Regina roșie

de
Juan Gomez-Jurado 

.

Editura Bookzone
Anul publicării în limba română: 2022
Titlul original: Reina Roja (2018)
Traducere: Mălina Panait
Număr de pagini: 512

.

Regina roșie este primul volum dintr-o trilogie cu mare succes in Spania, o serie thriller ce a devenit fenomen atât datorită poveștii în sine, cât și stilului autorului, Juan Gomez-Jurado, care creează dependență și te prinde în cursele lui psihologice, lăsându-ți doar impresia că poți anticipa deznodământul.

Antonia Scott e o investigatoare specială.
Nu este oficial polițistă, nici criminalistă, nu a purtat niciodată uniformă, nu a avut legitimație și nu a ținut nicio armă în mână, dar a rezolvat numeroase cazuri de omucideri.
Intuițiile ei extraordinare se activează în condiții de stres și percep indicii subliminale, care oamenilor obișnuiți le scapă.

„Mintea Antoniei este mai degrabă ca o junglă, o junglă plină de maimuțe care sar cu viteză din liană în liană, ducând cu ele multe lucruri. Multe maimuțe și multe lucruri, încrucișându-se în aer și arătându-și colții.”

Jon Gutiérrez are patruzeci și trei de ani, este un basc corpolent care locuiește cu mama sa, e homosexual și inspector de poliție în Bilbao.
Tocmai a fost suspendat din această funcție după ce, încercând să ajute o tânără prostituată, a fost filmat cum plantează în mașina peștelui ei o doză zdravănă de heroină, în ideea de a-l trimite pe individ în pușcărie.
Filmarea incriminantă a ajuns pe net, provocând presiune publică pentru a i se aplica o pedeapsă exemplară.

„— Dumneavoastră sunteți un împuțist, așa cum dovedește ultima dumneavoastră ispravă cu portbagajul mașinii proxenetului. Sigur, ideea e să nu vă vadă arbitrul, domnule inspector Gutiérrez. Și cu atât mai puțin ca șmecheria să ajungă pe rețelele de socializare cu hashtag-ul #DictaturaPolițienească.”

Cel care-i aduce împreună pe cei doi, chiar împotriva voinței lor, este Mentor, șeful brigăzii spaniole a unității europene de elită Regina Roșie – indicativul primit de un proiect secret destinat capturării celor mai periculoși criminali din Europa, trecând peste orice piedici birocratice apărute inter-țări sau inter-instituții.

Astfel, Antonia și Jon ajung să colaboreze în elucidarea unui caz spinos.

Regina rosie - recenzie

Cadavrul lui Álvaro Trueba, fiul președintei celei mai mari bănci din Europa, a fost descoperit golit de sânge, într-o vilă imaculată, lângă un pocal plin de același lichid vital.

În noaptea respectivă, a dispărut și Carla Ortiz, fata unuia dintre cei mai bogați antreprenori din lume.

Ambele familii au primit câte un telefon de la cineva numit Ezechiel, dar membrii lor nu vor să dezvăluie informații din conversațiile avute cu acest personaj misterios.

Există secrete atât de mari, încât să conteze mai mult decât viața propriilor copii?
Cine e Ezechiel?
Un sechestrator psihopat care poate șantaja cumva cele mai bogate familii din țară?
Va avea fata aceeași soartă cu băiatul, zăcând chiar acum pe undeva, în timp ce este secată de sânge?

Pentru Antonia și Jon începe o disperată cursă de găsire a ei, împotriva timpului, pe piste false și printre capcane mortale, desfășurată în viscerele citadine cele mai toxice ale Madridului.

Intriga minuțios construită, răsturnările de situație neașteptate, pe alocuri amuzante, și dilemele personajelor mențin tot timpul cititorul conectat la ancheta tensionată.

Dacă ți-a plăcut Casa de Papel, atunci cu siguranță te vei îndrăgosti de versiunea feminină a lui El Profesor, Antonia Scott, o protagonistă a cărei minte lucrează diabolic de repede!

Juan Gómez-Jurado (Madrid, 1977) este jurnalist și autor al mai multor romane foarte apreciate de public.
Seria Regina Roșie a bătut recorduri naționale în materie de vânzări, cu peste două milioane de exemplare epuizate, și a consacrat scriitorul drept unul dintre cei mai populari exponenți ai genului la nivel internațional.

În prezent, romancierul spaniol colaborează cu mai multe instituții media și este coautor de podcasturi.

.

images (3)

.

Romanul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii

Bookzone