Băiatul de pe pod
de
M.R. Carey
.
Editura Nemira
Colecția Armada
Data publicării în limba română: 2018
Titlul original: The Boy on the Bridge (2017)
Traducere: Ruxandra Toma
Număr de pagini: 416
Categoria: Literatura Universala
volum achiziționabil pe
Libris.ro
.
Dacă credeți, ca mine, că Fata cu toate darurile este cel mai bun thriller cu zombi scris vreodată (chiar mai reușit decât Războiul Z), atunci trebuie neapărat să citiți și Băiatul de pe pod, romanul semnat de același autor, M.R. Carey.
În fapt, acest volum are plasată acțiunea în universul post-apocaliptic din Fata cu toate darurile și este un prequel al titlului deschizător de serie.
Au trecut zece ani de la declanșarea unei pandemii dezastruoase.
Epidemioloaga Samrina Khan (Rina) este membră a unui echipaj de oameni de știință și soldați, aflați la bordul unui laborator mobil blindat numit oficial Rosalind Franklin și familiar Rosie, ce străbate Marea Britanie în căutarea unor răspunsuri care să ajute umanitea supraviețuitoare, din stația de bază Beacon, să descopere leacul pentru molima care a preschimbat oamenii în zombi.
Chiar în timpul acestei periculoase misiuni, doctorița Khan își dă seama că este însărcinată.
În fortăreața Beacon, s-a refugiat ceea ce a mai rămas din guvernul britanic și un număr însemnat de militari și savanți, atunci când pandemia a scăpat de sub orice control.
Boala transformatoare este foarte realist și (din cât îmi dau eu seama) bine documentat medical prezentată.
I se urmăresc manifestările, patologia, modul în care un soi de ciupercă ia în stăpânire corpurile umane, făcând oamenii să adopte clasicul comportament de zombați.
Așteptarea în transă, până când o ființă vie se mișcă lângă ei sau până când îi simt căldură ori mirosul.
Atunci toți flămânzii se activează concomitent și o atacă în grup pentru a o devora, fie ea animal, pasăre sau om.
Înaintea misiunii blindatului Rosie, a mai existat una, a unui alt laborator mobil, practic un TIR cuirasat identic cu al lor, a lui Charles Darwin, care a plasat eșantioane ce să se dezvolte în materialul organic din zonele învecinate și le-a presărat pe același traseu.
Misiunea de acum este una de recuperare a specimenelor lăsate de cealaltă echipă – ai cărei membri, între timp, au murit.
Cercetarea acelor materiale ar putea scoate în evidență ce anume din mediul ambiant poate inhiba sau chiar distruge ciuperca mutantă care atacă sistemul nervos al oamenilor, transformându-i în monștri fără rațiune… în flămânzi – cadavre mișcătoare, morți rapizi, letali și devoratori.
În echipa mobilă de pe Rosie, ce pierde la un moment dat legătură cu baza, ca și cum aceasta ar fi fost distrusă, se află și un adolescent eminent în științele naturii, dar instabil emoțional.
Stephen Greaves a inventat un gel care camuflează mirosul uman, folosit de toți membrii expediției când ies printre zombi, însă este desconsiderat și poreclit Robotul, de adulți, care nu-și imaginează complexitatea și profunzimea minții sale, dincolo de diagnosticatele tulburări din sfera autismului.
El este primul care găsește indiciile unei posibile șanse de a înfrânge boala.
Dar, aflați în pragul colapsului mintal, destabilizați de anxietatea și disperarea celor care știu că de ei depinde salvarea restului omenirii, expediționarii nu iau întotdeauna cele mai bune decizii…
Băiatul de pe pod este o odisee zombi mai mult thriller decât horror, palpitantă și claustrofobică.
Fanilor lui M.R. Carey care au citit Fata cu toate darurile, acest volum le va răspunde la o serie de întrebări ridicate de evenimentele de acolo, petrecute la peste un deceniu de cele din această carte.
Pentru oricine a început Băiatul de pe pod ca pe un roman de sine-stătător, el se constituie într-o excelentă invitație de a citi și continuarea sa, scrisă înainte de lansarea acestuia.
M.R. Carey (născut în 1959 în Marea Britanie) este un prolific scriitor de romane, scenarii și benzi desenate.
În prezent scrie pentru DC și Marvel, contribuind, printre altele, la seriile X-Men și Fantastic Four.
Romanul Fata cu toate darurile, din 2014, ecranizat sub același nume, un an mai târziu, a fost un adevărat fenomen de piață, atât în Marea Britanie cât și în Statele Unite.
În 2017, Carey a publicat și continuarea: Băiatul de pe pod.
titlu
disponibil
pe site-ul librăriei online
Libris
Am citit Fellside, m-a cam strâns în spate!:)) Trebuie sa imi fac curaj si pentru Fata cu toate darurile, desigur si pentru aceasta in tema. Ai prins gustul thriller-ului! :)))
P.S. M-am apucat de Cutia – genialaaaa! :*
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Da, niciodata nu te saturi de thrillere. 😀 Mi-a placut si mie tare mult Fellside! ❤
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Cred că singurele cărți despre apocalipse zombie pe care le-am citit vreodată sunt scrise de autori români. Nu pot spune că este chiar un subiect tentant pentru mine.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Si eu credeam ca e un gen care nu ma atrage, pana am dat peste varfurile lui. 😀
ApreciazăApreciază