

 

Editura Trei
Colecția: Fiction Connection
Anul publicării în limba română: 2019
Titlul original: Little Boy Blue (2016)
Traducere: Ciprian Șiulea
Număr de pagini: 368
Ediție broșată cu supracopertă
volum achiziționabil pe 
Portokal.ro

 

Băiatul pierdut este un thriller tenebros și provocator, ca toate romanele din seria Helen Grace, dar parcă în mai mare măsură decât oricare dintre celelalte patru precedente.
Scriitorul britanic M. J. Arlidge are un talent special de a-ți lăsa impresia că a atins abisul terifiant absolut la care se poate ajunge cu un lanț de crime în serie, doar pentru a te surprinde prin scene și mai crâncene în următoarea anchetă polițienească pe care-o prezintă.

În acest nou caz investigat de detectiv-inspector Helen Grace, tensiunea se acumulează nu atât din duritatea execuției criminale în sine, cât din legăturile pe care anchetatoarea le are cu victimele. Presiunea psihologică este imensă, mai ales că niciunul dintre colegii sau superiorii săi nu știu despre ele.

baiatul-pierdut

La Balul Anual al unui club de noapte sadomaso din Southampton, a fost găsit, într-o cameră de tortură, cadavrul legat de scaun al unuia dintre clienții petrecăreți.
Toate dovezile duc spre concluzia că este vorba despre ceva mai mult decât un joc sexual care a sfârșit prost: o evidentă crimă cu premeditare.

Polițista Helen Grace, căreia i se atribuie cazul, descoperă că victima este Jake, Dominatorul din viața ei personală secretă.

Ședințele de flagelare consimțită cu Jake au fost întotdeauna discrete, locuința lui fiind spațiul privat în care ea își putea înfrunta traumele familiale și sentimentele de vinovăție, scoase la suprafață prin declanșarea durerii fizice.

Mărturisirea relației (mai mult terapeutice decât sexuale) cu victima ar însemna expunerea insuportabilă a intimității proprii, pierderea respectului tuturor celor care-i lucrează alături și, previzibil, startul unui interminabil șir de glume obscene ce i-ar însoți fiecare pas.

Jurnalista Emilia Garanita reapare în peisaj, schițând deja în minte articolul pe care vrea să îl scrie.

Sex, tortură, crimă, BDSM – un caz cât se poate de pervers, care o să-i placă la nebunie șefului ei. Are toate picanteriile unui articol senzațional, iar cireașa de pe tort este însăși știrea că de rezolvarea lui avea să se ocupe fosta prietenă a Emiliei, acum inamica sa declarată, Helen Grace.

Asta pentru că Emilia știe că Helen a apelat la serviciile Dominatorului, iar de data asta are de gând să utilizeze informația pe care altădată a fost presată să nu o publice.
Cât de bine va suna un articol cu titlul:
Polițista și ciudatul sadomaso!

Helen preia ancheta cu groază și ușurare, deopotrivă. Știe că echipa sa este cea mai bună și că va scormoni peste tot în căutarea ucigașului lui Jake, disecându-i viața.
Consemnase el întâlnirile lor?
Avea un suvenir de la ea?
Lăsase vreo urmă în existența lui?
Au trecut peste doi ani de când l-a frecventat, dar e foarte posibil ca efortul de a i se face dreptate lui Jake să ducă la demascarea ei în postura de masochistă cu probleme psihice de vreun fel.

Detectiva este foarte hotărâtă să-l găsească pe asasin, având grijă să păstreze ascunsă legătura ei cu Jake. Dar, în scurtă vreme, are loc o nouă crimă, foarte asemănătoare cu prima.

Să fie toate opera unui criminal în serie?
Va reuși Helen să-l identifice înainte să-i fie divulgate secretele?

Baiatul pierdut 1

O parte din Helen ar fi vrut să fugă de toate această poveste, dar ceva profund onorabil din ea știa că, dimpotrivă, ar fi mai corect să o accepte ca pe o confruntare eliberatoare.

Oricare ar fi posibilele consecințe pentru cariera sa, trebuia să-l găsească pe criminal.
Îi datorează asta vechiului ei prieten.

Așa că ancheta pornește sinucigaș înainte, cu interogatorii, verificări de liste, filaje, infiltrări sub acoperire, revelații, trădări și lovituri de teatru năucitoare.

Volumele care alcătuiesc seria Helen Grace sunt:

Eeny Meeny (2014) / Ghici cine moare primul (2015, Editura Trei)
Pop Goes The Weasel (2014) / Ghici ce-i în cutie (2015, Editura Trei)
The Doll’s House (2015 ) / Casa păpușilor (2016, Editura Trei)
Liar Liar (2015) / Ghici care-i mincinosul (2017, Editura Trei)
Little Boy Blue (2016) / Băiatul pierdut (2019, Editura Trei)
Hide and Seek (2016) / De-a v-ați ascunselea (2020, Editura Trei)
Love me not (2017)
Down to the Woods (2018)
A Gift for Dying (2019)

 

images (3)

 

Volum
disponibil pe
site-ul librăriei online
Portokal.ro

portokal