Îngerul Negru

seria
Reina Roja
2

 

de
Juan Gomez-Jurado 

.

Editura Bookzone
Anul publicării în limba română: 2022
Titlul original: Loba negra (2019)
Traducere: Mălina Panait
Număr de pagini: 512

.

Romanul Îngerul negru este a doua parte din seria Reina Roja, scrisă de Juan Gómez-Jurado, o trilogie de mare succes în Spania, inițiată odată cu publicarea volumului Regina Roșie

Regina Rosie - Ingerul Negru

Polițistul basc nonconformist Jon Gutiérrez și consultanta cu intuiții extraordinare Antonia Scott refac echipa de succes dedicată rezolvării celor mai problematice cazuri criminalistice din țară, convocați de liderul unității lor speciale: Mentor.

În această provocare, cei doi protagoniști se confruntă cu Mafia Rusă, care a infestat una dintre cele mai frumoase, dar și periculoase, zone turistice ale Spaniei, Costa del Sol, cu asasini plătiți, traficul de droguri, corupția apărătorilor legii și cu noi dispariții sau crime greu explicabile.

Dispariția Lolei Moreno, soția lui Iuri Voronin, trezorierul organizației criminale ruse din Malaga, poate fi o oportunitate de a destructura în sfârșit rețeaua mafiotă.

Însărcinată și dependentă de insulină, Lola se ascunde, după o tentativă eșuată de asasinare a ei, desfășurată într-un centru comercial, în timp ce soțul său era omorât chiar în vila lor.

Jon și Antonia nu sunt singurii care o caută pe femeie, Mafia a lansat pe urmele sale o periculoasă ucigașă profesionistă, poreclită
Ciornaia Volcița / Lupoaica Neagră.

Cuplul de investigatori are de luat o decizie extrem de dificilă:
cui oferă șansa de a trăi și pe cine lasă să moară?

O singură hotărâre greșită poate pune în pericol mai multe vieți.

Cartea Îngerul negru este o construcție literară extrem de interesantă, scrisă cu mare atenție la detalii, pe care Juan Gómez-Jurado le combină ca pe niște piese de puzzle psihologic ale căror corespondențe nu pot fi deslușite total decât la final, într-o panoramare dezvăluitoare care dă întreaga imagine de ansamblu.

Intriga minuțios construită, răsturnările de situație neașteptate, pe alocuri amuzante, și dilemele personajelor mențin tot timpul cititorul conectat la ancheta tensionată. 

Ingerul Negru - recenzie

„Jon aruncă o privire spre masa diformă și umflată.

Plutește cu gura în jos, scufundată pe jumătate, dezbrăcată.

Părul, de o culoare nedefinită, e tuns foarte scurt. Jon se întreabă cum naiba a știut că e femeie.

— Cum naiba ați știut că e femeie?

— Sunt multe motive, domnule inspector, răspunde Aguado. Unghiul clavicular, absența protuberanței occipitale și, deși dumneavoastră nu vedeți, acum am în mână, sub apă, ceea ce, cu o certitudine absolută, este sânul stâng al victimei.

Legista se ridică în picioare și îi dă lanterna ei. Mică, dar puternică. Jon o ajută să se orienteze în timp ce Aguado scoate o foarfecă cu vârf rotunjit din punga impermeabilă pe care o are atârnată de gât. Se apleacă din nou și se chinuiește să facă ceva pe sub cadavru. Dintr-odată, cu o mișcare bruscă, acesta este eliberat și se ridică complet la suprafață.

— Asasinul i-a legat un cablu de coapsă, spune Aguado, arătând spre o linie subțire și marcată pe partea din spate a piciorului. Precis cu o greutate. Ajutați-mă s-o întorc.

Acum, cadavrul nu mai e greu și să-l întoarcă nu-i costă un efort mai mare decât pentru a da pagina, ultima.

Ochii au dispărut, mâncați de pești. Chipul pare o mască ce și-a dorit la carnaval și a găsit moartea.”

Juan Gómez-Jurado (Madrid, 1977) este jurnalist și autor al mai multor romane foarte apreciate de public.
Seria Regina Roșie a bătut recorduri naționale în materie de vânzări, cu peste două milioane de exemplare epuizate, și a consacrat scriitorul drept unul dintre cei mai populari exponenți ai genului la nivel internațional.

În prezent, romancierul spaniol colaborează cu mai multe instituții media și este coautor de podcasturi.

.

images (3)

.

Romanul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii

Bookzone