Inapoi la scoala,
inapoi la sport!

.

Sportul, miscarea in general, influenteaza dezvoltarea afectiva si cognitiva a fiecaruia dintre noi, de la cea mai frageda varsta.

La scoala, copiii invata sa treaca de la o motricitate bazata pe perceperea efectelor unei anumite actiuni, la proiectarea unor scopuri si strategii ale activitatii fizice, precum si la respectarea tot mai constienta a regulilor jocurilor sportive.

Eforturile comune au si un rol social, permitand elevilor sa inteleaga ideea de echipa, sa se auto-organizeze si sa isi exploreze – intr-un mod fair-play competitiv – spiritul concurential.

Pentru sanatate, invatarea respiratiei corecte este esentiala, iar ea se poate face doar prin educatie fizica.
Exercitiile de respiratie pot prefata sau incheia un joc dinamic intens, care solicita fizic copiii.

Prin dansuri sau piese muzicale, elevii pot fi instruiti in aprofundarea ritmicitatii, facand astfel legaturi intre limbaj, muzica si miscare.

Echilibrul trebuie antrenat si el.
Cel pe care il stapanesc din instinct copiii este unul involuntar, controlat subconstient.
Prin exercitii specifice, acesta poate fi dezvoltat, obtinandu-se o mai mare siguranta motorie – ce este utila si in viata de zi cu zi.

Dezvoltarea armonioasa a organismului se poate face atat in aer liber, in curtea scolii sau in excursii, cat si in salile de sport.

In esenta sa, exercitiul fizic e distractiv.
Atunci cand elevii practica sport intensiv, de performanta, este timpul pentru o reevaluare a organizarii timpului alocat tuturor activitatilor scolare.
Prin comunicare si chiar cu sprijinul tuturor partilor implicate, copiii pot obtine un echilibru intre diferitele lor preocupari, pot beneficia de timp dedicat jocului, sportului sau studiului, in proportii cat mai adecvate unor prioritizari predefinite.

Studiile stiintifice arata ca exercitiile fizice imbunatatesc procesul de invatare, atentia si comportamentul.
Astfel incat, ele devin nu numai recomandate, dar chiar obligatorii pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor.

Scolile care prezinta, in medie, un nivel mai bun al conditiei fizice a elevilor vor avea rezultate mai bune la invatatura, se arata intr-un studiu realizat de fiziologul Dr. Dick Telford si de colegii sai de la Australian National University, care a fost publicat in jurnalul Pediatric Exercise Science.
Oamenii de stiinta au fost putin surprinsi sa descopere cat de constanta este aceasta relatie intre nivelul conditiei fizice si nivelul rezultatelor academic.

Cercetarea a fost realizata pe 800 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 12 ani, elevi in 29 de scoli australiene.
Studiul a masurat activitatea fizica (cu ajutorul pedometrelor), conditia fizica (cu un test de alergare etapizat) si tesutul adipos al fiecarui elev.
Apoi, copiii au fost evaluati cu ajutorul unui test standard ce masoara performanta academica.
Spre deosebire de alte cercetari, acest studiu a demonstrat faptul ca relatia dintre performanta academica si conditia fizica a elevului este mai puternica la nivelul unei intregi institutii de invatamant – chiar decat la nivel personal.

Odata cu inceperea anului scolar, alaturi de rechizite, parintii ajung sa se gandeasca daca micii lor invatacei au tot ce le trebuie si pentru orele de sport.

La Decathlon pot fi gasite toate genurile de echipamente, outufit-uri, gadgeturi si articole sportive, pentru orice tip de cursuri de educatie fizica practicate in scolile din Romania.

Iata cateva idei de categorii ce va pot usura procesul selectarii produselor:

Tricouri si bluze copii:

tricou-alergare-at100-alb-copii

 Sosete copii:

set-2-perechi-sosete-mid-drumetie-la-munte-crossocks-copii

Incaltaminte copii:

ghete-baschet-ss500h-nivel-mediu-bleumarin-rosu-copii

Treninguri copii:

trening-educatie-fizica-negru-cu-logo-baieti

Scticle/Bidoane sport

bidon-din-aluminiu-reciclat-drumetie-mh500-15-l-albastru

Calitatea și fiabilitatea articolelor sportive de la Decathlon sunt garantate, la fel ca bucuria copiilor care le vor primi in dar.

Decathlon este inspirație!

Decathlon - logo