Atingeri de vanilie

de
Daniela Dumitru

.

Editura StoryCraft Publishing
Anul apariției: 2021
Număr de pagini: 420

.

Proaspătul titlu lansat de editura StoryCraft, Atingeri de vanilie, reușește să satisfacă trei genuri de gusturi literare ce nu intră foarte ușor în rezonanță, deși au aceeași bază de pornire: oglindirea relației incipiente de cuplu.

Cartea poate cuceri, la fel de tare, cititorii care apreciază un bun roman psihologic realist cu tentă romantică, pe cei care își doresc să se lase amuzați de peripețiile feminine corporatiste dintr-un chick lit și pe consumatorii de literatură erotică inteligentă, cu poveste interesantă între reprizele de sex pasional.

Autoarea sa, talentata debutantă Daniela Dumitru, jonglează original cu temele definitorii ale fiecăreia dintre cele trei specii beletristice, oferind analize profunde ale sentimentelor, alături de autopersiflare și comic de limbaj ireverențios ce nu se extinde mai mult decât sub formă de picanterie asupra activității erotice, astfel încât episoadele sexuale să își păstreze întreaga forță răvășitoare.

Să împaci seriozitatea și dramatismul cu chicotitul din sala de ședințe sau scenele senzuale explicite nu e întotdeauna ușor pentru scriitori, cei mai mulți preferând să nu amestece stilurile, chiar dacă, până la urmă, amalgamul acesta de tragi-comedie intimă este cea mai naturală reflexie a vieții.

Atingeri de vanilie - de Daniela Dumitru - recenzie

La 26 de ani, Ela a lăsat în spate un trecut de adolescentă rebelă și studentă pusă pe distracție, stabilizându-se caracterial drept o tipă axată pe carieră, cu un serviciu fain într-o multinațională, ce îi poartă de grijă frățiorului ei mai mic, rămas în familia de care altfel ea ar fi vrut să se rupă cu totul.

Are resentimente puternice față de mama ei autoritară, pe care o consideră tiranică în scorțoșenia sa elitistă social, poate comunica mai uman cu tatăl, care se face însă vinovat de a fi moale și temător, menținându-se mereu sub papucul soției.

Cu Georgi, frățiorul de 10 ani, relația este una înduioșătoare, Ela încercând să-i transmită toată dragostea sa, printre limitările impuse de mama lor, cu care nu se poate înțelege deloc.

Tânăra a ajuns la o etapă a existenței în care apreciază mai mult liniștea unui trai împlinit, ce să-i permită să ofere cât mai multă susținere fratelui ei, și își împarte timpul doar între serviciu și câțiva prieteni foarte buni.

Atingeri de vanilie - StoryCraft Publishing - recenzie

Tot universul îi este dat însă peste cap odată cu apariția lui Max, noul CEO de la job. Acesta este un expat german atipic, care arată mai mult ca un zeu grec (cum se va și dovedi a fi – grec, nu zeu).

Dominant, repezit și mereu în criză de timp, șeful ei schimbă des regulile în favoarea lui, așa că, plăcând-o de la prima vedere pe fata sexy, savuratoare de croasant cu vanilie, o aduce să lucreze aproape de el.

Între cei doi începe un delicios joc al atracției, destul de imoral social, nu numai pentru că el îi e superior ierarhic direct ei, în organigrama de la serviciu, dar și pentru că bărbatul este căsătorit.

Are Ela dreptul să încerce să își găsească fericirea, distrugând, probabil, o căsnicie?

Va trebui să își caute justificări pentru a înainta în relația sa romantică sau e cel mai bine să urmeze butada: În dragoste și război, totul este permis?

Iar atunci când pasiunea se dezlănțuie mistuitoare, mai contează reținerile raționale, secretele nemărturisite și comportamentul aparent inexplicabil de dincolo de momentele fierbinți?

Atingeri de vanilie - StoryCraft - recenzie

„Max a stins restul de țigară în scrumiera de pe noptieră și s-a așezat mai bine, sprijinindu-se de speteaza patului. Mișcările lui m-au dezechilibrat puțin și m-am sprijinit cu podul palmelor de el, aplecându-mă ușor în față. Mi-a cuprins capul, mi-a atins fugar buzele, apoi m-a așezat mai bine peste el rezemându-mă de genunchii lui ridicați. Eram așezați într-o împreunare mai intimă decât orice poziție sexuală. Ochii lui mă fixau în semiîntunericul camerei, luminată doar de cele două veioze de pe noptiere. M-a încurajat din priviri să încep povestea.”

Ela și Max au mai multe în comun decât s-ar fi gândit… Chiar ar putea trece împreună peste traumele individuale din trecutul fiecăruia… dacă realizează asta și își dau seama care a devenit miza conexiunii lor începute frivol.

Romanul Atingeri de vanilie este o explozie de sentimente și pasiuni ce își înhață cititorii imediat cum au deschis cartea și îi ține captivați până la final, ca un foc de artificii spectaculos, de la care nu îți poți dezlipi privirea până când nu s-a stins și ultima sclipire de luminițe.

Atingeri de vanilie - coperta - recenzie

În  etapa de precomandă, editura StoryCraft Publishing are două oferte de cumpărare a cărții:

Oferta „Early Bird” (de precomandă)

  • o carte „Atingeri de vanilie”
  • 10% discount din prețul de raft
  • autograf din partea autoarei
  • cartea pleacă spre tine imediat cum iese din tipar (nu mai târziu de 29 decembrie)


Oferta „Double Vanilla Shot” (de precomandă)

  • două cărți „Atingeri de vanilie” (pentru cadouri, prieteni, familie)
  • 10% discount din prețul de raft
  • autografe pe ambele cărți
  • livrare gratuită (economisești încă 15 lei, pe lângă discount)
  • cartea pleacă spre tine imediat cum iese din tipar (nu mai târziu de 29 decembrie)

Romanul va fi disponibil în librăriile partenere din întreaga țară, începând cu luna ianuarie 2022.

Cu precomandă, cărțile vor ajunge la tine înainte să le găsești în librării, vor fi mai ieftine și vor sosi cu autograf.

images (3)

StoryCraft