Clubul Crimelor de Joi

Bărbatul care a murit de două ori

de
Richard Osman

.

Editura
CRIME SCENE PRESS

Traducere: George Arion Jr.

.

Richard Osman este scriitor, producător, comediant, scenarist și prezentator de televiziune englez.

Primul său roman, Clubul Crimelor de Joi, a avut un succes fulminant în Marea Britanie, unde a fost declarat Cartea Anului 2020, de rețeaua de librării WH Smith, a ocupat primul loc în clasamentul The Sunday Times Bestsellers List și a stabilit noi recorduri de vânzări – peste 250 000 de exemplare, la o lună de la lansare, 500 000 de exemplare vândute în numai două luni.
Odată cu traducerile în diferite limbi, aprecierile internaționale au început sa curgă și ele, la fel de entuziasmate.

Stilul lui Osman este unul apropiat de cel al romanelor clasice cu detectivi deductivi (al investigațiilor molcome de amatori și al dialogurilor amuzante), Miss Marple sau Hercule Poirot fiind înlocuiți cu un cvartet de amici la pensie – interacțiunea lor aducând un plus de savoare anchetei criminalistice în care se vor lăsa antrenați. 

Clubul Crimelor de Joi - Crime Scene Press

Într-un sat din Kent, organizat ca refugiu de lux pentru seniori, patru pensionari excentrici ce au legat o improbabilă prietenie se întâlnesc săptămânal ca să rezolve cazuri de crimă rămase neelucidate, de prin analele poliției.

Cei patru sunt: Elizabeth, fostă agentă a serviciilor secrete, Ron, ex-lider sindical, Joyce, ce a profesat ca asistentă medicală, și psihoterapeutul Ibrahim.

Jocul lor de puzzle cu indicii devine total altceva când un om este ucis chiar sub ochii lor.
Clubul Crimelor de Joi se pomenește aruncat în mijlocul primei sale anchete adevărate, cu toată presiunea și pericolele aferente unor evenimente dramatice aflate în plină desfășurare.

Elizabeth, Ron, Joyce si Ibrahim sunt ajutați de o tânără polițistă dornică să se afirme și de un inspector-șef căruia nu-i mai lipsește mult să-și ia lumea în cap.

Venerabila echipă de șoc încearcă să salveze locul care le-a devenit cămin vârstnicilor, dar și să demaște mintea diabolică din spatele unui complot neobișnuit.

În al doilea volum al seriei, proaspăt lansat, Bărbatul care a murit de două ori, cei patru seniori curioși revin la fel de puși pe cercetări dezvăluitoare.

Barbatul care a murit de doua ori - Crime Scene Press

Elizabeth a primit o scrisoare de la un vechi coleg alături de care a trecut prin multe.
Bărbatul are nevoie de ajutorul ei.
Povestea lui implică niște diamante furate, un mafiot violent și o amenințare cât se poate de reală la adresa vieții sale.

Pe măsură ce numărul cadavrelor crește, Elizabeth îi cooptează pe Joyce, Ibrahim și Ron în căutarea nemilosului criminal.
Dar dacă ar da și de urma diamantelor? N-ar fi frumos?

Însă de data aceasta, prietenii detectivi-amatori se confruntă cu un dușman care ar fi dispus să scoată din joc patru septuagenari, fără să clipească.

Poate Clubul Crimelor de Joi să-l descopere pe criminal înainte ca să-i descopere acesta pe membrii săi?

Toți cititorii care apreciază romanele clasice cu detectivi de conjunctură, atmosferă provincială britanică, umor englezesc și vor să își exerseze spiritul de observaţie, inteligenţa analitică sau talentul de a interpreta psihologic reacțiile personajelor… se vor bucura de apariția acestei serii și vor dori ca ea să se îmbogățească și cu alte noi titluri. 

 

images (3)

 

Articolul face parte din Blog Tour-ul organizat de
Crime Scene Press,
cu ocazia apariției în limba română a romanului
Bărbatul care a murit de două ori.

Puteți citi alte prezentări ale cărților pe blogurile:

Literatura pe tocuri
Biblioteca lui Liviu
Cărțile mele și alți demoni

Anca și Cărțile
Ciobanul de azi
Pălărisme

images (3)

Volumele
pot fi achiziționate în librării sau pe
site-ul editurii

Crime Scene Press