Vendetta

A mea

– volumul 1 –

de
Florentina Pandelea

Editura
Vesper Books
Anul apariției: 2021
Număr de pagini: 432

„Îmbrățișând partea întunecată din tine, înveți să te iubești în întregime.”

 

Vendetta – A mea este primul volum dintr-o saga adrenalinică urban fantasy cu accente noir, conflicte violente explozive și pasiuni senzuale descătușate.

Coperta superbă, în estetica sa morbidă, ștampila avertisment „Adults Only 18+” și conținutul răvășitor – toate concură la a transforma această carte în cadoul perfect pe care să-l faci, cu același succes unei prietene ori unui prieten, la petrecerea de majorat sau la orice altă aniversare de acolo-n sus.

Vendetta - A mea - recenzie

Ascunsă în portalul misterios din Triunghiul Bermudelor, Insula Kythava este stăpânită de patru familii cu puteri magice, de patru mari Case ce au adus pe lume, de-a lungul timpului, cei mai periculoși asasini și cele mai distructive arme.

Casa conducătoare este Viperidae, Casa Viperei, ai cărei membri utilizează veninul pentru a-și intensifica puterile supranaturale sau pentru a-și reface vitalitatea.
Legenda spune că odată la jumătate de mileniu, o moștenitoare Viperidae își va sacrifica sufletul pentru a menține forța neamului său.

Toți cei născuți Derkomai, în Casa Dragonului, au toate calitățile fiarei mitice care le este simbol.
Vitejia lor în luptă și curajul nebun îi recomandă drept cei mai doriți aliați, pe de altă parte, acestea sunt însoțite de trufie exagerată și aroganță disprețuitoare, care-i fac de-a dreptul insuportabili.

ArgenensisCasa Lalelei – se bazează pe arta mânuirii armelor și pe cea a transformării cuvintelor în arme, sprijinite de frumusețea cuceritoare specifică familiei.

NishikigoiCasa Koi – are ca super-putere premoniția.
Viziunile despre viitor au ajutat această familie să facă cele mai înțelepte alegeri, pentru a fi mereu în tabăra victorioasă.

Echilibrul de forțe care a dus la înflorirea insulară este acum grav perturbat, cele patru Case au ajuns dezbinate și gata de a se distruge una pe cealaltă.
Moștenitorii rămași în viață, după o serie de evenimente sângeroase, sunt toți adolescenți orfani ce-și doresc răzbunare și tocmai acestor tinere capete înfierbântate le revine imposibila misiune de a stopa spirala omorurilor și a nu permite ca paradisul lor tehnologic secret, făuritor de mega-arme, să se transforme într-o panoplie de coșmar care alimentează beligeranța întregii umanități.

Vendetta - A mea - recenzie - Vesper Books

Morrigan Viperidae, Kaleb Derkomai, Malek Argenensis și Saika Nishikigoi încep să înțeleagă că războiul pe care îl poartă nu e atât între familiile lor, cât împotriva unui dușman comun, perfid și nemilos, ce i-a lăsat fără părinți.

Universul creat de autoare se dezvăluie treptat, puțin câte puțin, ca și cum ceața s-ar ridica de pe diverse părți ale insulei enigmatice.
Cititorul prins în focul acțiunii nu are acces inițial la toate informațiile, unele dintre ele părând pierdute în istorisiri cu aspect mitologic, dar acestea se vor clarifica satisfăcător până la finalul romanului, chiar dacă rezolvările definitive sunt păstrate pentru următoarele volume ale seriei.

Povestea de dragoste, între un Romeo și o Julieta din două familii rivale ce vor să se răzbune una pe cealaltă, se desfășoară între impetuoasa Morrigan și manipulatorul Kaleb, devenind cu atât mai vijelioasă, cu cât încrâncenarea lor este sporită și mai mult de noi dezvăluiri despre trecut sau de alte revelații tulburătoare.

Scrisă în limbaj dual, în capitole care alternează – la persoana întâi – viziunea lui Morrigan cu cea a lui Kaleb, cartea permite cititorilor să cunoască profund cele două personaje, să asiste la tot zbuciumul lor sufletesc și să experimenteze, din perspectiva fiecăruia, atmosfera electrizată a interacțiunii lor.

Erotismul crește progresiv până la incandescență, la fel ca violența confruntărilor, nimic nu e limitat sau cenzurat în Vendetta.

Vendetta - A mea -- recenzie

Văzând cât de bine reușește Florentina Pandelea să integreze worldbuilding-ul său fantastic cu dezvoltarea furtunoasei relații romantice dintre cei doi protagoniști, nu poți decât să te întrebi dacă universul fantasy a fost creat pentru a da o și mare intensitate poveștii de dragoste sau minunata poveste de dragoste a fost imaginată pentru a face și mai fascinantă lumea fantasy?

Am programat în curând un interviu cu scriitoarea, dar promit să nu-i pun această întrebare îmbârligată, pentru că unele mistere merită să-și păstreze farmecul neelucidat.

Aștept însă cu nerăbdare celelalte volume ale seriei Vendetta (Al meu și Întotdeauna noi), pentru a afla în ce mod s-a mai jucat destinul cu eroii pasionali din A mea.

images (3)

Vesper Book - logo