Jocuri mortale

de
Diana Urban

.

Editura Bookzone
Anul publicării în limba română: 2022
Titlul original: These Deadly Games (2022)
Traducere: Anca Irina Ionescu
Număr de pagini: 448

.

Crystal Donovan este o elevă de șaisprezece ani, pasionată de video-games și de competițiile – răsplătite cu milioane de dolari – organizate pentru gameri.

Atunci când primește un mesaj dubios în care este provocată să joace un altfel de joc, unul pe viață și pe moarte, primul său impuls e să-l șteargă, considerându-l vreo glumă proastă. Dar în videoclipul atașat este filmată chiar sora ei mai mică, Caelyn, legată de un scaun și cu un căluș în gură.

„Dacă reacționezi la asta, ea moare. Dacă arăți asta cuiva, ea moare.”

Asta spune mesajul anonim amenințător.

Crystal se vede nevoită să accepte provocarea lansată de răpitor și să înceapă jocul care îi promite eliberarea surioarei sale.

Inițial, cererile sunt simple, dar odată cu îndeplinirea fiecăreia dintre ele, gravitatea solicitărilor crește, și fata realizează îngrozită că ele urmează o progresie care o va duce în postura de a-și asasina prietenii, unul câte unul.

Cine este coordonatorul din umbră al acestui scenariu macabru și de ce o atrage în aceste dileme letale?

Povestea curge pe parcursul a 24 de ore și, din momentul în care Crystal află că sora ei a fost răpită, începe roller-coaster-ul.

Jocuri mortale - recenzie

Eroina obligată la acțiune se avântă într-o cursă nebună, extrem de periculoasă, căci jocul e menit să-i ucidă amicii… dar să o salveze pe Caelyn.

“Voia să o ucid pe Akira. Kiki. Prietena mea cea mai bună. M-am gândit la cât suferise, luptându-se cu propria minte ca să mănânce fără să se gândească la faptul că mâncarea o transformă într-un monstru. M-am gândit la toate lucrurile frumoase pe care le crease, la tot ce mai avea încă de construit. M-am gândit la toate progresele ei, la curajul ei, la speranțele, visurile și bunătatea ei, care s-ar fi stins în timp ce dormea. Nici vorbă! Deveneam paranoică. Asta era prea mult. Dar uneori răspunsul te privește în față și nu ai altceva de făcut decât să-i întorci privirea. Testul. Negresele, apelul la 911. Aveam dreptate. Știam că am dreptate. Și puteam să opresc toate astea.”

Viața atâtor oameni depinde de o alegere.
Alegerea ei.

Crystal trebuie să ia o decizie imposibilă. Să-și salveze prietenii sau surioara?
Ar face orice să îi scape pe toți.

Ea nu este așa cum o crede manipulatorul, ea nu renunță atât de ușor. Poate schimba oricând regulile jocului, dacă răpitorul nu este atent o fracțiune de secundă.

Oare va găsi o cale de ieșire, într-un final, iar criminalul nu a făcut altceva decât să-i subestimeze gândirea strategică?

Hai să jucăm un joc! Ai 24 de ore să câștigi. Dacă nu respecți regulile, ea va muri. Dacă suni poliția, va muri. Dacă le spui ceva părinților tăi, ea va sfârși într-un mod îngrozitor.
Ești pregătit?

Care sunt alegerile tale când în joc este însăși viața celor dragi?

Jocuri mortale este un young adult localizat liceal, mai mult amuzant decât de groază – în sensul în care te distrezi ca pe un traseu de Escape Room sau la un film horror cu efecte speciale exagerate.

Un thriller pentru adolescenți, doldora de provocări, care place oricui și reușește să creeze tensiune fără a avea pretenția de acuratețe investigativo-criminalistică.

Cu zeci de mii de volume vândute, Diana Urban scrie povești care țin cititorul alert, atunci când încearcă să le dezlege misterele.

Romanele sale abordează teme tipice YA, de la cum să-ți descoperi curajul în fața unor situații aparent fără ieșire, până la a pătrunde în mintea celor care vor să-ți facă rău, pregătit să-i înfrunți cu toate puterile tale.

.

images (3)

.

Romanul
poate fi achiziționat în librării sau pe
site-ul editurii

Bookzone